NTS B: Prestrieľali sa až na čelo ligy

10.10.2018 15:04



 

Zápasmi tretieho a štvrtého kola pokračovala počas prvého októbrového víkendu 1.liga žien. V akcii boli aj Slovanistky vo farbách rezervy Nemšovej.
V sobotu Nemšová B hostila nováčika z Čadce. Cieľom bolo streliť súperkám aspoň 10 gólov. Na zápase boli len štyri Slovanistky, pričom Kristína hrala prvý útok so svojimi spoluhráčkami z A-tímu, aby nacvičovali situácie, ktoré majú používať v extralige. Práve prvý útok zaznamenal napokon 13 z 15 gólov a výrazne sa pričinil o konečný výsledok 15:0. Zvyšným dvom útokom sa v zakončení tak nedarilo.

V nedeľu do Nemšovej zavítala rezerva Kysuckého Nového Mesta, ďalší favorit ligy. Druhý útok Slovanistiek doplnila domáca Sofia Reháková. Spočiatku sa Nemšovanky nedokázali zbaviť nervov v koncovke, súperky pritom využívali svoje brejkové situácie temer bezchybne. K obratu prispela úspešnou dorážkou po 7,5 minútach hry Daniella Mihályiová. Nemšovanky sa po jej góle dostali do tempa a postupne aj do zápasového vedenia. To bolo ohrozené len v tretej časti hry, keď v čase 53:48 súperky vyrovnali na 8:8. Avšak zodpovednou obranou Nemšovanky najhoršie chvíle prekonali a napokon aj vďaka gólu Kristíny Čintalanovej, ktorá za stavu 9:8 zobrala celú akciu na seba, zvíťazili o 3 góly. 

NTS B počas víkendu zaznamenal 26 gólov, dostal sa na čelo neúplnej tabuľky a potvrdili svoje medailové ambície v súťaži. Veľa priestoru pritom dostali ako mladšie hráčky Nemšovej, tak aj naše Slovanistky.

NTS Nemšová B - JSC Wild Girls Čadca 15:0 (6:0, 4:0, 5:0) 
Góly NTS B: Švančarová 5, Vyletelková 4, Daňová 2, Čintalanová 2, Štefánková, Reháková
Zostava NTS B: brankárka Bilčíková (100% úspešnosť pri 15 zákrokoch) - Daňová, Čintalanová, Švančarová (kapitánka), Vyletelková, Papierniková Denisa - Reháková, Kučeráková, Papierniková Slávka, Janoštiaková, Mihályiová - Hamajová, Ondreičková, Koníčková, Oškrdová, Štefánková - Mazánová, Vendžurová

NTS Nemšová B - MKŠS Kysucké Nové Mesto 11:8 (6:3, 1:2, 4:3)
Góly NTS B: Vyletelková 4, Čintalanová 2, Mihályiová, Haljaková, Papierniková Slávka, Papierniková Denisa, Švančarová
Zostava NTS B: brankárka Bilčíková (79% úspešnosť) - Daňová, Haljaková, Švančarová (kapitánka), Vyletelková, Papierniková Denisa - Reháková, Kučeráková, Čintalanová, Janoštiaková, Mihályiová - Hamajová, Ondreičková, Papierniková Slávka, Oškrdová, Štefánková - Mazánová, Koníčková, Vendžurová


Ďalšie kolá 1.ligy sú na programe na záver októbra: 27-meho hrá NTS-B v Topoľčanoch a na druhý deň proti ambicióznemu nováčikovi z Partizánskeho.

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovo trénera Slovanistiek Joža Alušíka: "Mrzí ma naša nízka účasť na zápasoch. Musíme si uvedomiť fakt, že Nemšová nepotrebuje nás, to my potrebujeme Nemšovú. Proti Košiciam dobre zahrala Erika Janoštiaková a bola povolaná do extraligového A-tímu, pritom drží florbalku v ruke len poldruha roka. A dvere vyššie majú podľa slov trénera Tydlačku otvorené všetky hráčky, len sa treba na zápasoch ukázať v dobrom svetle. Avšak nato potrebujeme hrávať, nie len doma trénovať. Dúfam, že naposledy sme neprišli aspoň s jednou samostatnou pätorkou. Najbližšie hráme až o tri týždne, tak sa snáď proti náročným súperkám z Topoľčian a Partizánskeho pozbierame vo vyššom počte.
Spokojný som s hrou našich hráčok, niežeby tam neboli rezervy, ale plnili pokyny. Najmä v nedeľu to bolo vidieť, keď sme hrali iný spôsob hry ako zvyšné formácie a súperky sa až na naše úvodné zaváhania pri prestriedaní proti nám presadzovali veľmi ťažko. Navyše sme pomáhali gólmi v dôležitých okamihoch zápasu."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode