1.liga žien: Štvrté víťazstvo v rade

12.11.2019 08:08

Naše ženy vycestovali po mesiaci opäť na Kysuce za dohrávkou 4.kola 1.ligy v zúženej zostave - z rôznych príčin chýbali Vargová, Darabošová, Ružičková aj Kučeráková. Znamenalo to, že náhradná brankárka Emília Becze sa na súpisku napísala ako hráčka. Avšak aj súperkám, rezerve extraligového Kysuckého Nového Mesta, chýbalo viacero skúsenejších hráčok. Nálada medzi Slovanistkami bola už cestou výborná. Najnaštartovanejšia bola Kristínka Čintalanová, ktorá sa deň predtým po dvoch víťazných zápasoch stala Majsterkou Slovenska v zápasení za zápasnícky klub Lokomotíva Rimavská Sobota!

Prejavilo sa to aj na ihrisku, keď z prvých piatich gólov Slovana strelila Kristína štyri... V bláznivom zápase padlo napokon až 21 gólov! Stav sa menil ako na hojdačke, Slovanistky rýchlo prehrávali 1:4, aby do konca prvej tretiny vyrovnali, v druhej si vybudovali náskok 7:4, o ktorý prišli za 4 minúty poslednej tretiny. A potom to bola dráma do posledných sekúnd zápasu, keď naše dievčatá dvakrát vyrovnávali náskok súperiek, potom šli do vedenia - naivne si mysliac, že strelili víťazný gól tri minúty pred koncom. No súperky po pár sekundách opäť vyrovnali. Napokon ho Slovanistky predsa len dosiahli 50 sekúnd pred koncom, keď sa od nohy nabiehajúcej Danielly Mihályiovej odrazila lopta oblúčikom nad brankárku, ktorá tento "pokus" ešte zázrakom vychytala, no na Daniellinu následnú dorážku už nemala nárok. Súperky potom skúšali power play, ale k lopte sa dostala Denisa Uhrinová a ona je sebec, nedala ju nikomu takmer až do konca hracieho času. Hráčky Rimavskej Soboty si tak v štvrtom zápase pripísali štvrté víťazstvo a stanovili tak nový klubový rekord!


Štvrté víťazstvo v rade dosiahli Slovanistky v Kysuckom Novom Meste

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto "B" - FBC Slovan Rimavská Sobota 10:11 (4:4, 0:3, 6:4)
Góly Slovana: Čintalanová 5, Janoštiaková 2, Molnárová, Uhrinová Rebeka, Uhrinová Denisa, Mihályiová
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, hráčky Uhrinová Denisa, Becze, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Mihályiová, Benčíková, Molnárová, Staššáková, Čintalanová a kapitánka Janoštiaková

Hráčkou zápasu sa stala Kristína Čintalanová, ktorá k piatim gólom pridala ešte dve dôležité asistencie. Na jeden gól sa priblížila k méte 100 gólov v 1.lige žien! Avšak pozápasový rozhovor sme spravili s ďalšou strojkyňou víťazstva Denisou Uhrinovou, ktorá v zápase odohrala asi 50 minút v obrane s maximálne defenzívnymi úlohami, pričom však typicky pre ňu ešte stihla streliť gólik a na dva prihrať. Zlepšila si tak individuálne štatistiky a najmä dosiahla svoj 50.bod v 1.lige žien!

Celkový počet získaných bodov v 1.lige žien spomedzi všetkých hráčok, ktoré kedy hrali za Slovan:
1. Čintalanová Kristína 143 bodov
2. Uhrinová Denisa 50 bodov
3. Janoštiaková Erika 49 bodov
4. Vaslíková Dominika 35 bodov
5. Csériová Adriána 33 bodov
6. Staššáková Lucia 27 bodov
7. Ružičková Beáta 21 bodov
8. Mihályiová Daniella 16 bodov

Deniska, gratulujeme! Ako sa Ti hralo na Kysuciach?
Na Kysuciach sa mi hralo dobre. Už cestou na zápas som vedela, že sa mi bude dariť.


SuperDena

Nastúpila si tentoraz v obrane. S akými úlohami?
Mojou úlohou bolo nepustiť žiadnu strelu na bránu. Čo sa mi celkom darilo, až na pár striel...

Ktoré naše hráčky by si vyzdvihla za výkon v zápase?
Noooo asi všetky. Všetky sme bojovali až do konca s tým, že chceme vyhrať.

Prezraď, prečo Ťa na konci zápasu všetky súperky na ihrisku naháňali?
Minútu pred koncom sme dali gól a vyhrávali sme. Vyhrali sme vhadzovanie a povedala som si, že to zoberiem na seba. Čiže som si zobrala loptičku za bránu a začalo to. Najprv prišla jedna, potom druhá a keď som sa otočila tak už boli na mne už štyri súperky. Takto som to držala 40 sekúnd. A dá sa povedať, že som zabránila ďalším šancám na vyrovnanie.

Nebála si sa ich?
Nie nebála.. Na zápas som nastúpila s tym že im ukážem, že sa ich nebojím. Nikto nie je neporaziteľný.
 

Počas nasledujúceho víkendu odohrajú Slovanistky "doma" v ŠH na Mazorníku v Brezne ďalšie dva zápasy. V súboji o špicu tabuľky na naše priebežne tretie florbalistky čaká druhý Snipers Bratislava. V nedeľu si zmerajú sily s rezevou extraligového Hurikánu Bratislava. Lepšiu pozvánku*, ako výsledky našich zápasov nejde vymyslieť!

*FBC Slovan upozorňuje návštevníkov zápasov florbalistiek Rimavskej Soboty trpiacich srdcovocievnymi chorobami, že sa ho zúčastňujú na vlastné riziko

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyjadrenie trénera Joža Alušíka: "Štvrtý zápas po sebe mal infarktový priebeh aj záver. Potešila ma úroveň hry, bolo to niečo úplne iné ako pred týždňom v Banskej Bystrici. Dievčatá sú bojovníčky. Kristína trhala palubovku a to deň predtým dosiahla zápasnícky úspech na žinienkach, dva dni predtým štartovala na súťaži v behu... Viky Molnárová zahodila prvých 5-6 šancí, no nevzdala to a svoj gól si napokon strelila. Daniella Mihályiová na tom bola podobne. Celý zápas bola smutnou srnkou, aby napokon strelila víťazný gól. A nemôžem zabudnúť na Rebekyn premiérový zásah za Slovan - v dôležitom momente strelila krásny gól. Tím zápasom žil, dievčatá boli veselé pred, počas aj po zápase. A o to tu v podstate ide."
 

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode