Mladomatičný turnaj (U18)

31.03.2017 18:18

Slovanistky sa 26.marca pod hlavičkou U18 predstavili turnaja junioriek o Mladomatičný pohár v Košiciach. Ich súperkami boli budujúce sa tímy zo Zvolena a Zákamenného na Orave, ako aj extraligový Prešov.

Do prvého zápasu proti Zákamennému vleteli Slovanistky s jasným cieľom - zvíťaziť. Celý zápas boli lepším tímom a prejavilo sa to aj na konečnom gólovom rozdieli. Na Zvolen sa dievčatá tešili, pretože je to ich možný súper v 1. lige žien v budúcej sezóne a ešte ho hrať nevideli. Slovanistky počas celého stretnutia viedli, no nikdy nie o veľa gólov a v závere sa dokonca dostali pod tlak súpera. Ten znížil na 6:5 a snažil sa zo všetkých síl vyrovnať častou streľbou. Napokon však Slovanistky uhrali v tomto zápase víťazstvo. Po súťaži v samostatných nájazdoch, v ktorej sa Slovanistky veľmi dobre držali (Deniska Uhrinová sa dostala do finále, Vanča Schvarcová bola najúspešnejšou brankárkou) na ne čakal druhý neporazený tím turnaja z Prešova.

Prešov bol favoritom, keďže je to extraligový tím držiaci sa v strede tabuľky zložený zo skúsených hráčiek, z ktorých nie jedna už obliekla reprezentačný dres. Mali so sebou aj staršie hráčky ako dovoľovala veková kategória U18, aby boli schopné do turnaja nastúpiť. Ich prvý útok bol viditeľne skúsený a zohratý, druhý útok zložený z mladých báb sa na ihrisku objavoval len minimálne. Nevýhodou Prešova však bola náhradná brankárka (inak hráčka). Avšak súperky Slovanistky k strelám na ňu žiaľ často nepustili. Napriek hernej prevahe sa Slovanistky držali a nepustili ho do výrazného náskoku. Po chybe lavičky pri striedaní sme pár sekúnd pred polčasom inkasovali gól na 1:4. Do druhého polčasu vstúpili dievčatá úspešne dvoma Kristíninými gólmi. V zápase nastal zlom pri mylnom - bezdôvodnom - vylúčení Kristíny Čintalanovej za údajné hodenie hokejky, na čo navyše neprimerane zareagovala a vyslúžila si tresty dva. Súper presilové hry využil a štvorgólovou sériou potvrdil víťazstvo. Škoda taktickej neskúsenosti Slovanistiek pri vylúčení, určite mali na to bojovať o víťazstvo až do konca.


Výsledky
FBC Slovan - FBK Zákamenné 8:2
Góly: Čintalanová 4, Vaslíková 3, Ružičková

FBC Slovan - 1.FBC Zvolen 6:5
Góly: Vaslíková 3, Uhrinová 2, Čintalanová

FBC Slovan - FBC Mikuláš Prešov 4:8
Góly: Vaslíková 2, Čintalanová 2

Hodtnotenie turnaja očami Kristíny, vyhlásenej za najlepšiu hráčku turnaja: "Počas celého florbalového dňa medzi nami panovala super atmosféra. Po troch mesiacoch sme sa nevedeli dočkať ďalšej účasti na turnaji. Nakoľko sme štartovali v juniorskej vekovej kategórii, nemohli nastúpiť naše najstaršie hráčky - Michaela Antalová a Lucia Staššáková. Napriek tomu s nami cestovala "dôchodkyňa" Miška na našom obľúbenom Favorite a zastávala funkciu asistentky trénera. Plnila si ju perfektne - výsledkom sú podrobné osobné štatistiky  každej našej hráčky. Obsadili sme 2. miesto zo štyroch účastníkov. Nepodarený zápas s Prešovom nám radosť z turnaja nepokazil, tešili sme sa aj zo strieborných medailí. Nespokojná bola len Miška, lebo za Prešov nastúpili aj staršie hráčky a ona hrať nemohla.
Turnaj hodnotíme pozitívne. Slovanistky sa zapojili aj do súťaže v nájázdoch. Do finále nájazdov sa dostala Denisa Uhrinová, no nepodarilo sa jej zvíťaziť. Dokázali sme presvedčiť najúspešnejšiu brankárku na nájazdoch Vanču Schvarcovú, aby ku nám prestúpila zo začínajúceho košického tímu :) Dala sa zlanáriť na vynikajúce podmienky na trénovanie - novú Slovan arénu s obrovským areálom, na ktorom stojí materská škola, základná škola, vysoká škola, welness, Laciho pumpa, Hotel Slovan, Reštaurácia "Chľeba", Slovan Hotel, Cukráreň u Jozefa, Zone obchod... a veľa ďalšieho :P"


Doslov trénera Joža Alušíka: "Turnaja sa zúčatnili len hráčky narodené v roku 1998 a mladšie a to len tie, ktoré v posledných týždňoch po ukončení prvoligovej sezóny dostatočne trénovali. Preto vo výbere dosť chýbali útočníčky. Nemal som iný cieľ, len vidieť hráčky hrať proti súperkám, ktoré nepoznajú. Potešilo tempo zápasu so Zákamenným aj dodržiavanie taktiky v zápase s Prešovom. Zápas so Zvolenom sme však neodohrali vôbec dobre. Ale aspoň vidíme, na čom pracovať. Získali sme ďalšie skúsenosti i veľa pekných zážitkov a o to vlastne ide. Športovať, smiať sa a napredovať."

Štatistiky (veľká vďaka Miške Antalovej)

Brankárky
6 Schvarcová Vanessa 15/19 79%
13 Udvardyová Sabina 41/52 79%

Hráčky
88 C Vaslíková Dominika 8+0=8 bodov, 35% úspešnosť streľby na bránku
55 Čintalanová Kristína 7+7(!!)=14 bodov, 21% úspešnosť streľby
5 Ružičková Beáta 1+1=2 body, 33% úspešnosť streľby
12 Gondová Martina 0+1=1 bod
22 Kureková Anna 0+1=1 bod, 1x2min a 2 neúspešné strely
7 Uhrinová Denisa 2+0=2 body 22% úspešnosť streľby
18 Kurčeráková Dominika bez štatistického zápisu, ale na tom ešte popracuje :)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode