3. a 4.kolo: Z pekla do neba za dva dni

18.10.2017 18:18

Prvý domáci dvojzápas odohrali Slovanistky dva týždne po nesmierne úspešnom tripe v Bratislave. Tentoraz však na nich čakali súperky inej váhovej kategórie, tradičné tímy z Trenčína a Topoľčian. Kým v sobotu to bol výkonnostný prepadák do "pekla", v nedeľu sa z neho pomaly Slovanistky vyhrabávali, až sa po konečnom klaksóne ocitli vo víťaznom nebi!


Trenčanky na rozdiel od minulého roka nenechali nič na náhodu a do Detvy prišli v najsilnejšej zostave s tromi kompletnými päťkami. Do kádra Slovana sa zas vrátila opora z minulej sezóny Dominika Vaslíková.
Zápas začali Slovanistky katastrofálne, keď inkasovali z prvej strely na bránku po minúte, ďalšie dva góly pridal súper v 3.minúte zápasu. Po úvode 0:3 klesla nálada na lavičke Slovana na bod mrazu, súperky naopak dostali krídla a peknými kombináciami boli naďalej nebezpečné. Soboťanky si prestali veriť, ich zástavu hore sa snažili držať hráčky ako Čintalanová, Vaslíková, Ružičková či Antalová individuálnymi prienikmi, ktoré však súper rýchlo zastavoval. V druhej tretine sa hráčkam podarilo zlepšiť aspoň v obranných činnostiach a streliť aj prvý gól. V tretej tretine, po znížení na 2:5, prišli znova veľké chyby v obrane, ktoré súper trestal a napokon zaslúžene zvíťazil vysoko 4:12. Slovanistky prežívali deja vu z posledného vzájomného zápasu...

Na druhý deň sa snažili naše dievčatá hodiť nevydarený výkon za hlavu a proti Topoľčanom predviesť lepší. Súperkám sa nedarí tak, ako v minulej sezóne, stále však majú niekoľko nebezpečných strelkýň. Okrem toho majú problémy na brankárskom poste. V sobotu však zvíťazili v Košiciach a v Detve tiež nechceli vyjsť bodovo naprázdno.
Na florbalkách Slovanistiek bolo vidieť od začiatku nervozitu, neúspešný priebeh zápasu s Trenčínom ich stále mátal. Navyše v prvom dejstve zápasu dvakrát inkasovali. V drese Slovana však hviezdila Kristínka Čintalanová, ktorá sa rozhodla napodobniť bodový zisk Martiny Stašovej zo Sabinova z minulej sezóny. Celý zápas sa snažila odohrať vo vysokom tempe, hľadala prihrávkami svoje spoluhráčky a keď neboli v dosahu, nebála sa skúšať sólové prieniky za súperovu obranu. Vďaka tomu prvá tretina skončila 2:2. Dievčatá zdvihli hlavu, viaceré z nich našli stratenú istotu a prvá polovica druhej tretiny vyznela jednoznačne pre Slovan. Po vlastných chybách v druhej polovici tretiny však inkasovali a súper vôbec nebol ďalko od vyrovnania. Prestávka bola pre Slovanistky vyslobodením. Po nej začali hrať opäť lepšie a napokon sa kvalita na ich strane prejavila, keď v 9.minúte Čintalanová a Vaslíková gólmi na 6 a 7:4 definitívne zlomili odpor súpera. Keď sa potom so šťastím spoza polovice presadila aj Anička Kureková, začali Soboťanky hrať pokojnejšie, s kombináciou v útočnom pásme súperiek. Slovan tak tretí krát v sezóne zvíťazil a opäť s dvojciferným skóre. Kto by to pred rokom o nás povedal??

Zaujímavosťou zápasu hodnou obdivu bol prístup hosťujúcej manželskej dvojice Šatanovcov. Emil Šatan je od tejto sezóny trénerom mužov Trnavy, ktorí suverénne vedú 1.ligu, jeho manželka Alena je na materskej dovolenke s ledva dvojmesačným synom Emilom mladším. Keďže Topoľčanom chýba brankárka, obaja manželia aj s miminom absolvovali náročný víkend v Košiciach a Detve. Tomu sa hovorí obeta pre obľúbený šport a svoj klub!

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FBC Florbal Trenčín 4:12 (0:4, 1:2, 3:6)
Góly Slovana: Čintalanová 2, Vaslíková, Uhrinová
Vylúčenia 1:1
Zostava Slovana: brankárky Schvarcová (do 02:03 a od 40:00 do 53:28), Udvardyová - Ružičková, Kučeráková, Kureková, Mihályová, Šándriková, Uhrinová, Čintalanová, Vaslíková a kapitánka Antalová

FBC Slovan Rimavská Sobota - FbO Žochár Topoľčany 10:4 (2:2, 3:2, 5:0)
Góly Slovana: Čintalanová 6(!), Vaslíková 2, Ružičková, Kureková
Vylúčenia 4:2
Zostava Slovana: brankárky Udvardyová (do 51:34), Schvarcová - Šándriková, Ružičková, Kučeráková, Kureková, Mihályová, Uhrinová, Csériová, Janoštiaková, Čintalanová, Vaslíková a kapitánka Antalová
 

(ilustračné foto...)

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom: "V sobotu sa zápas skončil po necelých troch minútach. To, čo sme predviedli potom, sa príliš veľmi podobalo na minulú sezónu, keď mnohé hráčky len začínali s veľkým florbalom. Proste katastrofa. Ja si však myslím, že sme za ten rok výkonnoste podrástli, no psychicky šli moje hráčky po takom úvode hlboko ku dnu a preto ten výkon. Nemôžem im však vyčítať, že by sa nesnažili. Práveže sa snažili až tak, že boli v kŕči, čo dobrému výkonu nenapomohlo. V nedeľu sme sa snažili robiť všetko inak ako v sobotu. Pre istotu sme zabudli druhú brankárku Sabinku v Lučenci, aby sme pred zápasom mohli mať väčšie nervy :) Našťastie nás stihla dobehnúť autobusom a v bránke podala dobrý výkon, ktorý bol základom pre víťazstvo. Kristínka hrala oba dni ani Satan na bubny v pekle. Ak začne s takýmto sebavedomím hrávať aj v extraligovej Nemšovej, tak jej tie Majstrovstvá sveta neujdú. Potešil návrat stratených dcér Vaslíkovej s Csériovou, akurát bude ešte hodnú chvíľku trvať, kým sa dostanú do hernej pohody. Najbližšie nás čaká síce nováčik z Mútneho, no nebude to vôbec ľahký súper. Preto musíme veľmi zabrať na tréningoch, nech nadviažeme na to dobré, čo sme už v tejto sezóne zažili a nemusíme si prežiť ďalší "Trenčín"..."




 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode