15.kolo: Zlatý aj smutný deň

07.03.2018 19:28

Na začiatku marca čakali na naše dievčatá rivalky z Banskej Bystrice. Zápas sa hral až podvečer v Badíne, deň sa však pre ne začal už skoro ráno...

Ako sa stalo dobrým zvykom Slovanistiek, vybrali sa podporiť spriatelený zápasnícky klub Lokomotíva na Majstrovstvá Slovenska žien do Dunajskej Stredy. Podpora sa vydarila, zápasníčky z Rimavskej Soboty sa vďaka nešťastnému systému hodnotenia družstiev a účasti našich Slovanistiek stali opäť Majsterkami Slovenska... Podľa posledných informácií už ľudia okolo zväzu pochopili, že nie je šťastné organizovať pre ženské zložky jediné MS a hodnotiť družstvá podľa počtu získaných zlatých medailí, keďže v takto zriedenej konkurencii sa stalo 9/9 Slovanistiek víťazmi vo svojej kategórii. Naše dievčatá to brali s nadhľadom, mrzelo ich jedine, že sa neuskutočnili vzájomné ostré súboje Vanča vs. Čiči, dvojičiek Domča vs. Anča a "trénerov" Ikušška vs. Džouzi.

Hodnotenie zápasnickou trénerkou Ikou Janoštiakovou: "V prvom rade musím povedať, že som na ne hrdá. Za ten krátky čas ktorý sme mali na prípravu spravili maximum preto, aby sme sa umiestnili na popredných priečkach. O to bola moja radosť väčšia, keď skončili obidve prvé. K súťaži sa postavili zodpovedne a s cieľom vyhrať a to sa nám aj podarilo. Čiči a Anča sú proste moje topky :D"

Džouziho reakcia: "Moje zverenkyne Domča a Vanča by si na Ikuškyných určite pochutnali. Anča by skončila s nohou zapletenou okolo krku a Čiči by letala mimo zápasnícky kruh po vytlačení Vančiným zadkom. Našťastie pre naše súperky sa napokon tieto duely neuskutočnili a zostali tak živé a zdravé."

Späť k zápasu.

Bystričanky začali vo vysokom tempe, zatlačili naše dievčatá do defenzívy. V nej boli spočiatku pozorné a dobre zachytala aj Vanessa Schvarcová. No napriek tomu prvú tretinu súperky vyhrali o dva góly, keďže zakončenie robilo Soboťankám zas raz veľké problémy.

Na tretí gól Dukly v druhej tretine Slovanistky odpovedali zlepšenou hrou. Tlačili sa viac na súperovu polovicu a asi z desiatej šance v zápase sa Adriane Csériovej podarilo prelomiť streleckú smolu. V tomto pozitívnom okamihu však netakticky faulovala Domča Vaslíkovú súperku v útočnej tretine. Bystričanky presilovku využili za 14 sekúnd a hneď po rozohrávke potrestali zaváhanie Sobotskej obrany ďalším gólom. Od tohto okamihu to šlo so Soboťankami dole vodou. Okrem kondičných restov a užšej lavičky sa prejavila psychická ťarcha doliehajúca na prehrávajúceho a keď po šiestich minútach tretej tretiny svietil na tabuli stav 1:8, bolo si potrebné vziať oddychový čas. Ten upokojil naše dievčatá a aj súperky. V tretej tretine mali Slovanistky viac z hry, darilo sa im zastavovať nebezpečné protiútoky a tlačiť sa do bránky Bystričaniek, no súperovu brankárku sa im už prekonať nepodarilo. Naopak, ako sa stalo v poslednom čase zvykom, v posledných sekundách tretej tretiny ešte raz inkasovali.


FBK BCF Dukla Banská Bystrica - FBC Slovan Rimavská Sobota 9:1 (2:0, 3:1, 4:0)
Gól Slovana: Csériová
Zostava Slovana: brankárka Schvarcová, hráčky Ružičková, Uhrinová, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková, Kureková, Vaslíková a kapitánka Antalová


Hodnotenie florbalovým trénerom Jožom Alušíkom: "V zápase nás súperky prevýšili v každej činnosti. Pykáme za tréningové výpadky viacerých hráčok i neskúsené zakončovateľky. Z výsledku mi bolo smutno, no potešili ma aspoň niektoré hráčky zlepšením, ktoré je na nich počas posledného roka vidieť. Stavať máme na čom, len sa musíme znova rozbehnúť v tréningoch a dostať pozitívnu energiu do hláv. Je to predsa šport, nedá sa len vyhrávať."
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode