Dorastenky: Skvelé výkony v Brezne

06.02.2020 08:11

Dorastenky v sobotu 1.2. odohrali ligové zápasy proti Breznu a Slovenskej Ľupči. V prvom zápase proti domácemu Breznu zvíťazili 7:5, ale v druhom zápase kvôli nevydarenému záveru podľahli dievčatám zo Slovenskej Ľupče 4:9. Slovanistky sa predviedli skvelými výkonmi a aj napriek jednej prehre boli v oboch zápasoch lepším tímom.

Prvý zápas proti Breznu mal spočiatku pokojný priebeh a Slovanistky ho dve tretiny kontrolovali niekoľkogólovým vedením. Do tretej tretiny nastupovali za stavu 2:4. Odfláknutý začiatok tretiny pohotovo využil súper dvoma rýchlymi gólmi v prvých dvoch minútach hry. Tretím gólom v zápase stav vyrovnala Daniella Mihályiová, no Breznu sa opäť podarilo vyrovnať. V tomto momente Slovanistky zistili, že ak chcú vyhrať, musia sa na zápas plne sústrediť. Mihályiová strelila aj svoj štvrtý gól a po nej ešte navýšila Denisa Uhrinová. Výsledkom proti nováčikovi z Brezna bola výhra 5:7.

FBC Horehronec - FBC Slovan Rimavská Sobota 5:7 (0:2, 2:2, 3:3)
Góly Slovana: Mihályiová (Benčíková), Darabošová (Uhrinová), Mihályiová (Mikušová), Molnárová (Uhrinová), Mihályiová, Mihályiová (Vargová), Uhrinová

Do druhého zápasu dievčatá nastupovali proti obávanému súperovi zo Slovenskej Ľupče, ktorého súpisku tvoria hráčky hrajúce za prvoligovú Banskú Bystricu. Slovanistky už od prvej minúty ukazovali chuť po víťazstve. Už v čase 1:01 ich do vedenia dostala Viktória Molnárová. Počas prvých dvoch tretín sa tímy striedali vo vedení a do tretej tretiny dievčatá nastupovali za nepriaznivého stavu 4:3. Slovanistky vyhrávali väčšinu osobných súbojov, neustále útočili na bránu súpera, ale prekonať talentovanú brankárku Slovenskej Ľupče bolo pre ne veľmi náročné. Na góly sa museli nadrieť, zatiaľ čo súperovi do našej bránky padla skoro každá strela. Začiatok tretej tretiny im opäť nevyšiel a súper im 53. minúty nastrieľal 5 gólov. Stav už len upravila Molnárová na 4:9.

FBK Slovenská Ľupča - FBC Slovan Rimavská Sobota 9:4 (1:1, 3:2, 5:1)
Góly Slovana: Molnárová (Mihályiová), Mihályiová (Vargová), Vargová (Mihályiová), Molnárová (Uhrinová)

Daniella Mihályiová k zápasom povedala: "V oboch zápasoch sme dominovali, pekne sme si držali loptu, boli sme rýchlejšie a dokázali sme si vytvárať veľa šancí a postupne sme ich aj premieňali. Treba však popracovať určite na technike, byť zodpovednejšie v obrane, pretože sme dostali veľa zbytočných gólov. Hralo sa mi super, motivovali ma spoluhráčky a spoločnými silami nám to tam padalo, až som bola prekvapená. Škoda zápasu s Bystricou, kde sme boli celý čas lepším tímom, po hlúpych chybách nás však súper okamžite trestal. Chválim všetky hráčky za obrovskú snahu a bojovnosť."

Späť

 

Zostava Slovana: brankárka Emília Becze, Daniella Mihályiová, Viktória Vargová, Nikoleta Mikušová, Viktória Molnárová, Dorina Darabošová, Dorina Horčíková, kapitánka Denisa Uhrinová

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode