Striebro z Veľkonočného turnaja 2019

09.04.2019 16:11

V sobotu 6.apríla sa florbalistky Slovana zúčastnili prvého posezónneho turnaja.  Po roku opäť vycestovali na Veľkonočný turnaj  do Nemšovej. Minulý rok na ňom obsadili 3. miesto.

Káder z úspešnej prvoligovej sezóny doplnili dve nové hráčky z tréningovej skupiny vo Fiľakove, brankárka Aneta Salajová a obrankyňa Nikoleta Mikušová a "legionárky" Tea Mažáryová z Banskej Bystrice (tohto času hráčky Nitry) i staré známe turnajové posily Veronika Kajanová z Hurikánu Bratislava a do bránky Lenka Blažeňáková z Oravy (toho času hrá v Čechách za Orel Rtyně).

V úvodnom súboji so Starou Ľubovňou sa Slovanistkám dlho nedarilo presadiť sa. Naopak inkasovali takmer z každej príležitosti súperiek. Strelecky tím musela prebudiť Rebeka Uhrinová, ktorá po dvoch tyčkách konečne prekonala brankárku súperiek za stavu 0:4 a odštartovala stíhaciu jazdu za otočením zápasu. V nej boli Slovanistky úspešné a po dráme v závere zvíťazili 7:6.

V následujúcom zápase proti Nemšovej dokázali so súperkami držať krok prvú tretinu, no ďalej nemali nárok - ani nepôsobili, že by chceli nejak svojim spoluhráčkam zo sezóny sťažiť cestu za suverénnym triumfom. Na druhej strane, Nemšovanky prešli turnajom výsledkami 14:3, 14:3, 21:1...

V poslednom zápase turnaja proti 1.FBC Trenčín však už šli Slovanistky istým krokom za víťazstvom a striebrom na turnaji!


FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Starlets Stará Ľubovňa 7:6 (0:2, 2:3, 5:1)
Góly Slovana: Uhrinová Denisa 2, Janoštiaková 2, Čintalanová 2, Uhrinová Rebeka

FBC Slovan Rimavská Sobota - NTS FK-ZŠ Nemošvá 3:14 (2:4, 1:5, 0:5)
Góly Slovana: Čintalanová 2, Uhrinová Denisa

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FBC Trenčín 6:4 (2:0, 2:2, 2:2)
Góly Slovana: Uhrinová Denisa 4, Čintalanová, Mihályiová

Poradie 15.ročníka Veľkonočného turnaja o Pohár primátora Nemšovej:
1. NTS FK-ZŠ Nemšová
2. FBC Slovan Rimavská Sobota
3. 1.FBC Trenčín
4. FBK Starlets Stará Ľubovňa

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom:

"Nachádzame sa v období, keď ešte pokračuje sezóna mládežníckych súťaží, v ktorej našej dievčatá štartujú za NTS Nemšová, no súčasne je tu čas posezónnych turnajov, na ktorých by sme chceli poskladať tím do sezóny 2019/2020. Preto nás druhé miesto na turnaji potešilo, výkon v prvom a treťom zápase tiež, aj sme registrovali herné nedostatky v každom zápase - ale o to teraz nejde. I keď nedisciplinovanosť viacerých skúsených hráčok ma zamrzela.

Podstatné je, že v zápasoch sa nestratila a do kolektívu zapadla nováčička v obrane Niki Mikušová a v bránke dostala možnosť prvých zásahov Aneta Salajová. Postupne sa dúfam osmelia aj ďalšie nové hráčky a vyskúšajú si súboje s reálnymi súperkami, nech vieme posúdiť, nakoľko sú naše ambície postaviť vlastný tím do budúcej sezóny reálne. Hráčky sa potrebujú navzájom povzbudzovať do tréningov a tie skúsenejšie mať trpezlivosť a viesť tie nové správnou cestou. Po prvom turnaji môžme byť pozitívni, ale máme pred sebou nesmierne veľa práce. Tej sa však netreba báť."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode