Rozhovor na Denisu: s Denisou Uhrinovou

01.11.2021 17:26

Dnes sa začína november a meniny tak majú Denisy a Denisovia. Jednou z najvýraznejších osobností, ktoré v Slovane vyrástli je aj nositeľka tohto mena Denisa Uhrinová. Tento rok oslávila osemnáste narodeniny, prestúpila do klubu FTC Fiľakovo a nastúpila do maturitného ročníka na Strednej odbornej škole pedagogickej v Lučenci.

Všetko najlepšie k meninám Deniska! Začneme otázkou na aktuálnu tému - ako Ťa toto koronové obdobie ovplyvnilo v osobnom a športovom živote?
Toto koronové obdobie ma ovplyvnilo dosť... Dva roky učenia sa online neboli bohviečo, rôzne opatrenia, kvôli ktorým sa nemohlo trénovať a športovať celkovo... Mne osobne určite tieto dva roky bez florbalu a tréningov chýbajú a je to viditeľné. Verím, že už ďalšie obmedzenia neprídu a pomaly sa budem vedieť dostať tam, kde som bola - výkonnostne aj technicky.

Pre tých, ktorí Ťa nepoznajú prosím priblíž, ako si sa dostala k florbalu? Čomu si sa venovala predtým?
K florbalu som sa dostala cez školu, teda no, môžeme to tak nazvať, keďže zo školy sme chodievali na súťaže a už tam ma to oslovilo. Florbal ma bavil, baví a aj bude baviť. Predtým som sa nevenovala žiadnemu športu, jedine v škole na krúžkoch a podobne, takže florbal je prvý a aj posledný šport, ktorý budem hrávať klubovo.

Ktorá pozícia na ihrisku sa Ti páči?
Som všestranný človek. Hrala som na každej pozícii, na ktorej sa dalo - občas aj v bránke, ale nie súťažne :D. Keby si mám vybrať jednu, ktorá ma najviac baví, tak to bude obrana. Nemám problém sa postaviť do strely a pomáhať brankárke, z obrany si viem loptičku potiahnuť aj dopredu a zakončiť. Takže sa dá povedať, že občas na zápasoch hrávam aj dve pozície súčasne :D Som raz taká, no...

Máš nejaký extra vydarený zápas, na ktorý rada spomínaš?
Ak mám povedať zápas z tejto sezóny, tak asi proti Partizánskemu, tam sa mi naozaj darilo. Zápas sme síce prehrali, ale mala som tam dva góly a dve asistencie na góly a to sme ten zápas dali len štyri góly. Takže práve preto tento zápas.

Tvoje obľúbené florbalové kolegyne?
Najlepšie sa mi hrá s Dadou Mihályiovou na centri a s dvomi Vikinami na krídlach (Molnárovou a Vargovou, pozn.red.). Čo sa týka obrany, najviac si rozumiem s Niki Mikušovou. Bude to asi tým, že na tréningoch sa najčastejšie stretávam práve s týmito babami a sme ako tak zohraté.


Denisa so svojimi obľúbenými florbalovými kolegyňami

Ako momentálne vyzerá Tvoj športový týždeň?
Tento rok je pre mňa ťažký, keďže som v maturitnom ročníku. Na tréningy sa snažím chodiť trikrát do týždňa, ale nie vždy sa mi to podarí. Najviac chodím na tréningy vo štvrtok a v piatok, kedy viem, že bude na tréningu aspoň päť dievčat. Vo štvrtok zvykneme len hrávať s chlapmi, takže mi to dá dosť veľa.

Tvoja florbalka - aká je a prečo Ti vyhovuje?
Popravde ani presne neviem, akého typu je moja florbalka a aké má parametre. Samozrejme ide o značku Zone, inú by som si nekupovala, som s touto značkou spokojná. Kúpila som si ju minulý rok v lete a som s ňou nesmierne spokojná - je odľahčená a skvele sa mi s ňou strieľa.

Momentálne hrávaš 1.ligu žien. Aké sú Tvoje florbalové ambície?
Rada by som si zahrala ženskú Extraligu a získala cenné skúsenosti. Mala som už pár možností hrávať za extraligový tím, avšak pravidlá to nedovolili. Rada by som sa dostala do reprezentácie junioriek, ale bude to ťažké, keďže na Slovensku je čoraz viac báb, ktoré hrajú florbal perfektne. 

Ktoré sú Tvoje dobré florbalové vlastnosti a v čom by si sa chcela zlepšiť?
Myslím si, že moja silná stránka je, že sa viem udržať na nohách a viem vyhrať súboje aj proti väčším dievčatám, ako som ja. Nie je všetko len o výške, ako si každý myslí, nízki ľudia dokážu veľké veci. A aj keď sa mi nedarí, nevešiam hlavu a snažím sa dať do toho všetko. Čo by som na sebe zmenila je moja výbušnosť. Som občas trochu výbušná, ale nie zas tak, že niekomu jednu natiahnem počas zápasu, to nie. Najviac sa hnevám, keď sa mi nedarí, vtedy mám neskutočné nervy na seba samú.

Keď už si spomenula reprezentáciu Slovenska - bola si súčasťou výberu žiačok, ktorý zvíťazil na turnaji regiónov v Českej republike. Ako si spätne na tento turaj spomínaš?
Mám naň pekné spomienky, bolo mi naozaj dobre medzi dievčatami, ktoré tam boli. Myslím si, že sme boli dobrý kolektív a rada by som si s babami pokope ešte zahrala. S niektorými babami som stále v kontakte a keď proti sebe hráme a máme pred zápasom čas, tak spolu pokecáme. Trénermi boli páni Hýlek, Ďuríček a Rajčan, bola s nimi zábava. Ďuríček a Rajčan trénujú doteraz a veľmi dobre, baby z Partizánskeho sú veľmi šikovné. Verím, že niekedy ešte budem pod vedním týchto dvoch trénerov hrať, pretože mi dali veľa.

Keď sme pri spomienkach - okrem Slovana a Fiľakova si rok pôsobila v Nemšovej. Čo Ti dalo pôsobenie v jednom z najlepších ženských klubov na Slovensku?
Rok ktorý sme strávili v Nemšovej bol super, baby tam sú super kolektív a rady nás medzi seba vzali. Mala som možnosť zahrať si aj pár zápasov v Extralige, tie mi dali taktiež nesmierne veľa a zistila som, že ešte je veľa vecí, v ktorých sa musím zlepšovať. S babami z Nemšovej som sa zúčastnila aj turaja Pregue Games, bola to zábava. Rada by som si ešte niekedy zopakovala takýto turnaj.


S trénerom Petrom Tydlačkom z Nemšovej

Čo sa týka tvojho súčasného tímu FTC Fiľakovo - aké máte ciele a ako sa Vám ich darí napĺňať?
Tento rok nám zatiaľ nevychádza podľa predstáv. Nejaké konkrétne ciele nemáme, do každého zápasu dávame všetko čo môžeme a snažíme sa, avšak nie stále to vychádza. Samozrejme chceme zápasy vyhrávať a veríme, že sa nám to bude dariť. 

Sama si spomenula, že si v maturitnom ročníku - prečo študuješ, čo študuješ a čo Ťa na tom baví?
Baví ma práca s deťmi. Ale papierovačky typu príprava a všetko okolo toho vôbec nie :))

Čo by si chcela robiť po skončení školy?
Ešte stále neviem. Neviem, či sa zamestnám niekde v škole ako vychovávateľka alebo v škôlke ako učiteľka alebo sa okolo toho vôbec nebudem točiť a budem sa venovať niečomu inému.

Síce si ešte len nedávno oslávila osemnáste narodeniny, ale skús odpovedať, čo by si rada zažila do svojej tridsiatky?
Dobrá otázka. Určite by som chcela navštíviť daake miesta vo svete, rada by som sa išla ešte raz pozrieť do Paríža, je to ozaj krásne mesto. Okrem toho mi stačí cestovanie po Slovensku, pretože všade dobre, ale doma najlepšie. Florbal by som rada hrávala dovtedy, kým mi to zdravie dovolí. Inak - čo príde, to bude. Žijem prítomnosťou. 

Pár slovami na záver skús nalákať deti hrať florbal. Prečo by sa mu mali venovať?
Florbal je skvelý šport, kde spoznáte veľa super ľudí a získate kopec spomienok a zážitkov, na ktoré budete spomínať dlho. Precestujete Slovensko a spoznáte nové miesta o ktorých ste možno ani nevedeli. Získate cenné poznatky, ktoré využijete aj v skutočnom živote. Získate kamarátstva, ktoré inde nezískate. Takže neviem, na čo dnešná mládež ešte čaká!

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode