Víťazná séria ukončená

02.03.2016 18:18

V nedeľu odohrali florbalisti rimavskosobotského Slovana predposledný zápas v základnej časti 2.ligy proti Banskej Bystrici. Po tom, čo splnili sezónny cieľ - postup do nadstavbovej časti súťaže - mal tento zápas hlavne prestížny charakter súboja medzi prvým a druhým družstvom tabuľky.

V zostave chýbal kapitán Mates Blahuta. Slovanisti mali výborný úvod, hrali rýchlo na jeden dotyk, nedali súperovi loptičku a hlavne premieňali svoje šance. Po desiatich minútach viedli bielo - modrí 3:0, no potom začal hrať lepšie súper. Soboťania mali loptičku málo vo svojej moci, zväčša sa bránili. Hra bola rozkúskovaná medzi písknutia rozhodcov. Prišiel gól v našej sieti, potom ďalší a ďalší. Náskok stratený, chýb v obrane čoraz viac, útok úplne bez lôpt. Katastrofu prvej tretiny podčiarkol jej záver, kde soboťania chybou časomeračov a rozhodcov inkasovali gól po uplynutí hracieho času, čo teda na psychike Slovanistom nepridalo.

Napriek tomu do druhej tretiny vstúpili Slovanisti s predsavzatím lepšie brániť, čo sa im aj darilo. No v útoku sa presadzovali proti s rozumom hrajúcemu súperovi len veľmi ťažko. Tretiu tretinu začali Soboťania gólom Kostoviča, ktorý vymietol Bystričanom pavučinku z rohu bránky a bolo 5:7. Po ďalšom inkasovanom góle sa však Slovanisti rozhodli hrať hop alebo trop. Nuž a bol z toho trop, keďže namiesto gólov v sieti súpera prišli súperove často úspešné protiútoky - a to brankár Szabó zlikvidoval ešte niekoľko čistých šancí Bystričanov.

Banská Bystrica tak ukončila našu päťzápasovú víťaznú sériu a dostala sa na čelo tabuľky. V poslednom zápase základnej časti čaká o dva týždne na Slovanistov béčko Brezna.

Treba znova začať naplno pracovať na tréningoch, nech si na záver sezóny v ťažkých súbojoch nadstavby nepokazíme doterajší dobrý dojem z nej!

Slovan - Banská Bystrica 7:12 (3:6, 1:1, 3:5)
Góly Slovana: 1:0 (Astaloš, A: Kyzek), 2:0 (Radnóti, A: Nádor), 3:0 (Kyzek, A: Astaloš), 4:7 (Bíro, A: Nádor), 5:7 (Kostovič), 6:12 (Blahuta Ján, A: Radnóti), 7:12 (Radnóti, A: Blahuta Ján)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode