MFL: 31.hrací deň (28.03.2014)

31.03.2014 14:14

Druhé zápasy finálových sérii MFL priniesli nezvyčajne veľa gólov a vyrovnanie v oboch sériách. Znamená to okrem iného, že v piatok 4.apríla uvidíme v hre všetkých štyroch súperov znova a víťazstvá v týchto zápasoch budú veľmi dôležité!

TITANS - Flyers 10:11p (6:2, 4:8)
Blahuta M.6, Astaloš 2, Kyzek, Blahuta J. - Bíro 4, Pajtáš 3, Jasenka 2, Kurák, Šprlák
Skóre zápasu otvoril ostrostrelec vo výslužbe Jasenka, čoskoro nato po spolupráci bratov Blahutovcov vyrovnal Mates. Zápas ešte chvíľu pokračoval v útočnom tempe systémom čo minúta, to gól. Potom ale na oboch stranách prevládol pocit zodpovednosti, akcie boli skôr rozvážne a hráči sa zamieriavali na defenzívu. Tento spôsob hry na počudovanie viac vyhovoval Titánom, ktorí okrem pevnej obrany disponujú aj solídnymi individualitami a tie vypracovali polčasové štvorgólové vedenie pre čiernych. Toto vedenie na začiatku druhého polčasu ešte navýšili na šesťgólové a s letcami to vyzeralo zle - nedobre.

Čo ale následne predviedli Titáni, tomu dodnes asi ani sami nerozumejú. Nedôslednou, bezhlavou a nekoncentrovanou hrou sami pomohli súperovi krôčik po krôčiku znižovať hrozivo vyzerajúci náskok. Sedem minút pred koncom to bolo už len o tri góly. U Titánov však len Mates neustále veril, bojoval a drel pre víťazstvo, zvyšok družstva kopil chyby až napokon veľmi dobre hrajúci Kurák dve minúty pred koncom vyrovnal! A nielen to, 29 sekúnd pred koncom šli letci do vedenia!! Titáni si však v hodine dvanástej spomenuli na to, s akou ľahkosťou strieľali góly v prvej polovici zápasu a niekoľko sekúnd pred koncom vyrovnali!!!

Zaplnené hľadisko telocvične preto mohlo sledovať druhé predĺženie v tohtoročnom play off. Hralo sa na rýchlu smrť, pričom najmä hráči Flyers si uvedomovali, že gól v ich sieti pre nich znamená koniec sezóny v MFL, nuž sa zabarikádovali pred vlastným brankárom Tornošom, ktorý mal neľahkú úlohu zastúpiť neprítomného Gašparoviča. Taktika napokon vyšla, po 140 sekundách vypichol v správnu chvíľu loptičku rýchlik Šprlák, brankárovi urobil blafák a stav v sérii vyrovnal na 1:1.

Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky 5:11 (2:2)
Repka P. 2, Radnóti 2, Totkovič - Filipiak 3, Golian 2, Ružinský 2, Fabo 2, Slovák J., Korvín
Obe družstvá začali opatrne s cieľom nespraviť chybu, florbal to však bol o jeden rýchlostný stupeň živší než predchádzajúci súboj a tak zaplnené hľadisko nudou netrpelo aj keď prvý gól padol až v piatej minúte. Dynamo znova pykalo za nevyužité šance a po skvelej prihrávke Maťa Sojku otvoril skóre Radnóti. Minútu nato predviedli znova rýchlu kombináciu v protiútoku Mišo Sojka a Peťo Repka, pričom druhý menovaný zakončoval. Dynamo sa tlačilo do útoku, strieľalo dvakrát častejšie než Vlci (41:20 na strely), avšak Erik Kónya nechcel o vyrovnaní ani počuť. Jeho bránku však odklial Dominik Korvín, ktorý sa znova presadil vtedy, keď to jeho družstvo najviac potrebovalo. Útočnú snahu Dynama na chvíľu zabrzdilo vylúčenie Lentovského, ktoré však Vlci nevyužili a tak poldruha minúty pred prestávkou vyrovnal kapitán Igor Golian po spolupráci s Janom Slovákom.

Vlci si zápas prehrali na začiatku druhého polčasu. Najprv totálne zabudli pri hĺbkovej prihrávke Halaja na nabiehajúceho Faba, ktorý z prvej zakvačil. Potom chybu obrany Vlkov využil druhým gólom Golian a tretí gól v priebehu 50 sekúnd strelil Filipak. Všetky esá tak držali v rukách Diviaci a Vlkom ostával už len náročný boj o strelenie gólu prepracovanej defenzíve oranžových. Chvíľka nádeje pre nich svitla desať a pol minúty pred koncom, keď po góloch Radnótiho a Totkoviča bol rozdiel skóre 4:6 z ich pohľadu. Lenže najprv strelil Filipiak lacný gól, potom strieľal ďalší po chybe v obrane Ružinský a Vlci kapitulovali. Dynamo si v pohode zastrieľalo a suverénne zvíťazilo. Najmä z tohto uhla pohľadu je nepochopiteľné nedisciplinované správanie sa jeho hráčov pred koncom stretnutia, ktoré skončilo dokonca jedným trestom do konca zápasu za zosmiešňovanie rozhodcov. Uškodili tak len svojmu družstvu.

Priebežný stav sérií:
TITANS - Flyers 1:1
Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky 1:1

Ideálna zostava 31.hracieho dňa:
Šándor Juraj (DYN) - Kurák Ján (FLY), Korvín Dominik (DYN), Filipiak Peter (DYN)

Top 20 v bodovaní hráčov
1. Kováč Julo (TIT) 121 b

2. Blahuta Mates (TIT) 97 b
3. Radnóti Michal (CLV) 87 b
4. Farkaš Denis (SLO) 84 b
5. Kostovič Milko (SLO) 74 b
6. Hutáš Peter (SLO) 72 b
7. Pajtáš Martin (FLY) 67 b
8. Totkovič Richard (CLV) 66 b
9. Sojka Michal (CLV) 62 b
10.Šprlák Juraj (FLY) 60 b
11.Kurák Ján (FLY) 58 b
     Bíro Peter (FLY) 58 b
13.Lentovský Tomáš (DYN) 55 b
14.Mrnka Peter (TIT) 52 b
15.Slovák Igor (FLY) 51 b
16.Tóth Ivan (SLO) 49 b
17.Kyzek Michal (TIT) 48 b
18.Fačka Filip (SLO) 46 b
19.Astaloš Peter (TIT) 42 b
20.Kmeť Michal (KRU) 40 b

Top 8 v bodovaní brankárov
1. Šándor Juraj (DYN) 81,7%
2. Kónya Erik (CLV) 79,4%
3. Šándor Matej (TIT) 77,8%
4. Gašparovič Henrich (FLY) 77,2%
5. Štofaník Majo (SLO) 76,8%
6. Macko Peter (BUL) 75,2 %
7. Giertli Lukáš (KRU) 74,8%
8. Purgát Jakub (8JU) 74,7%


Program zápasov v piatok 4.4.
19:50 TITANS - Flyers
20:40 Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode