Júnový miniturnaj v Košiciach

11.06.2019 11:56

8.júna sa rýchleho 3+1 turnaja Hvar Sport Resort Cup 2019 v Košiciach zúčastnili výbery žien a mužov. Oba odohrali dobrý turnaj.

V turnaji mužov štyroch dorastencov dopĺňali vždy tri dievčatá. Chlapci prekvapili samých seba, keď v prvých dvoch zápasoch bez problémov vyhrali. Určite tomu pomohla aj nižšia úroveň turnaja, keďže zvyčajne v Košiciach možno stretnúť hráčov ako Kročko, Čonka-Skyba, Gašaparík či Dudovič. To však úspech našich chlapcov neznižuje. V boji o prvenstvo v základnej skupine podľahli skúsenejšiemu a technicky lepšie vybavenému súperovi zo Starej Ľubovne 3:8 a v súboji o 3.miesto dorastencom Florka Košice, strieborného tímu z Majstrovstiev Slovenska tesne 2:3. Chlapci však boli radi, že si aspoň v malom formáte majú kde zahrať. Najbližišie ich čaká až v polovici júla turnaj vo Fiľakove.
Zostava Slovana: brankár Hlodák, hráči a hráčky Dovala, Jakuba, Čintalanová, Uhrinová Denisa, Mihályiová, Kučeráková a kapitán Adam Drak

Ženy sa Miniturnaja zúčastnili v kvalitnejšej zostave než naposledy, keď do bránky zakľakla hosťujúca Lenka Blažeňáková a útok ťahala Kika Čintalanová. V tejto zostave im nenarobil problém omladený súper zo Starej Ľubovne, ani mladšie či staršie Košičanky. Slovanistky zaváhali až v poslednom zápase proti tomu najlepšiemu, čo v Košiciach majú (2x juniorská repre, zvyšok dorastenecká či žiacka repre), keď nezachytili úvod zápasu a aj keď potom zabojovali, k vyrovnaniu im chýbal jediný gólik. Po dlhšom čase však z Miniflorbalového turnaja doniesli do klubovej vitrínky pohár. Dievčatá čaká ešte mesiac tréningov, počas ktorých si koncom júna odskočia na zápasy Slovenského pohára do Nitry a niektoré žiačky sa následne v polovici júla predstavia v drese NTS Nemšová v Prahe najväčšieho mládežníckeho turnaja Prague Games.
Zostava Slovana: brankárka Blažeňáková, hráčky Čintalanová, Uhrinová Denisa, Mihályiová, Kučeráková, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Molnárová a kapitánka Janoštiaková

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode