12. a 13.kolo: Súperky boli lepšie

03.02.2018 05:14

Na konci januára čakal na naše dievčatá náročný trip na Považie - Ponitrie. 

V sobotu sa predstavili v mestskej hale v Trenčíne proti suverénkam tejto sezóny. Ich snahou bolo hrať viac dozadu, než v predošlých zápasoch a pomáhať tak brankárkam, keďže Slovanistky inkasujú príliš často. Na druhej strane ihriska sa potom nadrú na každý gól. 
V zápase Soboťanky napriek skoro inkasovanému gólu neodohrali prvú tretinu vôbec zle. Na šance to bolo vyrovnané, súpera k prílišnému tlaku nepustili. Škoda nevyužitých dvoch príležitostí a zbytočne inkasovaných gólov v závere tretiny. Ak bolo možné dievčatá za prvú tretinu pochváliť, za druhú rozhodne nie. Pobabrali jej úvod, keď inkasovali trikrát v priebehu 2,5 minúty a sen o dobrom výsledku sa im rozplynul pred očami. V tretej tretine však podali opäť poctivý výkon, dokonca využili presilovú hru. Dokázali si, že majú na viac, než ukazuje konečný výsledok.


Po krátkom spánku v Nemšovej sa skoro ráno Slovanistky presunuli do Topoľčian. Tým síce nevyšiel úvod do súťaže, no po zlom vstupe sa rozbehli smerom k barážovým poschodiam 1.ligy. Proti Slovanu nastúpili v plnej sile a po zápase museli Soboťanky uznať, že prehrali zaslúžene s lepším súperom. Topoľčany podali ešte lepší výkon, než v sobotu Trenčanky - veľmi dobre kombinovali, boli silnejšie v osobných súbojoch a ich brankárka bola viac než spoľahlivá. Slovanistkám nevyšla prvá tretina. Potom si zvykli na tempo súpera, ktorý bol často vylučovaný za technické priestupky. Dokonca opäť využili dve presilové hry. Mrzia akurát dva inkasované góly v závere, za predchádzajúcu snahu si naše hráčky nezaslúžili prehrať dvojciferne.

Zábery zo zápasu tu.



 

1.FBC Trenčín - FBC Slovan Rimavská Sobota 12:2 (3:0, 8:1, 1:1)
Góly Slovana: Antalová, jeden gól si strelili súperky samé
Zostava Slovana: brankárky Schvarcová, Udvardyová, hráčky Ružičková, Uhrinová, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková, Kureková, Vetráková, Mihályová a kapitánka Antalová

Žochár Topoľčany - FBC Slovan Rimavská Sobota 11:4 (4:0, 3:2, 4:2)
Góly Slovana: Csériová 2, Vaslíková 2
Zostava Slovana: brankárky Udvardyová a Schvarcová, hráčky Ružičková, Uhrinová, Hanusková, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková, Vetráková, Vaslíková, Mihályová a kapitánka Antalová

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom: "Našim cieľom bolo odohrať lepšie zápasy, než dva týždne dozadu. Zlepšili sme sa v pokrývaní priestoru v obrane vďaka prítomnosti skúsených hráčok Mišky Antalovej, Domči Vaslíkovej a Aničke Kurekovej, no chýb bolo stále dosť. Smerom dopredu sa zaťato o kombinačnú hru snaží Erika Janoštiaková, čo je výborné. Keď zlepší presnosť rozohrávky, prejaví sa to na našej streleckej preduktivite a to bude to skvelé. Škoda, že sa väčšine hráčok nedá trénovať toľko, čo táto úroveň súťaže vyžaduje, pretože mnohé nepresnosti vyplynuli z pomerne rýchleho tempa oboch zápasov a pri nedostatočnej kondícii hráčok je im ťažké presne odohrať loptičku. Neprežívame teraz výsledkovo oslnivé obdobie, niektoré baby dávajú hlavy dole. Ale hráčkam, ktoré naďalej bojujú a pracujú na sebe na tréningoch sa to časom vráti. Potešila ma dobrá atmosféra v tíme počas oboch dní."

 
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode