Florbal dievčat napreduje - aj v Slovane

20.12.2015 14:14

Slovenky obsadili na 10.Majstrovstvách sveta vo florbale napokon 8. miesto, čo je najlepší výsledok ženskej reprezentácie v histórii. Cieľ, skončiť v prvej polovici konečného poradia šampionátu sa florbalistkám podarilo naplniť. Po suverénnom zvládnutí zápasov v skupinách niektorí čakali viac - však ono ani nechýbalo veľa a mohlo byť z toho minimálne šieste miesto. Ale tešme sa z dosiahnutého umiestnenia, ktoré získal veľmi mladý a ambiciózny kolektív dievčat.

Florbal sa vďaka našim reprezentantkám dostal na obrazovky televízií, do zorného uhla médií. Keďže sa o dva roky prvý krát uskutočnia na Slovensku Majstrovstvá sveta žien, je možné v najbližších štyroch - piatich rokoch očakávať vysoký nárast záujmu o florbal medzi dievčatami.

Z tohto pohľadu bolo rozumné rozhodnutie FBC Slovan Rimavská Sobota rozvíjať v našom regióne rovnomerne florbal medzi chlapcami i dievčatami. V najbližších rokoch je možné očakávať aj rast počtu ženských družstiev v súťažiach SZFB - veď v tejto sezóne v 1.lige Z1, t.j. druhej najvyššej súťaži, štartujú len štyri družstvá aj to s kopcom výnimiek.

Kde všade sa v sezóne 2014/2015 hráva ženský florbal?

A ani tu nechce Slovan zostať pozadu a rád by sa už v budúcej sezóne predstavil v Z1 - druhej najvyššej ženskej lige s vlastným družstvom! Aby aj nádejné dievčatá z nášho regiónu mali šancu jedného dňa stáť na palubovkách Majstovstiev sveta.

Slovan - žije!

P.S. Informácie o možnostiach florbalového tréningu dievčat v Rimavskej Sobote - alebo aj fbcslovan@gmail.com, 0903 780 823

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode