NTS B: Opäť na čele súťaže!

30.10.2018 10:31

V prvoligovej tabuľke žien sa od posledného zápasu béčka Nemšovej udiali zmeny. Topoľčany odstúpili zo súťaže, keďže ich vedeniu došla s tamojšími dievčatami trpezlivosť a väčšina z nich prešla do extraligovej Nitry a Pruského. Mladý tím Partizánskeho sa po svojich dohrávkach dostal na čelo tabuľky. V nedeľu 28.10. sa práve na jeho pôde stretli dva tímy, ktoré nestratili ani bod (tretím je Trenčín) v súboji o prvú priečku. Harvard Partizánske totiž hostil béčko Nemšovej, za ktorú hrajú aj naše Slovanistky.

Domáce napísali na súpisku 19 hráčok, hosťujúce družstvo 20... To dosť hovorí o úrovne práce s dievčatami v týchto kluboch. V tejto konkurencii sa dokázali presadzovať aj Soboťanky. Strelecky Nemšovú ťahala tradične Čintalanová, pričom hrala nižšie než zvyčajne a mala aj úlohy pri bránení súperiek. Jej kolegyňou s rovnakými úlohami bola Deniska Uhrinová, ktorá hýrila pohybom, potešil prvý strelecký zápis v sezóne od Domči Kučerákovej a aj to, že sa opäť presadila predbránková hráčka Daniella Mihályiová.

Daniella & Dominika

Priebeh zápasu bol dramatický len počas prvých desiatich minút, potom sa už prejavila kvalita hráčok hostí, aj keď mladé domáce dievčatá využívali každé zaváhanie obrany NTS. Ako konštatoval tréner Peter Tydlačka, ak by prvý útok Nemšovej poskladaný z extraligových hráčok na ihrisku nedominoval "tak predsa v Extralige nemá čo robiť"...

FBK Harvard Partizánske - NTS Nemšová B 8:13 (3:4, 2:4, 3:5)
Góly NTS B: Čintalanová 3, Švančarová 3, Papierniková Denisa 2, Vyletelková 2, Haljaková, Kučeráková, Mihályiová
Zostava NTS B: brankárka Bilčíková; Haljaková, Daňová - Švančarová, Vyletelková, Papierniková Denisa; Kučeráková, Uhrinová Denisa, Čintalanová - Janoštiaková (kapitánka), Mihályiová; Reháková, Ondreičková - Vendžurová, Mazánová, Slávka Papierniková; Hamajová, Vráblová, Uhrinová Rebeka, Antalová

Najbližšie zápasy odohrá NTS B doma v Nemšovej 17.novembra proti Florpédu Bratislava a 18.novembra proti Lidu Bratislava.

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnotenie trénerom Slovanistiek Jožom Alušíkom: "Dievčatá si zobrali k srdcu moje slová o hojnejšej účasti na zápasoch. Dobré je, že pri 20tich hráčkach na lavičke je veľká konkurencia a aj naše dievčatá vidia, aké ťažké je dostať sa vôbec na ihrisko. Miesto na ňom si treba zaslúžiť tvrdou prácou na tréningoch a potvrdením výkonnosti na palubovke.

Proti Partizánskemu hral "náš" druhý útok na postupnú rozohrávku cez tri hráčky zo zadu a obranu zakladal na presingu útočníčok hneď po strate loptičky. Naše dievčatá v útoku mali viacero príležitostí skórovať, presadila sa žiaľ až v závere Dada. Dobrý súper nám ukázal, že zakončenie treba riešiť ešte rýchlejšie a presnejšie.

V dobrom zápase sa naše hráčky nestratili. Nemšová si ide za svojim cieľom, medailou. Dúfam, že si bez straty bodu poradíme aj so skúseným a nebezpečným Lidom a jeho dobrú obranu nalomia aj Slovanistky."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode