2.liga (10): "Domáca premiéra"

09.01.2014 18:18

Florbalisti rimavskosobotského Slovana odohrali prvé zápasy v "domácom" detvianskom azyle. V našom mužstve si premiéru odkrútili dvaja nováčikovia. Organizačne sme kolo aj podľa slov súperov zvládli a snáď aj posunuli úroveň o kus vyššie. Dúfame, že aj v budúcnosti každý infarkt prežijeme s úsmevom na tvári :)

FBC Slovan Rimavská Sobota - Dukla Ružomberok 3:15 (0:5, 1:2, 2:8)

Všetky góly Slovana strelil Milko "Kevin" Kostovič

Na začiatok sme nastúpili proti asi najlepšie hrajúcemu mužstvu v našej lige. Tentokrát sme boli odhodlaní svoju kožu nedať len tak. A tak sa aj stalo, prvé minúty sme súperovi nedovolili strelit gól, občas sa nam darili aj brejky, no bez väčšieho úspechu. Po prvej tretine svietilo na svetelnej tabuli skóre 0:5 pre Duklu, čo vzhľadom na rozdiel kvalít družstiev nebolo zlé.

V druhej tretine sa nám v presilovke podarilo streliť gól zásluhou Kostoviča. Druhú tretinu sme napokon prehrali len o jeden gól. Kým my sme sa museli na každú šancu nadrieť, súper si perfektne prihrával. V tretej tretine sa už na našom tíme prejavila únava a strata koncentrácie, bolo nám jasné, že náskok súpera narastie. Napokon nám tých gólov nasúkal 15, čo je predsa len o 13 menej než naposledy...

FBC Slovan Rimavská Sobota - Horehronec A 2:8 (1:1, 1:5, 0:2)

Góly Slovana: Totkovič a Fačka

Do zápasu sme nastúpili skvele, keď sme so súperom držali krok a miestami sme boli v prvej tretine lepším mužstvom na ihrisku. Do vedenia nás poslal Totkovič, ktorý premenil samostatný nájazd. Súperovi sa podarilo vyrovnať len na konci tretiny, aj to našim smolným vlastným gólom.

V druhej tretine rozhodca zo Zvolena vylúčil Totkoviča za doslova vymyslený priestupok. Síce sme oslabovku ubránili, ale stálo nás to veľa síl. Následne sme v priebehu dvoch minút inkasovali štyri krát a bolo po zápase. Snažili sme sa dostať ešte do zápasu, gól Fačku však už len kozmeticky upravil výsledok. Tretia tretina sa z oboch strán už len dohrávala. V tomto zápase treba vyzdvihnúť výkon Štofaníka v bránke, ktorý si zaslúži byť jednotkou v mužstve. A ako by povedal nemenovaný pán "Ani infarkt ťa nezabije, nie to ešte dáky ten vlastný gól“.

Slovo trénera: "Konečne sa nám podarilo zložiť dve päťky a bolo to vidno aj na hre. Nováčikovia Peťo Hutáš a Barla Repka nesklamali a podali dobré výkony, aj keď určite zistili, že hra na veľké ihrisko je o čomsi inom. Kus treba pokarhať Brozmana, ktorému pravdepodobne uškodili zápasy v sobotu, hral dobre no má na viac, hlavne čo sa týka ovládania svojej psychiky. Kostovič v prvom zápase trikrát pekne trafil a dúfam v tom bude ďalej pokračovať. V obrane podal dobrý výkon Benda a Totkovič. Hra ostatných nebola zlá, no bolo vidno že niektorým chýba rýchlosť a že nehrali na svojich obvyklých postoch. Herne sa pomáličky zlepšujeme, no stále je na čom pracovať."

Na záver je potrebné poďakovať všetkým, ktorí pri organizácii zápasu pomohli. Zvlášť a menovite sponzorom, ktorí prispeli občerstvením - firme Slovagre, nášmu stálemu partnerovi, ktorý dodal vynikajúce domáce klobásy a Heinekenu, ktorý nezištne poskytol sud kofoly a čapovacie zariadenie. Nech je ich príklad v budúcnosti nasledovaný aj ďalšími sponzormi, pretože florbalový klub nepotrebuje na vzornú reprezentáciu mesta desaťtisíce eur, len nezištnú pomoc svojich členov, sympatizantov a sponzorov - od každého v rámci jeho schopností a možností

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode