Historická premiéra Slovanistiek na Cassovia Open 2016

10.06.2016 18:18

Slovanistky sa ukázali byť životaschopnou kategóriou :)

Úspešne zvládli prvý ročník svojej existencie, ktorú odohrali v dorasteneckej kategórii U17 napokon aj s veľkolepým úspechom - tretím miestom z Majstrovstiev Slovenska. A tak prišiel čas postúpiť v ich púti o schodík vyššie. Slovanistky budú hať budúci rok prvú ligu - Z1 a preto potrebujú okrem doplnenia kádra o 3-4 staršie hráčky a jeho rozširovanie do mládežníckych kategórií získavať skúsenosti v zápasoch so ženami. Preto sme ich prihlásili na turnaj Cassovia Open do Košíc, ktorého sa okrem extraligovej Spišskej Novej Vsi zúčastnili výbery z rôznych miest východného Slovenska.

Svoju historickú zápasovú premiéru absolvovalo družstvo žien Slovana v piatok 27.mája 2016 proti výberu s názvom GTA. Úspešné dorastenky doplnené o Mišku Antalovú, historicky prvú kapitánku Slovanistiek medzi ženami hrali odvážne napriek malému počtu hráčok (jedna hráčka na striedanie), malým skúsenostiam a fyzickému hendikepu voči dospelým súperkám. A nesklamali, naopak úžasne prekvapili! Vo svojom historicky prvom zápase dvakrát viedli. V závere kvôli nedostatku skúseností o vedenie prišli jeden a pol minúty pred koncom a tak nasledovali samostatné nájazdy. V nich dokázala brankárka Veva Bolhová zneškodniť oba pokusy súpera, zatiaľ čo na našej strane bola úspešná Čitnalanová a po nepremenenom nájazde kapitánky Antalovej aj úplne najmladšia hráčka turnaja Sofia Vengrínová!

Historická fotografia - Slovanistky pred zápasom s GTA

V oboch sobotných zápasoch naše hráčky siahali na body. Bez Antalovej, ktorú nahradila Lucka Staššáková na poste kapitánky. Proti Spišiačkám, z ktorých mali Slovanistky najväčší rešpekt podali asi životný výkon. Omladený súper bez reprezentantiek sa totiž v prvom polčase nedokázal dostať ani na našu polovicu, okrem jedinej chybičky, ktorá nás stála gól. V druhom polčase súper premenil nariadený samostatný nájazd - opäť v čase nášho tlaku. Potom sa konečne podarilo prelomiť smolu v zakončení Lucke Staššákovej a znova svitlo svetielko nádeje pre naše farby. Síl však už proti súperkám striedajúcim dve formácie nezostalo dosť.

Baby sa však vyburcovali do posledného sobotňajšieho zápasu proti domácim Košiciam. Tentoraz to neboli ony, čo sa tlačili do útoku, snažili sa hrať s rozumom zo zadu a vďaka dobrej obrane i výbornej brankárke Bolhovej uhrali polčas na 0:0. Potom si úlohy medzi obranou a útokom vymenili Staššáková s Čintalanovou a druhá menovaná za 10 sekúnd poslala Slovan do vedenia. Postupne dochádzali sily, súper sa dostal v polovici polčasu do tlaku, keď sme sa dve minútky nedokázali dostať z vlastnej polovice a napokon aj vyrovnal smolným gólom, keď sa nahodená loptička dostala za chrbát Bolhovej od nohy jednej z našich obrankýň. Slovanistky nekalkulovali a v závere sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Osud sa s nimi kruto zahral, keď po sérii drobných chybyčiek súperka z 15 metrov už len zo zúfalstva pred blížiacim sa klaksónom nahodila loptičku na našu bránku a tá na prekvapenie všetkých skončila v našej sieti! V čase 14:59... Naše dievčatá si tak v sobotu vypili kalich horkosti do dna, keďže podali dva fantastické výkony, vydali neuveriteľné množstvo síl a nezískali ani bod, i keď mali na štyri.

V nedeľu proti neporazeným Sabinovčankám šli hneď na začiatku zápasu do vedenia 2:0, keď svoj prvý gól za Slovan strelila počas všetkých troch dní bravúrne hrajúca Bea Ružičková, najväčší súčasný talent ženského Slovana. Potom súperky pritvrdili hru, na čo naše mladé dievčatá nie sú zvyknuté. Najstaršia z našich - Lucka Staššáková sa snažila oplácať - avšak nedovoleným spôsobom a rozhodcovia to videli. Viac sme tak hrali v oslabení ako v plnom počte, súper strieľal góly a porazil nás navyšším rozdielom v turnaji.

Pred Slovanistkami však treba dať klobúk dole, neskúsenosť nahradzovali bojovnosťou a zdravou drzosťou a aj o niekoľko rokov skúsenejšie súperky ich za výkony chválili. Slovanistky zanechali v Košiciach výborný dojem, čo ocenili aj organizátori, ktorí počas slávnostného vyhodnotenia turnaja vyhlásili našu Kristínu Čintalanovú za najlepšiu florbalistku celého turnaja !!!

Výsledky Slovanistiek na Cassovia Open 2016

FBC Slovan - GTA 3:2sn, Góly Slovana: Čintalanová 2, rozhodujúci nájazd Vengrínová
FBC Slovan - Kométa Spišská Nová Ves 1:3, Gól Slovana: Staššáková
FBC Slovan - Košice 1:2, Gól Slovana: Čintalanová
FBC Slovan - Predator Sabinov 2:8, Góly Slovana: Čintalanová, Ružičková

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu: brankárka Bolhová, hráčky: Čintalanová, Staššáková, Ružičková, Hanová, Vengrínová, Schvarcová, Vašová a kapitánka Antalová.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode