Dorastenky: 4.kolo

11.04.2016 18:18

Slovanistky čakalo posledné kolo ligy dorasteniek v Slovenskej Ľupči. Menším sklamaním bola účasť na zápase, keď po úspešnom vystúpení na turnaji v Topoľčanoch sa predsa len očakávala vyššia účasť, než jedna hráčka na striedanie. Zdravé jadro však šlo kompletné a to sa napokon ukázalo ako rozhodujúci moment v prekvapivo úspešný deň.

Spočiatku to tak ale vôbec nevyzeralo. Tvrdošínsky prvý útok prechádzal obranou Slovana ako vánok brezovým hájikom a po 01:50 bolo 0:3... Dovtedy koláčikmi pozitívne naladeným Slovanistkám sa roztriasli kolená a trvalo dve tretiny, kým sa vzchopili k väčšiemu odporu.

Druhý zápas proti kombinačným Kysučankám sa opakovala katastrófa z prvej tretiny predošlého zápasu. Druhú tretinu sa ale Soboťanky zaťali a po jednom z najlepších výkonov v sezóne ju dokázali vyhrať. V tej tretej ich však znova ubili lacné góly. Pred týmto zápasom sa udiala zmena na kapitánskom poste, keď Kika Čintalanová  dala pásku Domči Vaslíkovej, aby ju tak nezväzovala zodpovednosť voči tímu a hneď z toho boli tri góly - veľmi dôležité pre nájdenie streteného sebavedomia.

Do tretieho zápasu proti Bystričankám nešli naše dievčatá vo veľmi veselej nálade, ale neustále povzbudzovanie zo strany Dominiky Vaslíkovej, ktorej bolo plné ihrisko, ako aj priaznivý vývoj po prvej tretine ich nakopol k výkonu, ktorý bol úplne že ppc (daj si 10 klikov :p). Naše devy predvádzali typickú hru Slovana na protiútoky, začali si veriť v kombinácii a bolo z toho druhé víťazstvo nad Banskou Bystricou, po pekných góloch i solídnej hre.

A to ešte dievčatá netušili, že práve toto víťazstvo im zabezpečilo bronzové medaile v Stredoslovenskom regióne, keďže Kysuckému Novému Mestu bola kontumovaná polovica zápasov za nedostavenie sa na zápasy a administratívne nedostatky! Naše Slovanistky, prvé dievčenské družstvo v histórii, si tak v sezóne vybojovali už druhú trofej a v ligových súťažiach sa stali našim najúspešnejším kolektívom vôbec! Veľmi, veľmi svojim úspechom potešili všetkých Slovanistov. Vytvorili základ, z ktorého ako veríme, sa ešte nejednému súperovi bielo - modrých zverov hlava zatočí :p

Výsledky posledného kola:
Slovan - FbK Tvrdošín 2:10 (0:4, 0:3, 2:3)
Góly Slovana: Csériová, Vaslíková

Slovan - MKŠS Kysucké Nové Mesto 3:11 (1:6, 2:1, 0:4)
Góly Slovana: Čintalanová 3

Slovan - 1.FbK Quick Sport Banská Bystrica 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Góly Slovana: Čintalanová 2, Vengrínová, Csériová, Vaslíková

Konečné poradie Stredoslovenskej ligy dorasteniek:
1. FbK Tvrdošín 19b
2. 1.FbK Quick Sport Banská Bystrica 15b
3. FBC Slovan Rimavská Sobota 8b
4. MKŠS Kysucké Nové Mesto 6b

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode