Dorastenky: Posledné kolá - Slovanistky bronzové

16.03.2020 07:51

23.2. sa v Slovenskej Ľupči odohralo  3. kolo ligy dorasteniek. Slovanistky si zahrali dva zápasy, a to s Kysuckým Novým Mestom a Breznom. Hlavným problémom Slovana bola nízka účasť hráčok, k čomu prispelo aj zranenie Viktórie Vargovej, ktorá v zostave výrazne chýbala. Florbalistky z Kysuckého Nového Mesta prišli na zápas plne posilnené o extraligové hráčky, a preto bolo hlavnou úlohou Slovanistiek obraňovať. Napriek tomu si vypracovali mnoho šancí, strely ale za súperovu brankárku neprechádzali.
V zápase s Breznom si Slovanistky verili na výhru a už v prvej tretine vyhrávali 2:0. V druhej tretine, žiaľ nepremenili ani jednu zo šancí a stav ostal nezmenený. V tretej tretine Viktória Molnárová strelila svoj 3. gól v zápase a 8 sekúnd po tom vystrelila Sandra Benčíková, ktorá stav navýšila na 4:0.

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto - FBC Slovan Rimavská Sobota 11:0 (2:0, 6:0, 3:0)

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBC Horehronec 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Góly Slovana: Molnárová 3, Benčíková
Zostava Slovanistiek na 3.kole: brankárka Emília Becze hráčky Darabošová, Mikušová, Bujnová, Mihályiová, Benčíková, Molnárová a kapitánka Uhrinová

27.2. sa 4. kolom ukončila Stredoslovenská liga dorasteniek. Tentoraz sa hralo v domácom Fiľakove. Slovanistky dostali za súpera dva najťažšie tímy bojujúce o 1. miesto. V zápase proti Kysuckému Novému Mestu Slovanistky spočiatku nestrácali nádej na výhru. Kysuce v prvej tretine síce strelili dva rýchle góly, no Daniella Mihályiová dostala loptičku za súperovu brankárku a stav upravila na 2:1. V druhej tretine Nikoleta Mikušová a Denisa Uhrinová vyrovnali na 3:3. Do konca zápasu sa však už Slovanistkám nepodarilo premeniť ďalšie šance na gól, naopak, Kysučanky sa rozstrieľali a výsledkom bola prehra 9:3.

Zápas s Banskou Bystricou Slovanu nevyšiel podľa predstáv. Už po prvej tretine prehrávali 6:2. V druhej tretine sa gólmi striedali Viktória Molnárová a Viktória Vargová a obom sa podarilo prestreliť brankárku dvakrát. Do konca zápasu už góly zo strany Slovana nepadali. Konečný výsledok bol 14:4 pre Banskú Bystricu.

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto - FBC Slovan Rimavská Sobota 9:3 (2:1, 5:2, 2:0)
Góly Slovana: Mihályiová, Mikušová, Uhrinová

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Slovenská Ľupča 4:14 (2:6, 2:2, 0:6)
Góly Slovana: Vargová 2, Molnárová 2
Zostava Slovanistiek na 4.kole: brankárka Emília Becze hráčky Darabošová, Mikušová, Bujnová, Horčíková, Mihályiová, Benčíková, Vargová, Molnárová a kapitánka Uhrinová

Umiestenie dorasteniek v sezóne 2019/20 skončilo podľa predsezónnych predpokladov. Výsledkom pre Slovanistky bola bronzová medaila. Dievčatá počas sezóny podávali rôzne výkony. Potešilo, že v niektorých zápasoch dokázali papierovo lepšie súperky značne potrápiť. Cieľom pre dorastenky bolo, aby mladšie začiatočníčky získali zápasové skúsenosti proti rovesníčkam a staršie dievčatá odohrali čo najviac zápasov, ktoré by im pomohli ku kvalitnejším výkonom v prvej lige žien.
K tomu všetkému dorastenkám Slovana pomohla úspešná účasť v projekte Nadácie Slovenského olympijského výboru "Ukáž sa!", ktorý ich do sezóny podporil sumou 2000€. Ďakujeme!


Takto Slovanistky bojovali o grant...


... a takto sa tešili z jeho výsledku

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode