Vicemajsterky Slovenska!

06.06.2019 13:47

Keď pred troma rokmi získali Slovanistky senzačný bronz na Majstrovstvách Slovenska dorasteniek, máloktorá z nich si dokázala predstaviť, aký zaujímavý bude v nasledujúcich rokoch rimavskosobotský florbalový príbeh. Cez náklepy v prvej lige, postupné zlepšovanie hry, zapracovanie úplne nových hráčok, cez nedorozumenia i radostné chvíle na turnajoch, cez tréningy v mrazivej a tmavej telocvični k medailám a do reprezentačných výberov Slovenska. V sezóne 2018/2019 písali Slovanistky nový príbeh v drese NTS Nemšová, v ktorom sa im podarilo zvíťaziť v 1.lige žien, trom nahliadnuť za Extraligové brány a tento na cestovanie a dobrodružstvá s tým spojené bohatý rok uzatvoriť mládežníckymi turnajmi o Majstra Slovenska.

Na začiatku mája sa na Majstrovstvách Slovenska dorasteniek v drese NTS predstavili tri Slovanistky - Denisa Uhrinová, Daniella Mihályiová a Dominika Kučeráková. Tento turnaj Nemšovankám nevyšiel, keď o ich osude rozhodol kľúčový súboj o postup do semifinále proti oslabenej Spišskej Novej Vsi, keď si v druhej tretine v priebehu 2,5 minúty nechali streliť tri góly a potom už bolo, aj vzhľadom na slabšiu útočnú fázu hry, ťažké chytať zajaca za chvost. Každopádne štyri zápasy s najlepšími dorasteneckými výbermi na Slovensku dali aj našim hráčkam veľa.

Na začiatku júna sa v Kysuckom Novom Mesto odohrali Majstrovstvá Slovenska junioriek a v drese NTS sa predstavilo 5 Slovanistiek, ktoré vytvorili 2.útočnú formáciu v zložení Uhrinová Denisa, Ružičková Beáta - Mihályiová Daniella, Uhrinová Rebeka - Čintalanová Kristína. Keďže Nemšová hrala na 2 formácie až kým o výsledku zápasu nebolo rozhodnuté, Slovanistky si na turnaji zahrali dostatočne a veľkou mierou sa pričinili o finálovú účasť Nemšovej!

Zápasy v základnej skupine zvládli Nemšovanky bez problémov, keď si po povinných víťazstvách nad Košicami 12:0 a Nitrou 7:3 mohli s domácimi dievčatami dovoliť prehrať 2:7. V nedeľu v semifinále sa proti nim postavili hráčky zo Spišskej Novej Vsi. Odveta za neúspech v kategórii dorasteniek sa Nemšovankám podarila, keď už po necelých 2 minútach otvárala skóre Fiľakovčanka Mihályiová, upokojujúci 3. gól v druhej tretine pridala Soboťanka Denisa Uhrinová a tá istá hráčka mala v exhibičnej tretej tretine aj posledné slovo, keď skórovala po prihrávke svojej sestry Rebeky na konečných 8:1 znamenajúcich finálovú účasť.


Denisa Uhrinová a tréner NTS Peter Tydlačka

Vo finále na Nemšovanky čakali domáce Kysučanky s kádrom plným juniorských reprezentantiek Slovenska. Dve tretiny predvádzali Nemšovanky rozumnú hru, nenechali domáce strhnúť víťazstvo na ich stranu a do tretej tretiny vstupovali za stavu 2:5 pre súperky. Posledných 15 minút vrhli všetky sily do útoku. Už po minúte sa nechytateľne trafila ďalšia Soboťanka Čintalanová. Súperky znervózneli a napriek hre hore - dole si prevahu udržovali hráčky NTS, ktoré 3,5 minúty pred koncom znížili už na 4:5. Poslednú poldruhaminútu sa už hralo power play v ktorom napokon 10 sekúnd pred koncom domáce nádeje zachránila obetavá obrankyňa, ktorá zastúpila už prekonanú brankárku po ďalšom projektyle najlepšej rimavskosobotskej strelkyne Kristíny Čintalanovej. Hráčky NTS tak síce vo finále padli, ale so cťou.


Vicemajsterky Slovenska v kategórii Junioriek: NTS Nemšová


Slovanistická pätorka Vicemajsteriek Slovenska

Späť

 

Dorastenecká sezóna z pohľadu Slovanistiek:

Regionálna liga Západ: 2.miesto, Majstrovstvá Slovenska: 5.miesto

Individuálne štatistiky:
zápasov / góly+asistencie=body

Mihályiová Daniella 8 / 0+0=0
Uhrinová Denisa 6 / 1+3=4
Kučeráková Dominika 6 / 1+0=1
Vargová Viktória 4 / 0+0=0
Bartošová Karolínka 2 / 0+0=0

 


Juniorská sezóna z pohľadu Slovanistiek:

Regionálna liga Západ: 3.miesto, Majstrovstvá Slovenska: 2.miesto

Individuálne štatistiky:
zápasov / góly+asistencie=body

Uhrinová Denisa 11 / 6+5=11
Mihályiová Daniella 11 / 3+5=8
Čintalanová Kristína 9 / 11+4=15
Ružičková Beáta 9 / 1+1=2
Uhrinová Rebeka 9 / 1+3=4
Kučeráková Dominika 4 / 0+0=0
Vargová Viktória 1 / 0+0=0

 

 

Slovo trénera Slovanistiek Joža Alušíka

"Už štvrtý rok po sebe hodnotím naše Slovanistky rovnako - cítim veľkú hrdosť. Dokážu sa totiž vyhecovať a z toho mála - lebo naše podmienky na prácu sú veľmi náročné - len a len vlastnou vôľou za podpory rodičov spraviť radosť sebe a získať si rešpekt súperiek. Všetky do jednej ich chválim.
Samozrejme, žiadne ciele nie sú dosť vysoké, aby sme mohli byť spokojní, pretože kým niekto nevyhrá tri roky po sebe Champions Cup, stále to môže byť lepšie :) No dôležitejšie než výsledky je pocit, že niekam patríš, že športuješ, že sa vyvíjaš v zdravú osobnosť. Toto dúfam naše hráčky cítili v upylnulej sezóne a spravím všetko pre to, aby to cítili aj v sezóne 2019/2020, ktorá začne 1.júlom... V súčanosti preto veľa trénujeme, hráme turnaje z ktorých by som vyzdvihol na konci mesiaca Slovenský pohár v Nitre a pre mladé nádeje Prague Games v polovici júla. Po následnej 2,5 týždňovej pauze sa od začiatku augusta budeme ďalej pripravovať na novú súťažnú sezónu."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode