Dorastenky: Zbieranie skúseností začalo

22.10.2019 09:16

Dorastenky Slovana (r.n. 2003-2006) čakali v polovici októbra prvé dva zápasy ligovej súťaže. Tá bude mať v Stredoslovenskom regióne štyroch účastníkov. A vďaka tomu, že zúčastnené kluby vedú rozumní ľudia, odohrá sa trojkolovo, t.j. každý tím má pred sebou 9 zápasov a každý tím si zahrá počas sezóny raz doma.


Dorastenky Slovana na Kysuciach

Slovanistky šli na turnaj oslabené o stále zranenú Viky "Kučierku" Vargovú a doma zostali ešete tri dorastenky, ktoré sa už nezmestili do dvoch áut na dlhú cestu na Kysuce. Tie svoju príležitosť dostanú nabudúce. V hale v Kysuckom Novom Meste končili Slovanistky predchádzajúcu sezónu na úspešných Majstrovstvách Slovenska junioriek v drese NTS Nemšová. Danielly Mihályiovej, 15 ročnej útočníčky sme sa preto opýtali, či sa jej po príchode vynorili spomienky na tento turnaj:

"Áno vynorili a mala som z toho príjemný pocit. Bol to jeden z mojich najlepších turnajov, na ktorý budem určite dlho spomínať."

Na 8 statočných Slovanistiek čakal náročný úvod súťaže proti Kysuckému Novému Mestu a Banskej Bystrici, keď Bystrica v tejto súťaži štartuje pod názvom sídla svojej novej haly - Slovenskej Ľupče. Proti Kysučankám prekvapili dievčatá trénerov i samé seba, keď odohrali vyrovnaný zápas, ktorý výsledkovo pokazil len zbabraný úvod do tretej tretiny. Ako to videla Daniella?

"Vedeli sme, že to bude náročný zápas, išli sme však hrať s chuťou. Myslím, že sme so súperkami celkom dlho držali tempo a nenechali sme sa príliš zatlačiť. Dokázali sme sa pekne brániť. Čo nás mrzí bol nevydarený začiatok poslednej tretiny. Napriek tomu sme nesprestali hrať, čo sa mi páčilo a odohrali sme dobrý zápas."

Zvláštnu pochvalu si od trénerov vyslúžila 13 ročná Dorinka "Radar" Darabošová, ktorá na dva góly prihrala a hneď vo svojom prvom skutočnom florbalovom zápase aj sama gól strelila.
 


Dada Mihályiová a Viky Molnárová, spoluhráčky z útoku

Po 20 minútach doplnenia tekutín, kalórii a pár radách si 7 Fiľakovčaniek a jedna Deniska Uhrinová skrížili florbalky s Bystričankami.

"Bohužial sme nezachytili úvod zápasu. Na ihrisku bolo cítiť nervozitu, zabúdali sme na to, čo sme si pred zápasom povedali. Snažili sme sa útočiť, z toho nám však vznikali zbytočné protiútoky, pretože nám ku koncu už dochádzal dych." opísala zápas Daniella. A opísala ho presne. V zápase totiž bolo cítiť, že si Denisa natiahla väzivo v členku a chýbala pri útočení. Na druhej strane sa tak otváral priestor pre mladé hráčky ako Niki Mikušovú a Sandru Benčíkovú, ktoré museli na svoje plecia prevziať viac zodpovednosti.

Na turnaji bola v našom drese najproduktívnejšou práve skúsená Daniella Mihályiová s piatimi gólmi. Mimochodom, ďalšia spomienka - práve v tejto hale začala svoju florbalovú kariéru v drese Slovana a proti Banskej Bystrici v nej dokonca strelila svoj prvý (a na dlhý čas aj posledný) gól!


 

Ako sa Ti hralo v nedeľu?
Na zápas som nastupovala s dobrým pocitom a pozitívne naladená. Zázrakom sa mi celkom darilo v zakončení, ale celkovo to mohlo byť aj lepšie. Robilo mi však problém orientovať sa pri bránení. Navyše bolo na mne určite vidieť aj zlú tréningovú dochádzku.
 

Ako veľmi tímu chýbala "Kučierka" v útoku?
Verím že by nám Kučierka dosť pomohla. Má predsa už nejaké skúsenosti,a myslím že taká hráčka nám v útoku chýbala.
 

Ako si videla výkon nových hráčok - Viki "Palčeka" Palčovej, Dorinky Darabošovej či brankárky Emy Becze?
Musím pochváliť každú jednu hráčku za bojovnosť, ktorú predviedli. Sú to šikovné dievčatá a bolo u nich vidieť snahu plniť to, čo sme si pred zápasom povedali. Napriek zatiaľ žiadnym skúsenostiam podali slušný výkon. S veľkou trpezlivosťou a pravidelným tréningom z nich budú dobré hráčky.

FBC Slovan Rimavská Sobota - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 4:11
Góly Slovana: Mihályiová 3, Darabošová

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Slovenská Ľupča 2:8
Góly Slovana: Mihályiová 2

Zostava Slovana: brankárka Becze, hráčky Mikušová, Benčíková, Mihályiová, Molnárová, Darabošová, Palčová a kapitánka Denisa Uhrinová

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zhodnotenie trénerom Jožom Alušíkom: "Chceme z dievčat vychovať v Slovane športovkyne. K tomu potrebujú motiváciu na sebe pracovať a práve aby videli, že to, čo hrajú na hodinách telesnej výchovy, či na školských turnajoch, má od florbalu ďaleko, prihlásili sme ich do ligy dorasteniek. Práve na príklade Danielly Mihályiovej či Denisky Uhrinovej viem preukázať, že sa takto podarí aspoň niektorým dievčatám otvoriť oči a získať ich pre florbal a pre Slovan. V samotných zápasoch dievčatá robili chyby, lebo ešte nemajú toľko natrénované, koľko súperky. Ale všetkých 8 dievčat je veľmi šikovných a keď budú na sebe pracovať, do konca sezóny budeme konkurencieschopní tím. S trénermi súperov sme sa zhodli, že sa nenecháme obmedovať nezmyselnými zväzovými obmedzeniami a dáme v zápasoch príležitosť aj dievčatám z ročníkov 2007 a 2008. Aby mohol ženský florbal napredovať, potrebujú dievčatá od útleho veku hrať, hrať a hrať."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode