1.liga žien: Keď museli, zabrali

16.10.2019 08:39

V sobotu 12.októbra vycestovali Slovanistky do Čadce na súboj s vlaňajším 8.tímom tabuľky Wild Girls. Pre portál szfb.sk očakávania od zápasu zhrnula 16 ročná univerzálka Denisa Uhrinová „Do Čadce sa tešíme. Dúfam, že sa nám bude hrať tak dobre ako naposledy doma s Mútnym. Určite chceme vyhrať, ako v každom zápase. Očakávam ťažký súboj s tvrdo hrajúcimi domácimi florbalistkami ale sme na ne pripravené.“

Prečítaj si tiež, ako sa Soboťankám darilo proti Čadci minulý rok:

Prestrieľali sa na čelo súťaže
Rimavskosobotská búrka na Kysuciach

Slovan postavil 10 hráčok do poľa, keďže pre zdravotné problémy bude počas októbra oslabený o Viky Vargovú a spoločenské povinnosti si plnila Lucka Staššáková.

Od začiatku zápasu mali naše dievčatá loptičku častejšie na čepeliach, avšak ich kombinácie boli uponáhľané. Naviac súperky veľmi dobre bránili veľké bránkovisko. Čadci sa hra na brejky v prvej tretine vyplácala aj vďaka našim nevynúteným chybám. Soboťanky tak len doťahovali náskok súperiek.

V polovici zápasu nastal v hre Slovanistiek herný výpadok, počas ktorého mali Wild Girls hneď niekoľko čistých príležitostí 1:1 proti našej brankárke Sabinke Udvardyovej. Tá ich našťastie vyriešila a podržala tím. Až pred koncom druhej časti hry sa konečne dievčatá presadili peknou kombináciou Eriky Janoštiakovej so zakončením od Danielly Mihályiovej. Upokojujúci gól, ktorým sme sa dostali prvý krát do vedenia vzápätí strelila Kristínka Čintalanová.

V poslednej časti hry pokračovali Slovanistky v nátlakovej hre s cieľom definitívne zlomiť zápas. No po dvoch hrubých chybách v 55.minúte Čadca zrazu viedla 5:4. Slovanistky sa zmobilizovali počas oddychového času, po ktorom už trojica Kristína Čintalanová, Denisa Uhirnová a Erika Janoštiaková prakticky nezišla z ihriska. Tri a pol minúty pred koncom sa naše dievčatá konečne strelecky prebudili vďaka Čintalnovej. Slovanistky šli za víťazstvom a 77 sekúnd pred koncom si na strelu z obrany vystúpila Denisa Uhrinová, ktorá to rozumne poslala tam, kde mala brankárka zakrytý výhľad. Ako videla svoj víťazný gól? "Kika mi nahrávala, ja som vystrelila a hneď som videla, že strela smeruje do tej časti bránky, kde bolo úplne prázdno. Loptička nebola ešte ani v bráne a ja som sa už radovala. Bol to super moment, keď sa všetci ku mne rozbehli a začali sme sa objímať od radosti. Veľmi som sa tešila z toho, že som ho strelila ja."

Hráčkou zápasu bola tentoraz bojovníčka Kristína Čintalanová. Jej sa rovnako ako ostatným podarilo prekonať svoje horšie momenty a napriek tomu, že bola v súbojoch často fyzicky v nevýhode, bila sa o víťazstvo do poslednej sekundy.

Ako si videla zápas?
"Negatívne hodnotím, že sme sa prispôsobovali pomalému tempu súpera a väčšina striel bola nepresná. Fajn bolo, že v momente keď sme museli zabrať sme to aj dokázali."

Ktoré boli podľa Teba rozhodujúce chvíle zápasu?
"Záverečných 10 minút zápasu bolo veľmi napínavých. Vyhrávali sme o gól a miesto toho, aby sme sa snažili výsledok udržať, sme naivne vybiehali dopredu so snahou dať ešte nejaké góly. Súper vyrovnal a dokonca ešte pridal ďalší gól, takže behom 2 minút sme už prehrávali. Vtedy nastal v našom výkone zlom. Uvedomili sme si, že sa musíme vzchopiť a začali sme hrať peknú útočnú hru, ktorou sme zápas v posledných piatich minútach dokázali zvrátiť na našu stranu."

Gratulujeme Ti k výkonu, z nášho pohľadu si hráčkou zápasu. Sú spoluhráčky, ktoré by si Ty chcela zvlášť pochváliť?
"Pochváliť by som chcela mladé hráčky Niki, Viki a Sandy. Dokázali, že na ihrisku medzi staršími hráčkami nie sú úplne stratené a že sú dôležitou súčasťou tímu. Ak pri florbale vydržia, do budúcnosti v nich vidím veľký potenciál."

JSC Wild Girls Čadca - FBC Slovan Rimavská Sobota 5:6 (3:2, 0:2, 2:2)
Góly Slovana: Čintalanová 3, Molnárová, Mihályiová, Uhrinová Denisa
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, obrankyne Ružičková, Kučeráková, Uhrinová Denisa, Mikušová útočníčky Uhrinová Rebeka, Mihályiová, Benčíková, Čintalanová, Molnárová a kapitánka Janoštiaková

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovo trénera Joža Alušíka: "Víťazstvo vôle... Od začiatku nám chýbala ľahkosť v hre. Ak by sme robili pekné vtipné kombinácie, čo vieme, strelíme 2-3 góly a máme pohodový večer. My sme sa naopak dostali do situácie neustále doťahujúc náskok súperiek. Každá jedna hráčka si v zápase prešla momentami, keď sa jej vôbec nedarilo a do budúcna je výborné, že každá jedna v sebe našla silu a prekonala to. Príkladom je strelkyňa víťazného gólu, ktorá z vari desiatich streleckých pokusov trafila bránku asi až pri onom góle. Tak ako Kristínka, aj ja chcem pochváliť nové hráčky. Zlepšujú sa od zápasu k zápasu a už sú plnohodnotými členkami tímu, veď poslednú minútu som sa nebál do brániacej sa päťky postaviť dve 14 ročné hráčky, z ktorých každá trénuje ozajstný florbal menej ako rok..."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode