Dorastenky: Majstrovstvá Slovenska

15.05.2016 08:08

14.máj 2016 - ten dátum si zapamätajte, keďže bude na veky zapísaný v dejinách nášho Slovana.
Presne v tento deň naše mladé florbalistky vybojovali na Majstrovstvách Slovenska v Tvrdošíne bronzové medaile. Máme teda oficiálne tretie najlepšie mladé florbalistky na Slovensku!

Nebudeme teraz písať, že v akých podmienkach musíme tieto naše mladé nádeje vychovávať, že aké bolo náročné vôbec družstvo poskladať a dávať mu počas celej sezóny motiváciu do ďalšieho zlepšovania sa. Ani o tom, ako sme na ne hrdí, že získali bronz.

Pretože ani v tomto prípade nie je dôležitý výsledok. Dôležitý je spôsob, ktorým ho dosiahli. Už v prvom zápase proti Tvrdošínčankám, neskorším majsterkám Slovenska s kádrom plnom reprezentantiek uhrali prijateľný výsledok 1:3. Prvý krát bolo možné vidieť pred polrokom nepredstaviteľný úkaz - tím ako Tvrdošín bránil v závere výsledok proti Slovanistkám, z ktorých väčšina drží florbalku v ruke približne rok a menej. Toto naše hráčky dosiahli vďaka nepopísateľnej bojovnosti a snahe. Nastúpený trend potvrdili v druhom zápase o postup zo skupiny, keď v druhej tretine prehrávali s Topoľčanmi už 1:3, aby potom svojho súpera sfúkli z palubovky a zvíťazili 5:3.

V semifinále Slovanistky narazili na ďalšieho z favoritov na celkové prvenstvo z Nemšovej. Až na pobabraný začiatok (0:4 a kus nervičky) sa potom vypli všetky hráčky k svojmu najlepšiemu výkonu na turnaji a v tretej tretine dokonca svojho súpera zdolali 2:1. Prehra 2:6 ich odsunula do boja o bronzové medaile.

Kto by to pred sezónou povedal, že Slovanistky budú hrať o tretie miesto na Slovensku? A kto by povedal, že do zápasu budú vstupovať so suverénnym vedomím, že to dajú? Proti extraligovému Prešovu naše hráčky dvakrát doťahovali gólový náskok súpera, prvú tretinu však napriek tomu vyhrali 3:2, náskok udržali aj v tretine druhej a v tej tretej Prešovčanky suverénnou hrou nepustili do záverečného tlaku.

A preto máme tretie nejlepšie mladé florbalistky v krajine! Neuveriteľné...

FBC Slovan - FbK Tvrdošín 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Gól Slovana: Csériová (A.Vaslíková)

FBC Slovan - FbC Žochár Topoľčany 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Góly Slovana: Čintalanová 3, Csériová, Hanová

FBC Slovan - NTS FK-ZŠ Nemšová 2:6 (0:4, 0:1, 2:1)
Góly Slovana: Csériová, Čintalanová (A:Csériová)

FBC Slovan - FBC Mikuláš Prešov 5:3 (3:2, 1:1, 1:0)
Góly Slovana: Čintalanová 4 (2x A: Vaslíková, 1x Csériová), Csériová (A:Vaslíková)

 

Konečné poradie turnaja o Majstra Slovenska

1.FbK Tvrdošín

2. NTS FK-ZŠ Nemšová

3. FBC Slovan Rimavská Sobota

4. FBC Mikuláš Prešov

5. FbC Žochár Topoľčany

6. 1.FbK Banská Bystrica

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode