Letná "pauza"...

29.07.2019 10:15

24.júna bol posledný tréning dievčat v ZŠ Farská Lúka pre prípravkárky i žiačky, 4.júla posledný tréning Slovanistiek pred prázdninovou pauzou vôbec. Odvtedy majú naše florbalistky vyložené nohy na stole, na florbalky v kúte sadá prach...
Riť Paľovu!

Hneď po odovzdaní vysvedčení, keď sa väčšina študentov len zberala zo školy k večernej zábave s rodičmi či kamošmi už Slovanistky cestovali na turnaj do Nitry. Tohtoročného Slovenského pohára sa zúčastnilo 8 tímov. Naše si v skupine A zmerali v piatok sily s Trenčínom (4:6) a Partizánskym (0:7), v sobotu so Snipers Bratislava (3:3) a vo štvrťfinále vypadli s neskoršími víťazkami Orel Rtyně v Podkrkonoší (3:6). Nepriaznivé výsledky, avšak cenné skúsenosti so súperkami, ktoré sú svojou kvalitou na úrovni 1.ligy žien, v ktorej budú naše hráčky pôsobiť počas budúcej sezóny. Tiež dobrá príležitosť dať tím dohromady, čo sa pri ich bláznivých povahách skutočne darilo.

Týždeň nato namiesto naberania bronzu vycestovala skupina troch dorasteniek a dvoch starších žiačok na najväčší mládežnícky turnaj na svete do Prahy ako súčasť výpravy NTS Nemšová. Hlavnou métou bolo opäť nazbierať čo najviac herných skúseností a nestratiť sa v metre. Staršie žiačky Nemšovej vyhrali základnú skupinu v konkurencii dvoch českých a jedného švédskeho tímu, avšak v osemfinále narazili na celkového víťaza švédsky Älvstranden IBF, ktorému podľahli gólom 1,5 minúty pred koncom 4:5. Naše dievčatá mrzí, že Viky Molnárová nevyužila ani jednu z množstva svojich príležitostí a Niki Mikušová mala menej priestoru na ihrisku. Baby si to vynahradili vo večernej Prahe, kde toho priestoru mali až moc a legenda hovorí, že po dlhom čase bolo pri Karlovom moste počuť erdžiace koníky XD

Dorastenky v základnej skupine nestačili na dva popredné české celky Chodov a Vítkovice, porazili len švédsky IBK Varla. Potešiteľné je, že proti tomuto súperovi skórovala naša Denisa Uhrinová po 23 sekundách vôbec prvý gól svojho tímu na turnaji a stala sa tak prvou Slovanistkou, ktorá dala gól Švédkam :p Strelecky sa presadzovala aj Daniella Mihályiová, ktorá tiež nastupovala v prvom útoku. Viky Vargová pri nich zbierala skúsenosti, ale už ukázala veľké zlepšenie - na to že s nami trénuje len od decembra. Nemšovanky v nadstavbe najprv vyradili jediného ďalšieho slovenského zástupcu Žltý Sneh Košice 7:0, v 16finále Zug United 2:1, v osemfinále ďalší švajčiarsky výber UH BEO 3:1. Až vo štvrťfinále ich zastavil švédsky Lisberg 2:5. Výsledky z pohľadu nášho Slovana nie sú dôležité, spomenuté sú len, aby bolo jasné, čo za konkurenciu je možné v Prahe stretnúť. Dievčatá neľutovali týždňový výlet :)

Medzitým doma oddychujúce Slovanistky doplnili chlapcov - dorastencov - na turnaji vo Fiľakove. Erika Janoštiaková a Kristína Čintalanová si vyskúšali aj rozhodcovské role :)

Týždeň nato cestovali už tradične na turnaj 3+1 do Košíc. Slovanistkám sa tentoraz podarilo prebojovať až do finále, kde na samostatné nájady prehrali s výberom Spišskej a Nemšovej. Našou najsmolnejšou hráčkou bola Denisa Uhrinová, ktorá počas turnaja nepremenila ani jeden z piatich nariadených trestných strieľaní. Vie aspoň, na čom popracovať :P

Pri výpočte všetkých zápasov, turnajov, ciest a zážitkov je vidieť, že Slovanisti a Slovanistky si pod oficiánou tréningovou prestávkou predstavujú čosi iné, než bežný smrteľník. Je radosť pracovať s kolektívom, ktorý jeho šport baví. Nech sú svoju chuť prenesú aj do letnej prípravy, ktorá začína v pondelok 29.júla :)

Späť

V lete s nami nepauzovali...

Slovenský pohár - 28. - 29.jún 2019: brankárka Sabina Udvardyová (po roku znova medzi nami), hráčky Čintalanová, Kučeráková, Mihályiová, Mikušová, Molnárová, Ružičková, Staššáková (jedna z prvých dvoch hráčok Slovana v histórii, držiteľka bakalárskeho titulu ohlásila veľký comeback :) ), Vargová, Uhrinová Rebeka (našla sa na pozícii centerky pri mladých hráčkach) a kapitánka Janoštiaková.

 

Prague Games - 10. - 13.júl 2019: dorastenky Mihályiová, Uhrinová Deniska, Vargová, staršie žiačky Molnárová, Mikušová.

 

Fiľakovo Floorball Cup - 13. - 14.júl 2019: dorastencov dopĺňali Čintalanová, Kučeráková,  Staššáková, Uhrinová Rebeka. Rozhodovali Janoštiaková a Čintalanová

 

Júlový turnaj 3+1 - 20.júl 2019: brankárka Uhrinová Rebeka, hráčky Kučeráková, Mihályiová, Mikušová, Molnárová, Staššáková, Vargová, Uhrinová Denisa a kapitánka Janoštiaková.

 

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode