Staršie žiačky: Prvé skúsenosti

21.11.2016 18:18

Posledným našim mládežníckym družstvom, ktoré vkročilo do regionálnych súťaží, boli naše staršie žiačky. Do súťaže sme ich prihlásili, aby sme si postupne začali budovať mládežnícku základňu pre ženský tím. Väččšina dievčat zatiaľ ani netrénuje priamo v Slovane, ale v krúžkoch na základných školách. Za starostlivosť o ne a výchovu je preto potrebné poďakovať najmä pánom učiteľom: Jánovi Valachovi zo ZŠ P.K.Hostinského a Mariánovi Bozóovi zo ZŠ Farská Lúka Fiľakovo.

Dievčatá odohrali počas sviatočného 17.novembra tri zápasy na Kysuciach. Keďže tím sa prvý krát stretol až na zápase, nečakali sa od neho víťazstvá. Cieľom bolo dať šancu hrať čo najväčšiemu počtu dievčat a povzbudiť ich tým do tréningu a práci na sebe. Lebo všetky naše hráčky - hoc talentované - museli vidieť rozdiel medzi nimi a súperkami, ktoré trénujú a hrajú omnoho dlhšie. Nech ich to povzbudí do ďalšej práce na sebe!

Najbližší turnaj naše dievčatá odohrajú v Tvrdošíne 21.decembra.

Výsledky:
FBC Slovan Rimavská Sobota - Š.K. Belá 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FbK BCF Banská Bystrica 2:4 (2:3, 0:1, 0:0) Góly Slovana: Uhrinová na 1:0 a Mihályová na 2:0
FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Tvrdošín 8:1 (3:1, 2:0, 3:0) Gól Uhrinová (A:Kováčová Viky) na 1:1

Reprezentovali Slovan: brankárky Schvarcová Vanessa a Kováčova Peťa, hráčky v poli Kováčová Viky, Hanusková Eli, Mihályová Dada, Tyrialová Bianka, Čriepoková Vivi a kapitánka Uhrinová Denisa

Slovo trénerky Kristíny Čintalanovej: "Pre väčšinu dievčat bolo ligové kolo prvá skúsenosť s kvalitnejším florbalom. Okrem Uhrinovej a Schvarcovej si dres Slovanu obliekali po prvý raz. Bolo na nich vidieť, že sú ešte neskúsené a nemajú za sebou veľa tréningov. Pri kontakte s loptičkou zatiaľ pôsobia nesmelo a to hlavne v obrane. Na striedačke sme mali iba dve hráčky - v Slovane sme na to zvyknutí, ale tieto dievčatá sa s tým zatiaľ nestretli. Bolo pre nich náročné behať na veľkom ihrisku dlhší čas: nešpecifikujem koľko presne lebo raz to bolo 2x15 raz 2x12 a potom už len 10 či, 8 minút... Prvý zápas sa prejavila nervozita a hráčky boli na ihrisku úplne stratené. Na druhý zápas nastúpili ako vymenené a zanedlho vyhrávali 2:0! Tento výsledok sa im žiaľ nepodarilo udržať. Tretí zápas sa prejavovila očakávaná únava, no napriek tomu bolo vidieť odhodlanie a bojovnosť. Prvý zápas odchytala perfektne Peťa Kováčová. V obrane nás podržala Viky Kováčová. V útoku musím pochváliť nebojácnu Denisu Uhrinovú spolu s Danielou Mihályovou. Hráčky mali možnosť skúsiť si po prvý raz veľký florbal. So súperkami sa popasovali vcelku dobre. Tešia ma strelené góly. Liga umožnuje dievčatám hrávať zápasy, ktoré najviac potrebujú pre svoj rast a preto ma mrzí skracovanie dĺžky zápasov."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode