Exel Cup 2016

01.12.2016 18:18

Vo štvrtok 24.novembra sa naše hráčky zúčastnili "načierno" vysokoškolského turnaja v Košiciach. Slovan nastúpil v zostave temer bez hráčok prvého útoku doplnený niekoľkými staršími žiačkami, pre ktoré to bola dobrá skúsenosť v súbojoch s vekom omnoho staršími dievčatami.

Prvým súperom bolo ATU Košice. Súperky boli vyspelé florbalistky, ktoré to zjavne hrajú dlhšie. Naše dievčatá sa dosť hľadali, boli zbytočne nervózne. Navyše sme mali problém dostať sa do gólovej priležitosti (to absenciou toho prvého útoku, ktorá bola citeľná - nehrala ani Lucka Staššáková) s výnimkou Beatky Ružičkovej, ktorej sa však pre zmenu nedarilo prieniky úspešne zakončiť. Súperova brankárka bola tiež vynikajúca. Výsledkom bola jednoznačná prehra.

Druhým súperom bola UPJŠ Košice. Proti nemu sa nám už hralo lepšie - nielen preto, že už bola prítomná Lucka, ale šlo predsa len o herne menej zručné súperky. Psychicky náročný duel, keď sa občas hralo na nám známej "šikmine" sme napokon prehrali o jeden gól, no predvedený výkon družstva zloženého spolovice zo starších žiačok potešil.

Za najlepšiu brankárku turnaja bola vyhlásená Sabina Udvardyová.


Výsledky:

FBC Slovan Rimavská Sobota - ATU Košice 0:13

FBC Slovan Rimavská Sobota - UPJŠ Košice 7:8

Góly a asistencie: Staššáková 4+1; Antalová 2+0; Uhrinová 1+0; Ružičková 0+4

Reprezentovali Slovan: brankárky Sabi Udvardyová a Peťa Kováčová, hráčky v poli Anička Kureková, Beáta Ružičková, Vanessa Schvarcová, Miška Antalová, Denisa Uhrinová, Daniela Mihályová a kapitánka Lucia Staššáková.

Slovo trénera Joža Alušíka: "Turnaj sme zobrali ako príležitosť odohrať dva tréningové zápasy. Nemohol som počítať s hráčkami prvého útoku, teda až na Lucinu, ktorá nás však stíhala posilniť až v druhom zápase pre školské povinnosti v Prešove. Práve na to som sa tešil, ako sa baby ukážu bez svojich ťahúňok na ihrisku. Z tohto pohľadu ma potešil výkon Beaty Ružičkovej, ktorá hrala dravo a drzo. Ostatné hráčky boli zbytočne rozklepané, ale aj tak je výsledok prvého zápasu pre nás krutý. Druhý zápas ukázal, čo spraví s tímom jedna hráčka, ktorá dokáže streliť gól. Celý tím hneď zahral lepšie. Celkovo nám zápasy napriek prehrám čosi dali. Snáď sa mi podarilo namotivovať naše žiačky - Denisu, Dadu či Peťku, do ďalšej práce na sebe. Vanču som nespomenul, ona na sebe spomedzi nich pracuje najpoctivejšie a určite sa jej to časom vráti. Potešila spolupatričnosť tímu, dievčatá sa spoznávajú a tvoria dobrý kolektív. Pre nami sú ešte tri roky práce, počas ktorej chcem, aby sa aj tieto hráčky naučili na seba prevziať bremeno zodpovednosti. Všetko však chce čas a tréning."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode