Ako napredujú naše deti

12.11.2021 09:51

Tréningová skupina "Florbal pre deti" má za sebou prvých šesť mesiacov. Trénovať sme začali na začiatku mája hneď ako to bolo z dôvodu opatrení voči pandémii koronavírusu Covid-19 umožnené. Do skupiny nastúpil zhruba polovičný počet detí voči októbru 2020, kedy bol tréningový proces prerušený. Začínali sme v podstate odznova.

Skupina je určená pre dievčatá aj chlapcov vo veku od 7 do 12 rokov a našim cieľom bolo podchytiť dostatok detí na to, aby sme sa boli schopní od jesene prihlásiť do niektorej zo súťaží Slovenského zväzu florbalu. V súčasnosti je však v skupine len 15 členov, ktorí vzhľadom k širokému vekovému rozpätiu nie sú schopní vytvoriť jedno družstvo. Preto sme sa po dohode s rodičmi detí a vďaka dobrej spolupráci s ďalším florbalovým klubom v regióne - FTC Fiľakovo - dohodli na hosťovaní detí v tomto klube. Súťažne tak hrávame za FTC.


Družstvo staršej prípravky FTC Fiľakovo s dvomi Slovanistickými posilami

Týždenne deti absolvovali 3 tréningy po 1,5 hodiny. Tí, ktorí navštevujú tréningy pravidelne, tak majú za sebou cca 100 hodín tréningu. Začína sa to ukazovať na zlepšenej práci s florbalkou. Problémom je, že prichádzajúcim deťom zväčša chýba základná športová príprava a pohybové nedostatky tak pracne odstraňujeme a ešte dlho budeme odstraňovať v priebehu tréningov. Každá tréningová jednotka sa skladá z troch základných celkov - rozcvičenia a pohybovej prípravy prevažne zameranej na rozvoj agility, ďalej z časti venujúcej sa individuálnym herným činnostiam hráča a napokon florbalových hier.


Pri pohybovej príprave skúšame všeličo

Skupina "Florbal pre deti" od novembra pokračuje v tréningoch v "zimnom režime", v rámci ktorého dvakrát trénujeme v teple na SOŠ Technickej a Agropotravinárskej na Okružnej ulici a raz v chladnom prostredí Telocvične Osemnástka na Lieskovej ulici. Všetci pevne dúfame, že vláda splní sľub a už nebude športovnie detí z dôvodu rastu počtu chorých dospelých obmedzovať. Naša skupina funguje v režime kompletne zaočkovaní: deti do 12 rokov sa považujú za očkované, dospelí zabezpečujúci trénignový proces sú tiež očkovaní. Môžeme tak naplno trénovať aj v "čiernom" okrese. Obmedzením zostávajú málo zmysluplné karantény - na druhej strane je to lepšie ako sedemmesačný lockdown...


K zlepšovaniu sa je potrebný tréning

Nábor členov do skupiny prebieha neustále, nie je viazaný na školský rok. Nie sme žiadnym krúžkom, ale trénujeme od júla do júna neustále. Momentálne nám veľmi chýbajú hráči a hráčky ročníkov narodenia 2010 - 2013, ktorých dostatočný počet je potrebný k tomu, aby sme od jesene mohli hrávať súťažné zápasy za Slovan Rimavská Sobota. Taktiež by sme v skupine privítali vyšší počet dievčat, pokojne až do 15 rokov veku. Nehľadáme supertalenty, ale deti, ktoré sa chcú hýbať v spoločnosti iných detí - športovcov z nich už postupne vykrešeme my v našom klube. Chceme, aby deti aj ich rodičia pochopili, že pohyb je súčasť života rovnako ako kariéra, škola, založenie rodiny a starostlivosť o ňu. Tak ako je pre deti potrebný rozvoj abstraktného myslenia matematikou, znalosť cudzích jazykov pre komunikáciu so svetom navôkol, tak je pre zdravý vývoj tela potrebný pohyb.

Kto medzi nás príde, objaví najrýchlejší kolektívny šport, slušné a disciplinované deti, dobrý kolektív rodičov a veľmi efektívne využitie voľného času.

Späť

 

 

 

Trénujeme v Telocvični Osmenástka (ul.Liesková 2) v Rimavskej Sobote, ako aj v Telocvični SOŠ Technickej a Agropotravinárskej (Ul.Okružná 61) v Rimavskej Sobote:

  • Pondelok 17:15 - 18:45 - SOŠ
  • Streda 17:15 - 18:45 - SOŠ
  • Piatok 17:00 - 18:00, alebo Sobota 10:30 - 11:30: Osemnástka


Program tréningov je tu.

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode