1.liga žien: Rozhodnutie 2 minúty pred koncom

04.11.2019 09:45

Slovanistky majú rozbitý úvod sezóny. Začal november a čakal na ne ešte len tretí prvoligový zápas. No v priebehu nasledujúcich šiestich víkendov odohrajú až šesť zápasov a mladšie z nich za dorastenky ešte ďalšie tri. Druhý novembrový deň pre ne preto začala rozhodujúca časť sezóny. V Badíne na ne čakal tradičný súper z Banskej Bystrice.

Prečítaj si tiež
Ako vyzeral posledný zápas Slovana proti Dukle
 

Prázdninujúce dievčatá sa na zápas naladili Heľovínskou zábavou, na ihrisku im však dali súperky pocítiť, že to ľahké mať nebudú. Napriek prevahe a skorého gólu kapitánky Eriky Janoštiakovej, ktorá rutinérsky zvládla zakončenie, bolo v hre Slovanistiek množstvo nepresností. Bielo - modré dievčatá bojovali, avšak do zakončenia sa dostávali len zriedkavo. Platilo, že čím väčšia snaha, tým viac nepresností a nervozity. Tá vyvrcholila v druhej tretine, keď po ďalšej chybe v rozohrávke sa dokonca Bystričanky dostali do vedenia. Našťastie zanedlho prešla Čintalanovej prihrávka na florbalku Danielly Mihályiovej, ktorá vyrovnala. "Po výbornej prihrávke od Kristínky som už naozaj nemohla nič pokaziť. Tešila som sa a bol to super pocit." popísala strelkyňa s číslom 17 svoj gól.


"Srnka" v útoku

Ďalšie šance zostali nevyužité. V tretej tretine sa hráčky Banskej Bystrice dostali do niekoľkých situácií zoči voči brankárke Sabinke Udvardyovej, ktorá ich však našťastie všetky vyriešila a opäť dievčatá udržala v zápase. Napokon sa opakovala dráma do posledných sekúnd, na ktoré sú Slovanistky v tejto sezóne špecialistky - spomenúť treba Mútne či Čadcu... Dve minúty pred koncom prešla pred odkrytú bránku ďalšia Kristínkyna prihrávka na kapitánku Slovanistiek Janoštiakovú, ktorá si s ťažkou situáciou poradila! Bol to jej 25. prvoligový gól v kariére!!


Z tejto situácie ešte gól nepadol. V útoku Erika a Kučierka

To už musel začať hrať aj súper, no Slovanistky drámu nepripustili, držali loptičku pred bránkou Banskej Bystrice a šesť sekúnd pred koncom sa po dlhšom čase peknou strelou presadila Denisa Uhrinová. Slovanistky si pripísali v treťom zápase tretie víťazstvo!

Štatistická zaujímavosť

Pri príležitosti 25. prvoligového gólu Eriky Janoštiakovej si pozri historické poradie Top5 prvoligových strelkýň spomedzi Slovanistiek:

1. Kristína Čintalanová 94 gólov
2. Adriána Csériová 30 gólov
3. Denisa Uhrinová 27 gólov
4. Erika Janoštiaková 25 gólov
5. Dominika Vaslíková 20 gólov

FBK BCF Dukla Banská Bystrica - FBC Slovan Rimavská Sobota 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Góly Slovana: Janoštiaková 2, Mihályiová, Uhrinová Denisa
Zostava Slovana: brankárky Udvardyová a Becze, hráčky Ružičková, Uhrinová Denisa, Darabošová, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Mihályiová, Benčíková, Vargová, Molnárová, Staššáková, Čintalanová a kapitánka Janoštiaková


Nové parťáčky v bránke - pri Sabine Udvardyovej sa zaúča Emília Becze

Hráčkou zápasu sa stala - možno prekvapivo - Daniella Mihályiová. Síce rozhodujúce góly strieľala Ika Janoštiaková, Kristínka Čintalanová mala tri prihrávky na góly a bránku v ťažších chvíľach podržala Sabinka Udvardyová. Daniella si toto označenie zaslúžila nielen za svoj zvyčajný gólik v správnom čase, keď sa tímu nedarilo presadiť v zakončení. Najmä ale za to, že po preskupení zostavy, keď dostala aj defenzívne úlohy, sa s nimi vysporiadala bez reptania. Bola istotou, ktorá umožnila Kristíne s Ikou útočiť. Daniella si zopakovala označenie hráčky zápasu z 1.kola dorasteniek

Uff, Daniella, toto bolo tesné. Ako si videla zápas?
"Pred zápasom sme si povedali, že nemôžeme podceniť súpera a že to je opäť zápas, ktorý si môžeme prehrať len sami. Chceli sme vyhrať a našim cieľom bolo súpera poraziť na plnej čiare. Do úvodu sme vstúpili dobre, no potom nám už takmer nič nevychádzalo. Mali sme nepresné prihrávky a hrali sme zbrklo. Napriek tomu sme súpera celý čas tlačili a boli sme lepším tímom. V nebezpečných situáciách nás výborne podržala aj Sabinka v bráne. Myslím, že sme boli netrpezlivé, potrebovali sme len ukľudniť hru a ku koncu poslednej tretiny nám to aj vyšlo. Ale ako aj po zápase odznelo, tešiť sme sa mohli len z víťazstva a s predvedenou hrou sme neboli spokojné."

V tretej tretine si sa stiahla na pozíciu za Kiku s Erikou. Ako sa Ti tam hralo?
"Najskôr som z toho nebola nadšená, napokon sa mi hralo aj lepšie, ako pred tým. Uisťovalo ma, že som mala pred sebou práve ich dve."

Verila si, že zápas zvládneme, vzhľadom k tomu, ako sa vyvíjal?
"Určite áno, verila som nám celý čas a hovorila som si, že tento zápas neprehráme."

Študuješ mimo rodného Fiľakova prvým rokom. Tvoje dojmy zo školy? A ako to máš s trénovaním?
"So školou som spokojná. Je to náročné, mám toho veľa a bola to obrovská zmena. Darí sa mi zatiaľ lepšie ako som čakala. Trénujem výrazne menej, ako som trénovala a je to pre mňa málo. Teší ma, že si počas týždňa zahrám aspoň v škole, pretože mi to chýba. O to viac si však užívam piatkové tréningy a každý hrací víkend."

Po dlhom čase si bola na tréningu vo Fiľakove. Tvoje dojmy? Aj slzičky Ti vyhŕkli, či? XD
"Tréning bol zvyčajný, akurát že bolo o niečo teplejšie ako obvykle" :p

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom: "Po zápase môžme byť spokojní s troma bodmi a s tým, že sme opäť ukázali veľké bojovné srdcia. V týchto momentoch sa aj neskúsenejšie hráčky učia nebáť sa, veriť si do konca a neustále ísť za víťazstvom. Herný prejav z našej strany bol jemne povedané rozpačitý. Ale aj také zápasy sa stávajú. Minulú sezónu v Nemšovej sme tiež po mnohých zápasoch konštatovali, že to nebolo dobré, no napokon sme ligu vyhrali. Máme v tíme mix skúsenejších a začínajúcich hráčok, preto si každé víťazstvo musíme nesmierne vážiť. Gratulujem Erike k jubilejnému prvoligovému gólu. Vzala prvý krát florbalku do rúk v 26. rokoch a napriek tomu je v každom zápase dievčatám oporou na ihrisku, aj v kabíne. Môže byť príkladom pre mladé začínajúce florbalistky."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode