1.liga žien: Vybojované víťazstvo

01.10.2019 10:45

V nedeľu 29.septembra sa Slovanistky konečne dočkali. Do 1.ligy žien vstúpili na domácom ihrisku v Brezne v súboji s Mútnym.

Prečítaj si tiež:

Slovan opäť prvoligový!
Zlepšovať sa!

Do zápasu šli hráčky s cieľom zvíťaziť a dobre sa naladiť na pokračovanie náročnej prvoligovej sezóny. Na súpiske mal Slovan 13 hráčok a dievčatá preto mohli pokojne hrať na dva útoky. Do stretnutia vstúpili Slovanistky aktívne, s loptou na čepeli trávili celú prvú tretinu, no na tabuli po nej svietilo skóre 2:2. Temer totiž nevystrelili na bránku, naopak dvakrát hrubo chybovali v obrane. Po miernej úprave zostavy sa v Kristínkinej formácii výborne uviedla len 14 ročná Viky Molnárová aktívnou hrou a zaslúžene už pri druhom striedaní strelila svoj prvý ligový gól. V rozhodujúcich chvíľach našťastie našu vlajku vysoko držali kapitánka Erika Janoštiaková, ktorá skórovala v prostrednej časti hry dvakrát po pekných kombináciách celého útoku a Kristínka Čintalanová, ktorá režírovala hru svojej päťky. Žrďky však udržali súperky na dostrel k víťazstvu. V tretej tretine sa napriek tomu dostali Slovanistky až do štvorgólového pohodlného vedenia, o ktoré však málom prišli v závere. To už nevydržala kapitánka Janoštiaková a 38 sekúnd pred koncom po individuálnej akcii zakončila zápas gólom na 9:7. Zaslúžila si tak označenie hráčky zápasu.


#12 Erika Janoštiaková


Gratulujeme k víťazstvu a označeniu hráčky zápasu. Akými slovami si ako kapitánka motivovala hráčky pred zápasom?
"Snažila som sa im povedať, že ako nastúpime na tento zápas, také meno si spravíme na sezónu, nakoľko každý vie, že minulú sezónu sme hrali za Nemšovú, takže všetky víťazstvá môžu pripisovať babám z Nemšovej. Ďalej aby hrali ako kolektív, čiže hrá celá päťka. A aby si hru užili a neprispôsobovali sa súperkám, hrali našu hru, čo sme trénovali. Čo ja vždy zdôrazňujem je, aby medzi postavením útoku a obrany nebolo voľné celé ihrisko."

V lete si bola pre svoju neefektivitu v zakončení kritizovaná, odvtedy si však potrénovala a bilanciou 3+1 pomohla tímu k víťazstvu. Čím to bolo podľa Teba, že sa Ti podarilo streliť 3 góly?
"Išla som do tohoto zápasu s chuťou. Už dva týždne plačem, že chcem hrať, takže ja som si v prvom rade užívala, že zase stojím na ihrisku, kde ide o body. Povedala som si, že kto nestrieľa, nedáva góly. No pri poslednom góle to už bola skôr frustrácia... Nakoľko som už bola dosť nahnevaná, tak som si povedala, že hnev otočím na gól a tak som sa pretlačila do brány."

Tvoje hodnotenie zápasu?
"Teším sa z troch bodov, ktoré sme získali. Mali sme problém trafiť sa do brány. Miestami sme sa snažili strieľať aj z nezmyselných situácii, kde to chcelo tú prihrávku. Robili sme hlúpe chyby, z ktorých sme dostali góly. Namiesto toho aby sme hrali našu hru, sme sa zase prispôsobili a dokonca miestami to vyzeralo, že sa nám hrať ani nechce. Ale potom sme sa prebrali a zase ukázali, že vieme hrať florbal. Od zápasu k zápasu sa hádam budeme iba zlepšovať."

Ktoré hráčky Slovana Ťa v zápase potešili?
"Všetky sme boli super, všetky sme hrali to čo vieme. Aj keď sa niekomu nedarilo, tak to je hra, nabudúce sa bude dariť. Pochváliť musím Beky, lebo podľa mňa odohrala zápas zodpovedne a s herným zapálením, čo u nej často nevidieť. Predbehla súperku, z čoho sme odpadli všetky :D Fiľakovčanky Niky, Viky, Kučierka aj Sandy hrali tiež fakt super."

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Hornets Mútne 9:7 (2:2, 4:2, 2:2)
Góly Slovana: Janoštiaková 3, Čintalanová 2, Uhrinová Denisa 2, Mihályiová, Molnárová
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, obrankyne Ružičková, Kučeráková, Staššáková, Mikušová, Benčíková, útočníčky Uhrinová Rebeka, Mihályiová, Uhrinová Denisa, Čintalanová, Vargová, Molnárová a kapitánka Janoštiaková


 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovo trénera Joža Alušíka
"Zbytočne dramatický zápas, v ktorom sme boli florbalovo lepším tímom. Vyhrať sme však vyhrali vďaka bojovnosti. Pred súperkami klobúk dole, snažili sa o body do úplného konca. Chcem dávať priestor všetkým, aj začínajúcim hráčkam, v tomto zápase sa to darilo. Najviac ma potešilo, že sme mali 13 hráčok na zápase a všetky boli rady, že môžu konečne hrať. Len tak ďalej!"

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode