Na Green Cupe 2019 v omladenej zostave

26.04.2019 12:25

Ešte pred Veľkonočným víkendom sa na zelený štvrtok v Čadci uskutočnil 2.ročník ženského florbalového turnaja Green Cup. Slovanistky na ňom obhajovali bronzovú pozíciu z minulého ročníka vo veľmi omladenej zostave.

Zápasovú premiéru za Slovan si pripísali Bianka Szabóová (2004) a Viky Molnárová (2005). Len minimum skúseností zatiaľ majú Niki Mikušová (2005) a Viky Vargová (2003). Slovan preto ťahali najmä kapitánka Ika Janoštiaková v obrane, kamarátska posila Lenka Blažeňáková v bránke a Kristína Čintalanová v útoku.

Turnaj pre Slovanistky začal najhorším výkonom proti Mútnemu (2:6), ktorý odčinili bojovnosťou v súboji s dievčatami z Bratislavy (1:0). Po prekvapivom postupe do semifinále na ne čakali jednoznačné líderky turnaja z Kysuckého Nového Mesta. Proti najsilnejšiemu súperovi podali Slovanistky najlepší výkon, no prehrali 3:7. V súboji o bronz už mladej zostave Slovanistiek s dvomi hráčkami na striedanie nezostalo dosť síl a podľahli Mútňankám 3:4. O góly Slovana sa na turnaji postarali len dve hráčky - Kristínka užívajúca si možnosť vyblázniť sa v útoku ako za starých dobrých čias strelila 7 gólov, ďalšie dva pridala veľmi bojovne hrajúca Viky Vargová.

Výsledky turnaja a menšia fotogaléria.

Späť

 

 

 

 

 

Slovo trénera Slovanistiek Joža Alušíka:

"Vzhľadom na zostavu sme na turnaj nešli s veľkými očami. Napkon to vďaka pomoci troch skúsených hráčok nebola vôbec katastrofa. Chválim všetky hráčky za dobrý prístup k zápasom. Tie mladé sa počas nich mnohému priučili, najmä čo sa týka obrannej hry, tie skúsenejšie zas tím ťahali vpred. Zistili sme, kde je ktorú hráčku možné použiť, aj ako sa vyrovnávajú so zápasovým tlakom. Máme ešte približne 8 týždňov na poskladanie základu tímu pre budúcu sezónu a tento dobre zorganizovaný turnaj nám k tomu veľmi pomohol. Jediná škoda, že s nami nevycestovalo viac nových mladých hráčok."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode