1.kolo: Sabinov - Slovan 21:9

30.09.2016 18:18

Ženy nášho Slovana vycestovali 24.septembra na svoj úplne prvý zápas v 1.lige. Nebol to len prvý ligový zápas pre naše ženy, ale aj prvý zápas Slovana v celoštátnej súťaži dospelých vôbec.

Žreb našim prisúdil náročného súpera zo Sabinova. Súpera dobre poznáme, keďže sme sa s ním stretli v máji na Cassovia Open a v auguste na ním o organizovanom turnaji. Pred zápasom nám z rôznych príčin postupne zo zostavy vypadli štyri dievčatá, kapitánka Vaslíková cestovala so sebazaprením, keď si po dlhodobom zranení deň pred turnajom znova poranila nohu a v zostave sme mali dve úplné nováčičky na veľkom ihrisku: Aničku Kurekovú a ešte len 13 ročnú Dominiku Kučerákovú. Toto všetko narobilo trénerovi dosť starostí....

No Slovanistky opäť prekvapili.

Nie, nie, tentoraz  nevyhrali. Celkový výsledok 9:21 vyzerá na prvý pohľad dokonca desivo. No baby podali úžaný bojovný výkon podporený skoro 10-timi gólmi na pôde súpera, ktorý točil dva útoky a má vo svojom strede hráčky s extraligovými skúsenosťami! Navyše celý zápas držali pomer gólov 1:2 (prvá tretina 4:8, po druhej 5:10, v tretej 8:16), čo vzhľadom na neskúsenosť nášho kádra s najstaršou hráčkou 20 ročnou Luckou Staššákovou a zvolený útočný štýl hry bolo malým zázrakom (pravda, brankárka súpera nemala práve svoj deň). Až v záverečnej 5-minútovej oslabovke strelil súper 5 gólov, ktoré znamenali "drasticky" vyzerajúci výsledný stav. No výkonom dievčatá potešili a do ďalších zápasov sa nemusia pozerať s až s takými obavami.

Predátor Sabinov - FBC Slovan Rimavská Sobota 21:9 (8:4, 2:1, 11:4)

Góly a asistencie Slovanistiek: Čintalanová 4+3 (vrátane historicky prvého gólu), Ružičková 2+1, Vaslíková 2+0+2x2min, Staššáková 1+1+5min, Kureková 0+1+2min, Schvarcová 0+1.

Zostava Slovana: Schvarcová Vanessa - Ružičková Beáta, Kureková Anna, Kučeráková Dominika, Staššáková Lucia, Čintalanová Kristína a kapitánka Vaslíková Dominika

Slovo trénera Joža Alušíka: Celý týždeň som mal zo zápasu obavy, čím sa viac zápas blížil, tým väčšie. Vedel som, ku komu sme šli hrať, vedel som aké dôležité hráčky nám zo zostavy vypadli. Dievčatá sa však na zápas skvele naladili už deň predtým na dievčenskom turnaji. Celý deň pristupovali k svojim povinnostiam príkladne, od stravovania sa pred zápasom, dôkladnej rozcvičky i dobrej atmosféry v kabíne. Samotný zápas tak bol pre mňa ako ich trénera radostným zážitkom. Mrzí ma akurát veľký počet vylúčení. Keď s jednou hráčkou na striedanie hráme skoro 11 minút v zápase v oslabení, stojí to tím veľa síl. Celkov však prevládajú pozitívne pocity. Verím, že to tak cítia aj ony, lebo sme len na začiatku - dúfam trojročnej - spolupráce. Som šťastný, že môžem byť trénerom pri takomto tíme. Za pomoc počas celého dňa by som rád poďakoval Lukášovi Bendovi.

Slovanistky čaká počas druhého októbrového víkendu dvojzápas: v sobotu hrajú v Malackách od 14:30 proti domácemu výberu a v nedeľu ráno cestujú do Topoľčian na zápas, ktorý začína o 9:30. "Doma" v Detve sa najskôr predstavia v nedeľu 23.októbra v derby proti B-tímu Banskej Bystrice.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode