August Slovanistiek

29.08.2019 20:27

V rámci prípravy na 1.ligu žien sa okrem tréningov zúčastnili Slovanistky dvoch turnajov.

Bratislavský Slovak Floorball Cup je najväčším turnajom dospelých čo do počtu účastníkov a medzinárodnej účasti na Slovensku vôbec. Tretí krát - pri treťom ročníku turnaja - na ňom nechýbali rimavskosobotské florbalistky. V základnej skupine si naše dievčatá pomerali sily s výbermi z pražskej regionálnej ligy, z Budapešti i Bratislavy.

Cestou do Bratislavy zablúdili Slovanistky až k Neziderskému jazeru...

Vo štvrtok 15.augusta odohrali úvodný zápas proti Heineberg AIK, skúseným hráčkam prevažne z Prahy. Nezachytili úvod zápasu, keď rýchlo prehrávali 0:3, no vzchopili sa a dokázali vyrovnať na 3:3. Druhý polčas sa však nechali príliš zatlačiť, prestali presne kombinovať na útočnej polovici a prehrali vysoko 3:9.
Info o zápase Slovan - Heineberg AIK a zostrih najzaujímavejších momentov

Vhadzovanie zápasu Slovan - Phoenix Fireball SE

Na druhý deň nastúpili doobeda proti poprednému maďarskému celku Phoenix Fireball SE z Budapešti. V tomto zápase proti sa proti lepšie kombinujúcim súperkám naše dievčatá držali 9 minút, keď si pred vlastnou bránkou privodila zranenie Lucia Staššáková, pre ktorú turnaj týmto skončil a navyše Slovan inkasoval. O minútu na to druhý krát. Na druhej strane zostávali všetky príležitosti, do ktorých Maďarky naše Slovanistky pustili nevyužité. Práve nájsť pokoj v koncovke bol pre naše dievčatá najväčším problémom na celom turnaji. Napokon prehrali až príliš vysoko 0:5.
Info o zápase Slovan - Phoenix Fireball SE a zostrih najzaujímavejších momentov

V poslednom zápase chceli naše dievčatá konečne zvíťaziť, napraviť si chuť a najmä sa vyhnúť skorému rannému vstávaniu v sobotu, kedy by ich v prípade prehry čakalo prvé kolo play off. Na bratislavský výber Spice Girls si trúfali. Počas celého zápasu boli lepšie a pohyblivejšie Slovanistky, no koncovka bola opäť ich veľkou slabinou. Napokon sa našťastie po dvoch prihrávkach kapitánky Eriky Janoštiakovej presadila naša nejlepšia hráčka Kristína Čintalanová. Na druhej strane ihriska sa podarilo u nás počas turnaja vypomáhajúcej brankárke Lenke Blažeňákovej vychytať tie šance, do ktorých sa súperky predsa len dostali a pripísať si na konto nulu.

Info o zápase Slovan - Spice Girls a zostrih najzaujímavejších momentov

Víťazstvo znamenalo tretie miesto v skupine a prekvapivý skok v pavúku play off cez jedno kolo. To znamenalo, že v sobotu hrali naše dievčatá priamo osemfinále. Súperkami boli extraligové Michalovce, ktoré však do Bratislavy rozhodne nepricestovali v najsilnejšej zostave a preto si Slovanistky proti nim veľmi verili. Hneď pri prvom protiútoku si Kristínka Čintalanová narazila loptičku o nohy súpera a presnou strelou nedala brankárske šancu. V ďalšom priebehu zápasu si ju však súperky postrážili a veľmi svedomito blokovali všetky jej pokusy o streľbu. Otváral sa tak priestor ostatným zakončovateľkám, ktoré však žiaľbohu svoje príležitosti nedokázali dopraviť do bránky, keďže zväčša ešte len zbierajú skúsenosti. Na druhej strane naše dievčatá v nešťastnej trinástej minúte nepokryli strieľajúcu súperku, na ktorej zakončenie naša brankárka nemala nárok. Druhý polčas, najmä počas dvoch presilových hier, ktoré vyplynuli z aktívnej hry Slovanistiek, naše dievčatá súperky zvierali na ich polovici. Koncovka ich však stále trápila a zápas po remíze 1:1 vyvrcholil samostatnými najazdmi. V nich sme nevyužili psychologickú výhodu vedenia v poslednej sérii 1:0 po (konečne) premenenom nájazde Denisky Uhrinovej a šťastné súperky ukončili naše pôsobenie na turnaji.

Info o zápase Slovan - Michalovce a zostrih najzaujímavejších momentov
 

Zostava Slovanistiek na Slovak Floorball Cupe 2019


Následne sa Slovanistky 24.augusta zúčastnili tradične 3+1 turnaja v Košiciach. Vedúca výpravy a asistentka trénera Kristína Čintalanová "Spočiatku malo ísť Slovanistiek 10, potom nemali ísť vôbec a nakoniec sa ich zozbieralo aspoň 5 kusov, z čoho ani jedna nebola brankárka. V bránke sa striedali Denisa Uhrinová a Niki Mikušová, ktorá si s týmto postom poradila skvele. Úvodný zápas začali Slovanistky v slabom tempe a priniesol im len remízu. Zmena brankárky však všetko vyriešila. Zvyšnými tromi zápasmi prešli bez zaváhania a tak si zabezpečili prvé miesto. Dievčatá sa zhodli, že za výhrou je jednoznačne neprítomnosť trénera!"

Víťazná zostava Slovanistiek z augustového 3+1 turnaja v Košiciach

Slovanistická "Zone mafia" v Košiciach :)

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnotenie SFC trénerom Jožom Alušíkom:

"Záverečná časť prípravy na sezónu začala 29.júla. Niektoré dievčatá sa aj predtým samostatne venovali naháňaniu kondície, iné z rôznych príčin vynechávali tréningy aj po začiatku prípravy. Tím tak na turnaj nešiel optimálne pripravený. To sa podpísalo pod naše účinkovanie na tomto turnaji, celý čas sme sa ťažko presadzovali v koncovke - nové hráčky ešte nemajú tie potrebné skúsenosti a schopnosti na riešenie koncových situácií a mimo Kristínky mali zvyšné skúsenejšie hráčky z rôznych príčin, medzi ktoré žiaľ patrila aj spomenutá nerozohranosť - problém s vypracovaním si a zakončovaním šancí.

Napriek tomu som s turnajom spokojný. Všetky dievčatá si zahrali rovnakým dielom. Do tímu sa po roku vrátila Sabinka Udvardyová a najmä proti Budapešti ukázala v bránke spoľahlivý výkon, na aký sme u nej zvyknutí. Jeden zo základných problémov - kto bude hájiť bránku Slovana - tak vyzerá byť vyriešená. V dobrom prekvapila aj Lucka Staššáková, ktorá si svojimi ofenzívnymi výpadmi pripomenula časy, keď nastupovali na centri Slovanistickej prvej formácie. Celkovo sa mi páčila atmosféra v tíme, dievčatá sú vyspelejšie než pred troma rokmi, keď som ich preberal, čo ušetrí mnoho problémov, ktoré v minulosti vo vnútri tímu vznikali. Skúsenejšie hráčky novým pomáhajú pochopiť hru, diskutovať s Kristínou a Erikou nad taktickými vecami má pre mňa ako trénera zmysel. Prvý krát za tri ročníky turnaja nebol problém poskladať tím čo do početnosti, jedinou "legionárkou" bola Lenka Blažeňáková, už naša tradičná letná turnajová posila.

Tím potrebuje nastávajúcu sezónu na vyhranie sa, získanie kompaktnosti a skúseností. Takto o rok, ak sa nič nepokazí, môžme mať v rovnakej zostave minimálne dvakrát takú silu. Ďalším cieľom sezóny je rozšíriť tím o ďalšie 2-3 fyzicky vyspelé hráčky kategórie 14-17 rokov a prípadne 1-2 13 ročné nováčičky. Budeme na tom pracovať."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zostava Slovanistiek a ich bodový zisk počas celého turnaja Slovak Floorball Cup: brankárky Blažeňáková Lenka a Udvardyová Sabina (po zranení Lucky Staššákovej v treťom a štvrtom zápase nastupovala v útoku), obrana Uhrinová Denisa, Staššáková Lucia (1+1), Kučeráková Dominika, Ružičková Beáta, Mikušová Nikoleta, útok: Čintalanová Kristína (5+1), Janoštiaková Erika (0+2), Uhrinová Rebeka, Molnárová Viktória, Vargová Viktória

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zostava Slovanistiek, víťaziek augustového turnaja 3+1 v Košiciach: Kristína Čintalanová, Dominika Kučeráková, Denisa Uhrinová, Niki Mikušová, Viki Vargová

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode