Slovanisti na aprílových turnajoch

07.05.2018 07:08

Ligová sezóna sa počas apríla postupne preliala do sezóny turnajovej. Nej sa aktívne zúčastnili aj rôzne kategórie Slovana a do klubovej vitrínky pribudlo pár trofejí.

Momentka z poobedňajšieho oddychu na salaši v Šalgotarjáne

V zmiešanej chlapečensko - dievčenskej zostave sa pod hlavičkou Hlavne že Hráme zúčastnili turnaja vo Fiľakove o Pohár Fülecky Torrera. V zostave kapitána Olivera Daňuša sa objavili Lukáš Nôta, Marek Dovala, Martin Jakuba, Attila Lašák, Erika Janoštiaková, Michaela Antalová, Kristína Čintalanová a Dominika Kučeráková. Slovanisti mali smolu na žreb, keď z ich skupiny postupovali napokon finalisti turnaja Sršne Revúca a Green Stars a ani nepostupujúci PRO-MAX Tomášovce nedisponuje práve slabou zostavou. Na turaji tak napokon obsadili piate miesto z ôsmych tímov. Víťazom sa stali Sršne Revúca.

Ženy na zelený štvrtok vycestovali do Čadce na turnaj prvoligových výberov. V skupine boli ich súperkami Família (pod názvom liehoviny sa ukrývali hráčky Mútneho) a Wild Girls, domáce organizátorky. Naše dievčatá nastúpili bez skúsených brankárok s učiacou sa dvojicou Peťa Kováčová a Zuzka Spodniaková. S Famíliou Slovanistky nezachytili úvod zápasu, potom sa doň vrátili, aby v posledných sekundách inkasovali a prehrali 2:3. To znemenalo nutnosť poraziť domáce. Podarilo sa po víťazstve 3:1. V semifinále turnaja na ne čakalo Zákamenné, pred ktorého hráčkami sa naše museli opäť skloniť po tesnej prehre 2:3 gólom opäť v záverečnej minúte zápasu. V súboji o tretie miesto nás čakal rival z Dukly Banská Bystrica, ktorý docestoval s mladučkým výberom vedeným Alenou Martinkovou z lavičky. V dramatickom zápase sme napokon zlomili prekliatie posledných sekúnd a gólom Kristíny Čintalanovej vari 15 sekúnd pred koncom vyhrali 4:3. Denisa Uhrinová bola vyhlásená najlepšou hráčkou celého turnaja, pričom ocenenie jej odovzdal reprezentačný brankár Rastislav Mazák, ktorý je pôvodom z Čadce.


 

Zostava Slovana: brankárky Petra Kováčová, Zuzana Spodniaková, hráčky Daniella Mihályiová, Dominika Kučeráková, Denisa Uhrinová, Erika Janoštiaková, Beáta Ružičková, Kristína Čintalanová a kapitánka Miška Antalová.


V polovici apríla boli naše dievčatá nečakane pozvané na turnaj do Nemšovej na 14.ročník Veľkonočného turnaja. Na ňom sa hrali zápasy 3x15 minút, pričom podľa výsledku úvodného zápasu sa hralo o umiestnenie.
Našimi súperkami boli víťazky 1.ligy z Trenčína, ktoré nás cez sezónu dvakrát nechutne rozobrali. Tentoraz naše dievčatá doplnené o staronovú tvár Lucku Staššákovú podali zodpovedný výkon. Dvakrát sa otriasli z dvojgólového vedenia súperiek a tie ich definitívne zlomili až gólom do opustnej bránky minútu pred koncom zápasu. Na škodu veci bolo, že sa k štyrom presným zásahom Kristíny Čintalanovej nepridala žiadna ďalšia útočníčka. Chýbala nám pohotovosť v zakončení. No hra mala hlavu a pätu, výsledok bol len tesný a to nás tešilo.

1.FBC Florbla Trenčín - FBC Slovan Rimavská Sobota 6:4 (2:2, 2:1, 2:1)
Góly Slovana: 6:26 Čintalanová 1:2, 9:05 Čintalanová A: Janoštiaková 2:2, 29:24 Čintalanová A: Janoštiaková 3:4, 34:38 Čintalanová A: Uhrinová 4:4

Hneď potom na nás čakali Košičanky v súboji o bronz. Zápas sme brali prestížne, keďže sme ich v sezóne poraziť nedokázali a dvakrát sme im podľahli 3:6. V tomto súboji však od začiatku naše dievčatá nedovolili drámu, z reťaže sa odtrhla kapitánka Antalová, autorka štyroch gólov. To je na začínajúcu útočníčku výborné číslo :)


FBC Slovan Rimavská Sobota - Cassovia Velesis Košice 9:1 (3:0, 2:1, 4:0)
Góly Slovana: 1:50 Antalová 1:0, 3:11 Uhrinová A:Čintalanová 2:0, 6:18 Čintalanová A:Kučeráková 3:0, 22:08 Antalová 4:0, 29:20 Antalová 5:1, 36:39 Uhrinová A:Čintalanová 6:1, 37:45 Ružičková A: Antalová 7:1, 38:45 Čintalanová A: Janoštiaková 8:1, 39:36 Antalová 9:1
Bronzová zostava Slovana: brankárka Schvarcová, hráčky Ružičková, Uhrinová, Janoštiaková, Kučeráková, Staššáková, Čintalanová, Mihályiová a kapitánka Antalová
 

Chlapci sa v rovnakom termíne zúčastnili turnaja o Malohontsko - Novohradsko - Gemerský pohár mládeže v Lučenci, na ktorom obhajovali víťazstvo s predošlej sezóny. Na turnaji ani tentoraz nenašli premožiteľa a vyhrali ho.

Výsledky
Hlavne že Vyhráme - CVČ Magnet 12:1
Hlavne že Vyhráme - ZŠ Školská Poltár 11:3
Hlavne že Vyhráme - Stredná zdravotná škola 10:3

Najlepší strelci:
1. Oliver Daňuš 14 gólov, 2. Martin Jakuba 11 gólov... 5.miesto Leonard Hlodák(!!!) 4 góly (!!!!!)
Najlepší brankári:
... 2. Richard Tömösváry 76,3%

Zostava výberu Hlavne že Vyhráme: brankár Kölözsváry hráči Podstavek, Bodor, Hlodák, Jakuba a kapitán Daňuš

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode