NTS B: Majsterky prvej ligy!!!

17.03.2019 17:34

Rezerva Nemšovej si v nedeľu 10.marca 2019 prevzala z rúk zástupcu SZFB Petra Zámečníka zlaté medaile za víťazstvo v 1.lige žien. Pohár pre víťaza prevzala kapitánka Erika Janoštiaková z Rimavskej Soboty :)

1.liga žien vyvrcholila počas prvých dvoch marcových víkendov. Rezerva Nemšovej si postupne počas sezóny vypracuvávala čoraz väčší náskok a najmä po poslednom dôležitom víťazstve doma nad konkurentkami z Partizánskeho kráčala za víťazstvom v celom ročníku. Prvý marcový víkend hrala dvojzápas v Bratislave. V sobotu bol ich súperom posledný tím tabuľky Florpédo Bratislava. Zápas mal jednoznačný priebeh, hralo sa na jednu bránku, v ktorej sa však darilo domácej brankárke Vanesse Schvarcovej, tiež z Rimavskej Soboty, ktorá je v Bratislave na hosťovaní... NTS však aj vďaka štyrom gólom Kristíny Čintalanovej a jednom Eriky Janoštiakovej vyhrala 8:1. Keďže v rovnaký deň doma Partizánske podľahlo rezerve Kysuckého Nové Mesta, v nedeľu už Nemšovanky na zápas proti Lidu Bratislava nastupovali ako víťazky súťaže. S tvrdým súperom sa natrápili, rýchlo prehrávali o tri góly a po vyrovnaní dokázali opäť dostať ďalšie tri góly... Potom sa začalo dariť sestrám Papiernikovým, ktoré v tomto zápase napokon Nemšovej vystrieľali 16.víťazstvo v sezóne.


Víťazný kolektív NTS B po zápase v Bratislave

O týždeň zakončili hráčky NTS B sezónu doma. Z dôvodu súbežne hraného play off zostal prvý útok odpočívať a s ním aj Kristína Čintalanová a Denisa Uhrinová, ktoré boli k dispozícii A-tímu. Proti Mútnemu to tak bol boj o každý gól. Súperky sa navzájom doťahovali, ani jeden tím nemal drvivú prevahu. No rozhodujúcu chybu urobili domáce hráčky, súperky strelili 3,5 minúty pred koncom gól na 7:9 a toto víťazstvo si udržali do konca. Bola to jediná prehra NTS B v sezóne, keďže na druhý deň si poradila s mladým tímom Banskej Bystrice 6:5. Do polovice súboja šlo všetko podľa papierových predpokladov, NTS viedla už 6:2, potom sa však zamerala na útok, v ktorom jej hráčky neboli presné a súperky to z protiútokov trestali.

FBC MH Florbal - FbO Florpédo Bratislava - NTS B 1:8 (1:3, 0:3, 0:2)

ŠK Lido Prírodovedec - NTS B 10:13 (3:1, 4:6, 3:6)

NTS B - TJ FBK Hornets Mútne 7:9 (3:4, 1:3, 3:2)

NTS B - FBK BCF Dukla Banská Bystrica 6:5 (3:1, 3:1, 0:3)

Po zápase prebehlo ocenenie víťaza súťaže. Pohár prevzala Erika Janoštiaková, ktorá sa v pozícii kapitánky tímu striedala s "domácou" Saškou Švančarovou a ako jediná z tímu odohrala všatkých 18 zápasov súťaže!
Ktoré ďalšie Soboťanky sa môžu pýšiť titulom víťaziek 1.ligy žien?

Erika Janoštiaková - 18 zápasov, 9 gólov 5 asistencií 14 bodov
Daniella Mihályiová - 16 zápasov, 4+4, 8 bodov
Dominika Kučeráková - 15 zápasov, 1+2, 3 body
Kristína Čintalanová - 13 zápasov, 22+16, 38 bodov
Rebeka Uhrinová - 10 zápasov, 1+1, 2 body
Denisa Uhrinová - 10 zápasov, 8+5, 13 bodov
Beáta Ružičková - 3 zápasy, 2+3, 5 bodov
Michaela Antalová - 2 zápasy, bez bodu
Viktória Vargová - 2 zápasy, bez bodu
Karolínka Bartošová - 2 zápasy, bez bodu


Víťaz 1.ligy žien 2018/2019: NTS Nemšová B

Späť

Slovo trénera Joža Alušíka: "Po minulej sezóne, ktorú moje hráčky dohrávali znechutené z dôvodu prehier zapríčinených slabou dochádzkou časti kádra na tréningy a zápasy sme sa dohodli, že tie hráčky, ktoré na sebe chcú pracovať, nemôžu doplácať na tie, ktoré si prvú ligu predstavujú ako krúžok čipkovania vo voľnom čase. Preto sme sa dohodli s popredným slovenským klubom NTS Nemšová na vytvorení rezervného tímu, ktorý bude hrať 1.ligu žien. Nemšovanky svojho času túto ligu zakladali a nebola to ani ich prvá spolupráca s iným klubom. Pred sezónou sme si jasne rozdelili úlohy s trénerom a vedúcim klubu NTS Nemšová Petrom Tydlačkom, ktorému ďakujeme, že nám umožnil pokračovať a v podstate zachránil ženský florbal v Rimavskej Sobote. Cieľ bol stanovený nekompromisne: medaila. Po prvých piatich víťazstvách bol zmenený na zlatú medailu a koncom sezóny bola cieľom zlatá medaila bez straty bodu... Takéto nastavenie tímu prinášalo pozitíva, aj negatíva. Slovanistky sa tomu museli prispôsobiť a víťazné typy, ako Erika, Kika, Denisa s tým nemali zásadný problém.
Som rád, že som splnil svoj cieľ, ktorý som si pred troma rokmi pri príchode k tímu dal - naučiť ich hrať florbal. To ocenila aj Nemšová, veď hneď tri už spomenuté Soboťanky okúsili aj extraligovú súťaž. Teraz nás čaká prechod viacerých opôr zo stredných na vysoké a zo základných na stredné školy, ktorý je pre dievčatá zakaždým veľmi náročný a s nejasným následkom pre ich florbalovú budúcnosť. Ďalej potrebujem zapracovať viacero nových a veľmi šikovných dievčat, s ktorými od decembra za podpory Gabriela Nagya z Fiľakova pracujem na tamojšej ZŠ Farská Lúka a až potom budeme vedieť, akým smerom, s akým kádrom, pod akými farbami a s ktorým trénerom sa bude ženský florbal v našom regióne ďalej poberať.
Slovanistkám gratulujem k víťazstvu v súťaži, bez ich prínosu by to rezerva NTS nedokázala. Tento úspech však väčšina z nich bude schopná doceniť až v budúcnosti. Pre mňa ako trénera to bola najpohodovejšia sezóna, keďže platilo pravidlo netrénuješ - nehráš. V pamäti mi nadlho zostanú zápasy ako napríklad ten v Kysuckom Novom Meste, kde si pätorka Slovanistiek robila so súperkami čo chcela - áno s tým istým Kysuckým Novým Mestom, ktoré nám predošlé tri sezóny zakaždým naložilo toľko gólov, koľko sa do nás zmestilo.
Dúfam ale, že si dievčatá nemyslia, že už všetko vedia, že sú najlepšie a vyššie sa už nedá ísť. Táto sezóna vôbec nekončí, takže po krátkom oddychu chcem, aby naďalej na sebe poctivo pracovali. Aspoň ako doteraz."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode