10. a 11.kolo: Návrat stratenej kanoniérky

18.01.2018 19:33


Odvetnú časť prvej ligy žien začali naše dievčatá v "domácom" prostredí v sobotu 13.januára proti béčku Hurikánu. Po oťukávacej desaťminútovke, v ktorej Slovanistky prestáli jednu oslabovku udrel po nedôraznej hre našej obrany súper v čase 11:11. Obdobný gól sa mu podaril aj o štyri minútky neskôr a keď o ďalšie dve pridala tretí gól najlepšia hráčka na ihrisku Adela Kľúčiková, vyzeralo to so Slovanistkami nedobre. Najmä preto, že sa im nedarilo presadiť cez veľmi dobre chytajúcu brankárku súpera Martinu Haluzovú. V druhej tretine však dievčatá hrali ako vymenené a gólik po góliku ukrajovali z náskoku Bratislavčaniek. V polovici zápasu sa pri ošetrovaní najlepšej hráčky súpera dostali do vedenia 4:3. Do tretej tretiny vstúpili Soboťanky so snahou pokračovať v hre, ktorá im priniesla góly, no opakoval sa scenár tretiny prvej. Kým naše hráčky čoraz zúfalejšie dobýjali obranu súpera, ten vyrovnal z ojedinelého pritiútoku a 5,5 minútky pred koncom sa ujal vedenia po tom, ako si Slovanistky zle pokryli Bratislavčanky pri štandardke. Našim dievčatám oťaželi florbalky v rukách a napriek enormnej snahe sa im už nepodarilo nájsť kľúč k bránke súperiek.

V nedeľu nastúpili Soboťanky proti predposledným Malackám, (temer všetky)  s čistou hlavou. Od začiatku nenechali nikoho na pochybách, že si idú po víťazstvo. Rýchlo si vytvorili štvorgólový náskok, keď využili slabší deň brankárky Malaciek. Od druhej tretiny sa snažili o stupňovanie tempa častým striedaním a snahou o kombinačnú hru, ktorá sa im však počas oboch hracích dní nedarila podľa vlastných predstáv. Potešila produktivita Adriany Csériovej, ktorá k víťazstvu prispela piatimi gólmi a treba dúfať, že jej znovuobjavené kanonierske pudy vydržia čo možno najdlhšie.

FBC Slovan Rimavská Sobota - iClinic VŠK PdF UK Hurikán Bratislava B 4:5 (1:3, 3:0, 0:2)
Góly Slovana: Vaslíková 2, Udvardyová, Csériová
Zostava: brankárka Schvarcová, hráčky Udvardyová, Ružičková, Uhrinová, Hanusková, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková a kapitánka Vaslíková

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.SC Malacky 10:3 (4:0, 3:3, 3:0)
Góly Slovana: Csériová 5, Janoštiaková 2, Vaslíková, Uhrinová, Ružičková
Zostava: brankárka Udvardyová a Schvarcová, hráčky Ružičková, Uhrinová, Hanusková, Csériová, Janoštiaková, Kučeráková, Kubičeková, Vetráková, Vaslíková a kapitánka Antalová

Hodnotenie trénera Joža Alušíka:
"Oba dni sme hrali proti oslabeným súperkám, ktoré mali k dispozícii jedinú hráčku na striedanie a preto sa zamerali prevažne na bránenie. Nám sa do postavenej obrany hralo ťažko, nehrali sme totiž dostatočne kombinačne a rýchlo. Po mesačnej prestávke, počas ktorej toho niektoré baby mnoho nenatrénovali som dal v sobotu šancu užšiemu kádru, v nedeľu sme zas proti papierovo slabšiemu súperovi hrali na dve päťky, pričom premiérovo hrala mladá Vivi Kubičeková. V sobotu sme okrem spomínaných problémov v útoku mali problém s dôrazom v obrane, ktorú máme navyše extrémne mladú s vekovým priemerom vari 15 rokov. Hlúpe chyby v nej nás stáli tri body. V nedeľu sme sa snažili o - na naše pomery samozrejme - vysoké tempo hry, časté striedanie a podarilo sa nám súperky "uštvať". Zápasy nám ukázali na čom pracovať. Budeme naďalej trénovať a tešíme sa na ďalšie súboje, ktorých nách do polovice apríla čaká ešte 13."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode