1.liga žien: Slovanistky si z posledného kola odniesli strieborné medaily!

16.03.2020 08:31

Zápas proti Prešovu predstavoval súboj dvoch tabuľkovo najlepších tímov sezóny. Slovanistky v prípade víťazstva ešte mohli živiť šancu na prvé miesto tabuľky. Táto zodpovednosť im zo začiatku zväzovala ruky. K nervozite prispela aj absencia brankárky Udvardyovej. Skúsenejšie Prešovčanky vstúpili do zápasu odhodlané potvrdiť pozíciu lídra súťaže. V prvej tretine sa im darilo viac a skončila v pomere 1:3 pre Prešov. Nervózna druhá tretina bola divácky veľmi zaujímavá. Bola plná gólov a vyhrotených emócií na oboch stranách. Padlo v nej až 9 gólov a 4 vylúčenia. Slovanistkám sa v nej darilo viac a v 38. minúte dokonca dokázali otočiť stav na svoju stranu, pričom viedli 6:5. To však bolo v tomto zápase, bohužiaľ, naposledy. V tretej tretine sa ukázala sila súperiek. Prešovčanky v nej nastrieľali 4 góly a ich brankárka už Slovanistkám aj napriek neprestajnej snahe nedovolila návrat do zápasu. Výsledkom bola prehra 6:11.

Všetky dievčatá podali v tomto zápase bojovný, oduševnený výkon. Pochvalu si zaslúži netradičná brankárka Rebeka Uhrinová, ktorá svojimi zákrokmi dlho držala tím v zápase. Po nedeľňajšom zápase prehra veľmi mrzela, pretože Prešov nezvládol svoj posledný súboj sezóny a ak by Slovanistky nad Prešovčankami zvíťazili, boli by sa dostali na prvé miesto tabuľky...

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBC A4ka Mikuláš Prešov 6:11 (1:3; 5:4; 0:4)
Góly Slovana: Čintalanová (Uhrinová), Mihályiová (Ružičková), Čintalanová, Molnárová (Čintalanová), Benčíková (Ružičková), Kučeráková (Mikušová)
Zostava Slovana: brankárka Uhrinová Rebeka hráčky Ružičková, Uhrinová Denisa, Mikušová, Mihályiová, Kučeráková, Benčíková, Vargová, Molnárová, Staššáková, Čintalanová kapitánka Janoštiaková

V nedeľu sa dievčatá stretli v poslednom zápase sezóny s tímom Cassovia Velessis Košice. Stretnutie medzi 2. a posledným tímom tabuľky sa nieslo v pokojnom duchu. Dievčatá do zápasu nastupovali v kľude a na rozdiel od zápasu s Prešovom začali od prvého vhadzovania tlakom na bránu súpera. Už v prvej tretine si vypracovali sľubný náskok 4:0 a v tlaku nepoľavili ani v 2.tretine, ktorú vyhrali 3:0. V polovici 3. tretiny svietilo na tabuli až 10:0. Florbalistky z Košíc sa dostali na ukazovateľ skóre až v 15. minúte tretej tretiny. Slovanistky tento zápas dotiahli pohodlne do víťazného konca a potešili prítomných divákov vysokým víťazstvom 11:2. Za zmienku stojí gól z nacvičenej presilovky, za ktorú by sa dievčatá nemuseli hanbiť ani vo Švédsku.

FBC Slovan Rimavská Sobota - Cassovia Velesis Košice 11:2 (4:0; 3:0; 4:2)
Góly Slovana: Molnárová (Čintalanová), Mihályiová (Ružičková), Molnárová (Ružičková), Uhrinová D. (Čintalanová), Čintalanová, Molnárová (Čintalanová), Vargová, Čintalanová (Molnárová), Ružičková (Čintalanová), Uhrinová R. (Mihályiová), Uhrinová D. (Staššáková)
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová hráčky Ružičková, Becze, Uhrinová Denisa, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Mihályiová, Kučeráková, Benčíková, Vargová, Molnárová, Staššáková, Čintalanová kapitánka Janoštiaková


 

Cieľom tímu bolo zo začiatku sezóny umiestnenie v prvej polovici tabuľky. Neskôr počas sezóny sa cieľ zmenil na umiestnenie do tretieho miesta. Dievčatá sezónou prešli nad očakávania dobre a konečné druhé miesto znamená pre klub obrovský úspech. Po zápase rozhodcovia Slovanistkám na krk zavesili zaslúžené strieborné medaily. V histórií rimavskosobotského florbalového klubu FBC Slovan predstavuje umiestnenie dievčat v 1. lige žien v sezóne 2019/20 najväčší klubový úspech!

Okrem tímového úspechu potešili aj individuálne štatistiky hráčok. Do prvej desiatky sa prepracovali Kristína Čintalanová a Denisa Uhrinová. Čintalanovej patrí s 39 gólmi a 24 asistenciami 3. miesto v kanadskom bodovaní a 2. miesto v poradí strelcov. Uhrinová si v sezóne pripísala 13 gólov a 21 asistencií, čo jej vynieslo pekné 5. miesto v kanadskom bodovaní. Na 15. mieste skončila Janoštiaková (14+8), na 19. Molnárová (12+8 ) a na 23. Mihályiová (11+7).

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode