9.kolo: Najtesnejšia prehra so Sabinovčankami v roku 2016

18.12.2016 18:18

Po víťazstve nad Florpédom čakal na naše ženy posledný tohtoročný ligový súper zo Sabinova, ktorého poznajú Slovanistky dokonale. Stretli sa s ním v máji potom v auguste  aj v septembri v prvom ligovom kole.

Na ťažkého súpera sa Slovanistky snažili hrať obranne. Prvá tretina ale vyznela gólovo jednoznačne pre Sabinovčanky. No nebolo to vôbec také zlé, šance totiž boli aj na druhej strane palubovky, brankárka súpera však pôsobila sebaisto. Keďže sa v zakončení nedarilo našim útočníčkam, musela do útoku zaveliť kapitánka Vaslíková a po jej góle to začalo do súperovej bránky predsa len padať. Druhú tretinu Slovanistky so súperom, ktorého cieľom je postup do extraligy, prehrali len o jediný gól. Tretia tretina potvrdila nastúpený trend. Dobre chytajúcu Vanessku vystriedala ešte pokojnejšia a istejšia Sabina, ktorá vychytala tri nájazdy najviac bodujúcej hráčky súťaže Martiny Stašovej (pred ktorou fakt klobúk dolu, môže byť vzorom aj pre naše začínajúce florbalistky). Napokon sme aj túto časť hry prehrali o gól. Mrzí jedine inkasovaná desiatka a menšia úspešnosť v útoku, kde sme toho nevedeli veľa vymyslieť. Bojovný, ale fér zápas zaslúžene vyhral súper.

FBC Slovan Rimavská Sobota - FbC Predator Sabinov 4:10 (0:4, 3:4, 1:2)
Góly Slovana: Vaslíková 2, Csériová 2
Reprezentovali Slovan: brankárky Schvarcová Vanessa a Udvardyová Sabina, hráčky Ružičková Beáta, Hanová Kristína, Antalová Miška, Ulická Evka, Staššáková Lucia, Csériová Adriana, Kureková Anna, Čintalanová Kristína, Šándriková Soňa a kapitánka Vaslíková Dominika.

Hodnotenie trénera Joža Alušíka: "Výkon tímu sa mi páčil. Pred zápasom som mal totiž veľké obavy, v poslednom čase sme mali dosť hráčok chorých a v škole zaneprázdnených, nuž mi vypadli z tréningového procesu. Slovanistky sa však zomkli. Hrali to, na čo proti lepšiemu súperovi majú. Výsledok však mal byť tesnejší, nedarilo sa nám kombinovať a lepšie zakončovať v útoku. Moje hráčky majú perspektívu, ale musia na sebe ešte veľa pracovať, aby sme mohli pomýšľať na pravidelné víťazstvá. Potešil ma výkon brankárok a atmosféra medzi nimi. Dievčatám teraz nechám voľnejší režim do sviatkov, nech si vyvetrajú hlavu od florbalu a zápasov, no potom budem od nich vyžadovať omnoho viac. Pred nami sú posledné dva mesiace súťaženej sezóny a treba sa nám zlepšovať, čo bez tréningu nepôjde."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode