Slovanista roka 2019

02.07.2019 15:59

Dobrým zvykom v našom klube sa stalo na konci sezóny zorganizovať záverečný tréning pre hráčov, hráčky a ich rodinných príslušníkov. V roku 2019 sa tak stalo 25.júna v Osemnástke, kam si našli cestu aj hráčky a rodičia z tréningovej skupiny vo Fiľakove. Po ukážke základných častí tréningu sa odohral polhodinový tréningový zápas, ktorý sa niesol v uvoľnenej atmosfére. Po strečingu pristúpil vedúci klubu Jožo Alušík k vyhláseniu Slovanistu roka 2019.


Nováčik sezóny tentokrát vyhlásený nebol, keďže nováčikovia v tíme dorastu zväčša nevydržali viac ako 2-3 mesiace. Zato príkladnou nováčičkou sezóny sa stala Rebeka Uhrinová (18). Sestra jednej z opôr Slovana Denisy Uhrinovej sa florbalu začala venovať konečne po viacročnom prehováraní pred začiatkom minulej sezóny. Postupne sa zlepšovala a v súčasnosti už má v rukách slušné základy. To všetko vďaka príkladnému prístupu k tréningom. Ocenenie sa vyslúžila aj za snahu mimo ihriska pomáhať klubu.


#11 Rebeka Uhrinová

Najlepším defenzívnym hráčom sa stal brankár Leonard Hlodák (16).  Svoj niekoľký titul Slovanistu roka  (prvý krát bol nominovaný už v roku 2015...) dostal za určite nejprofesionálnejší prístup k florbalu. Okrem tréningov s tímom absolvoval množstvo brankárskych tréningov a individuálne na sebe pracuje každý deň. To, že sa o florbal zaujíma, dokázal aj účasťou v hľadisku na Majstrovstvách sveta v Prahe, či pomocou pri trénovaní začínajúcich brankárok. Jednou z pamätných príhod v histórii klubu budú určite jeho tohtoročné zdravotné problémy so zápalom pľúc :)


#18 Leonard Hlodák

Najlepšou defenzívnou hráčkou bola vyhlásená Denisa Uhrinová (15), ktorá zvládla zdarne prechod zo základnej na strednú školu. Kvôli tomu tých tréningov neabsolvovala toľko, koľko by sa patrilo. Avšak výkonmi v zápasoch Extraligy žien, 1.ligy žien, Ligy junioriek a dorasteniek v sezóne 2018/2019, v ktorej odohrala 39 súťažných zápasov, si po minuloročnej top ofenzívnej hráčk e  pripísala ďalší titul Slovanistky roka, ako top brániacej hráčky.


#7 Denisa Uhrinová

Najlepším ofenzívnym hráčom sa stal Adam Drak (16), kapitán tímu dorastencov. Spolu s Maťom Jakubom boli jedinými, ktorí sa zúčastnili všetkých zápasov v lige dorastu. Adam v 16 zápasoch nazbieral 49 bodov. Zúčastnil sa aj všetkých turnajov, na ktorých dorastenci počas sezóny boli.


#98 Adam Drak

Najlepšou ofenzívnou hráčkou sa stala po ročnej odmlke opäť Kristína Čintalanová (19), keďže opäť pôsobila medzi svojimi spoluhráčkami v Slovane. Aj keď museli za ňou prestúpiť do NTS Nemšová :), ale na takéto krkolomné prispôsobovanie sa jednej z najtvrdohlavejších Slovanistiek sme si zvykli. Kika v neľahkej maturitnej sezóne hrala vo všetkých súťažiach a nebyť zranenia členka, určite by odohrala najviac zápasov zo všetkých Slovanistov v sezóne vôbec. Na druhej strane si vďaka tomu zachytala na turnaji v Košiciach :p V 38 zápasoch Extraligy žien, 1.ligy žien a Ligy junioriek v sezóne 2018/2019 strelila 53 gólov a na 30 prihrala. A určite by obhájila aj titul Frfľoša sezóny, keby sa vyhlasoval :)

Špeciálne ceny na počesť osobností Slovana tento rok dostali dve Slovanistky. Daniella Mihályiová bola ocenená cenou Michala Radnótiho, zakladateľa klubu a najlepšieho rimavskosobotského hráča vôbec za najväčšie zlepšenie výkonov v sezóne, príkladnú dochádzku na zápasy a tréningy a prínos pre celý klub, keď vďaka nej bola vytvorená tréningová skupina dievčat vo Fiľakove.


#17 Daniella Mihályiová #11 Kristína Čintalanová #8 Rebeka Uhrinová #7 Denisa Uhrinová #6 Beátka Ružičková

Druhou ocenenou Slovanistkou sa stala kapitánka tímu žien Erika Janoštiaková. Dostala cenu Riša Totkoviča, prvého kapitána A-tímu Slovana a zakladateľa klubu. Ocenenie nazvané "kapitánka sezóny 2018/2019" získala za celosezónny prístup, keď svojou iniciatívou neustále zlepšovala družstvo žien. Len vďaka nej družstvo žien prežilo úspešnú sezónu 2018/2019 a do sezóny 2019/2020 má postavené zdravé základy.


#12 Ikušš Janoštiaková

Po udelení ocenení ešte nová Slovanistka Viktória Molnárová prijala blahoželania od svojich spoluhráčok k v ten deň oslavovaným 14tym narodeninám :)
A potom už bola sezóna 2018/2019 oficiálna skončená...

Späť

 

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode