16. a 17.kolo: V oklieštnej zostave sme z Bratislavy body nepriniesli

14.03.2018 18:47

Slovanistky cestovali na dvojdňový trip do Bratislavy v oklieštenej zostave, v ktorej výrazne chýbali Domča Vaslíková, Aďa Csériová a Bea Ružičková. Tie sa snažili "nahradiť" dlhodobo netrénujúce navrátilkyne Ivka Vetráková a Dada Mihályová.

(ilustračné foto)

V Modre, kde ich privítali hráčky Florpéda, prehrali prvú tretinu 0:3. Cez prestávku si dievčatá vysvetlili chyby v obrane a začali hrať aktívnejšie vpredu. Výsledkom boli dva rýchle góly v úvode druhej tretiny. Po ďalšom zbytočne inkavovanom góle sa Slovanistky vzchopili a prišlo ich vyrovnanie: najprv rýchlo využili presilovú hru a potom presne zakončila peknú individuálnu akciu Denisa Uhrinová, hráčka zápasu. Na konci tretiny im však začal dochádzať dych a súperky sa dvakrát presadili: 4:6. Tretia tretina sa hrala viac-menej v réžii Slovanistiek, no nedokázali sa presadiť. Až na konci zápasu, pri power play to na seba zobrala Denisa Uhrinová a znížila na 5:6 minútu pred koncom zápasu. Slovanistky sa natlačili pred súperovu bránku, pokračovali v power play, no nedokázali si už vytvoriť streleckú pozíciu. K vyrovnaniu už nedošlo.

(iustračné foto)

Do druhého zápasu nastúpili Soboťanky s predsavzatím hrať podobným štýlom a vyvarovať sa chýb. No dievčatá od začiatku pôsobili viditeľne unavene. Po 44 sekundách inkaovali prvý gól, za 3,5 minúty bolo 0:3... Až v druhej polovici tretiny sa prebudili. Mali snahu dostať sa aj pred bránku súpera akciami po krídlach, no chýbala presnejšia finálna prihrávka, alebo zakončenie. Toto ich stálo množstvo síl, čo sa prejavilo v polovici zápasu, keď súperky strieľali gól za gólom. Mnohé z nich však pramenili z nedobrej rozhohrávky Slovanistiek. Tretia tretina sa dohrávala, Soboťanky sa snažli o čestný gól, no proti tomuto súperovi to majú asi zakliate: v minulej sezóne na jeho pôde prehrali 0:7, teraz 0:13.

FbO Florpédo ZTHŠ Bratislava - FBC Slovan Rimavská Sobota 6:5 (3:0, 3:4, 0:1)
Góly Slovana: Uhrinová 2, Schvarcová, Janoštiaková, Antalová
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, hráčky Schvarcová, Uhrinová, Janoštiaková, Kučeráková, Vetráková, Mihályová a kapitánka Antalová

ŠK Lido Prírodovedec - FBC Slovan Rimavská Sobota 13:0 (5:0, 6:0, 2:0)
Zostava Slovana: brankárka Schvarcová, hráčky Udvardyová, Uhrinová, Janoštiaková, Kučeráková, Vetráková, Mihályová a kapitánka Antalová

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom: "Vzhľadom na zostavu dopadol prvý zápas dobre. Vedeli sme loptičku dlhšie podržať, hráčky si dobre nabiehali do predbránkového priestoru a boli v ňom dôrazné. Prehrali sme z dôvodu nevynútených chýb, prvé štyri góly súperiek sme im darovali individuálnymi zlyhaniami. Ale to je náš problém počas celého ročníka. Na druhý zápas treba zabudnúť. Baby bojovali, no na súperky nemali. Hlavne že sme sa medzi sebou nepozabíjali... Všetkým ôsmim dievčatám však ďakujem za pohodovú atmosféru, ktorá medzi nami počas víkendu vládla. Na dievčatách, ktoré trénujú, bolo vidieť veľký individuálny pokrok, ktorý zaznamenali od začiatku ročníka. To ma hreje pri srdci aj pri skóre 5:19 z dvojzápasu..."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode