14.kolo: V domácej rozlúčke prehra po bojovnom výkone

25.02.2018 21:01

17.februára nastúpili Slovanistky na svoj posledný "domáci" zápas proti oravankám z Mútneho. Slovanistky sa predstavili s užším kádrom než zvyčajne z dôvodu veľkej maródky v posledných týždňoch, no odhodlané získať po dlhšom čase znova body do tabuľky.

Snaha o pozornú obranu Soboťankám spočiatku vychádzala. V polovici tretiny sa ujali vedenia po individuálnej akcii kapitánky Vaslíkovej. No záver tretiny dievčatá nezvládli a zbytočne dvakrát inkasovali. Na začiatku druhej časti hry sa naše dievčatá vďaka dvom famóznym príhrávkam Eriky Janoštiakovej dostali opäť do vedenia. Avšak v obrane neboli vonkoncom tak pozorné, ako v prvej časti hry. Nedali si pozor na hráčku č.19 Dominiku Serdelovú, ktorá im napokon v zápase strelila 6 gólov... Výnimkou bola 5 minútová oslabovka, ktorú Slovanistky odohrali priam ukážkovo a neinkasovali pri nej ani raz. Dvojgólový náskok však súperky získali nedlho po jej skončení po veľmi peknom zakončení hrdinky súperiek Serdelovej. Psychicky Slovanistkám pomohlo zníženie Dominiky Kučerákovej, ktorá sa nebála vystreliť z väčšej vzdialenosti. S blížiacim sa koncom zápasu Slovanistkám dochádzal dych, kombinácie už neboli dostatočne presné a súperky nedokázali v útočnej polovici prekvapiť. Márne dobýjali súperovu obranu, ten bol z protiútokov veľmi nebezpečný a štyri minúty pred koncom už viedol 4:7. Zníženie Eriky Janoštiakovej už zvrat v zápase neprinieslo, i keď Slovanistky bojovali do poslednej sekundy zápasu.

 

FBC Slovan Rimavská Sobota - TJ FBK Hornets Mútne 5:7 (1:2, 3:3, 1:2)

Góly Slovana: Vaslíková, Csériová, Uhrinová, Kučeráková, Janoštiaková

Zostava Slovana: brankárka Schvarcová, hráčky Ružičková, Uhrinová, Csériová, Janoštiaková, Udvardyová, Kučeráková, Kureková a kapitánka Vaslíková

 

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom: "Opakuje sa nám scenár z minulej sezóny, v ktorej nám ku koncu dochádzal dych. Minulý rok sme nemali kde trénovať, tento zas niet veľmi s kým, keďže mnoho dievčat je chorých, alebo má v čase tréningu a zápasu iné povinnosti. Do konca sezóny sa preto budem snažiť hrávať len na tri striedajúce hráčky a to vždy tie, ktoré budú schopné tímu najviac pomôcť. V tomto zápase sme doplatili na chyby v obrane. Zatiaľ čo sa na gól nadrieme, na druhej strane ihriska robíme koniny, na ktoré potom doplácame výsledkami. Na žiadne z dievčat však nemôžem povedať, že na zápase nebojuje a nedáva do toho všetko. Aj keď prehrávame, som za to na ne hrdý."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode