1.liga žien: Priebežné 3.miesto

06.12.2019 21:41

Slovanistky dohrali prvú polovicu sezóny na prelome novembra a decembra na východnom Slovensku. Stretli sa s tímami z dvoch rôznych pólov tabuľky.

V sobotu ich čakali posledné Košice, ktoré dovtedy v zápasoch prvej ligy nebodovali. S Košičankami však majú Soboťanky negatívnu bilanciu zápasov.

Prečítaj si tiež:
Prehra s Košicami mrzí
Taký charakteristický zápas

Dievčatá v modro - bielych dresoch boli na ihrisku lepším tímom, problémom však pre ne celý zápas bolo premeniť aj najvyloženejšie príležitosti pred súperovou bránkou. Na druhej strane Košičankám často padali strely aj z polovice ihriska. Ku koncu zápasu zas boli dôraznejšie v priestore pred Rimavskosobotskou bránkou. Napriek tomu Slovanistky kontrolovali priebeh zápasu a zväčša viedli o 2-3 góly, i keď si záver dokázali tradične "zdramatizovať" zbytočným vylúčením Kučerákovej...


Závar pred bránkou Slovana rieši #13 Sabinka Udvardyová s #18 Čiči Kučerákovou (zdroj: Košice online)

Cassovia Velesis Košice - FBC Slovan Rimavská Sobota 7:8 (1:2, 3:3, 3:3)
Góly Slovana: Čintalanová 3, Mihályiová 2, Uhrinová Denisa 2, Molnárová
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, hráčky Uhrinová Denisa, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Mihályiová, Kučeráková, Benčíková, Vargová, Molnárová, Staššáková, Čintalanová a kapitánka Janoštiaková


Radosť Danielly Mihályiovej #17 z jedného zo svojich dvoch gólov v zápase (zdroj: Košice online)

V nedeľu cestovali Soboťanky do Prešova na súboj proti v minulej sezóne ešte Extraligistkám, vedúcemu tímu tabuľky. Ten nenechal nič na náhodu a do zostavy na zápas zaradil aj Kláru Grossovú, kmeňovú hráčku Spišskej Novej Vsi a reprezentantku Slovenska na blížiacich sa MS vo Švajčiarsku...

Vstup do zápasu mal Slovan famózny, dvoma gólmi Čintalanovej šiel do vedenia. V polovici úvodnej tretiny vyšla bielo-modrým kombinačná presilovka a Mihályiová sa do prázdnej bránky nepomýlila. Súperky však aj vďaka Grossovej začali rýchlo znižovať a to ešte množstvo šancí pochytala výborná Udvardyová. Na strane Soboťaniek sa však následne rutinérsky presadila kapitánka Janoštiaková. Tú celý víkend sužovalo zranené koleno. Kým však držalo, bola veľmi platnou hráčkou Slovana.

Naše hráčky hrali veľmi dobre a aktívne na lopte, Prešovčanky boli z ich hry viditeľne nervózne. Aj keď v druhej tretine súperky prvý krát vyrovnali skóre zápasu, obetavou hrou im Slovanistky nedovolili zlomiť zápas.

Do tretej tretiny bolo potrebné kvôli pretrvávajúcim zdravotným problémom našej kapitánky urobiť zmeny v zostave, čím výkon tímu utrpel. Soboťanky sa držali ešte 8 minút, potom prišla chyba pri striedaní a v nariadenej presilovke sa súperky prvý krát dostali do vedenia. Napriek vypätiu síl všetkých hráčok a najmä Denisky Uhrinovej a Kristíny Čintalanovej, ktoré už ani neschádzali z ihriska sa kvalita na strane súperiek prejavila. Trocha mrzí vypustený záver, pre ktorý vyzerá skóre zápasu jednoznačne - aj keď 48 minút to bol zo strany Slovana parádny výkon.

FBC A4ka Mikuláš Prešov - FBC Slovan Rimavská Sobota 13:8 (3:4, 3:2, 7:2)
Góly Slovana: Čintalanová 4, Janoštiaková 2, Uhrinová Denisa 2, Mihályiová
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, hráčky Ružičková, Uhrinová Denisa, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Mihályiová, Kučeráková, Benčíková, Molnárová, Staššáková, Čintalanová a kapitánka Janoštiaková

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyjadrenie trénera Joža Alušíka:
"S víkendovými zápasmi vyjadrujem spokojnosť. Súboj v Košiciach sme kontrolovali a aj keď sme sa hluchým chvíľkam nevyhli, vďaka vždy presnej Kristínke sme vážnejší problém nemali. V zápase proti vedúcemu Prešovu sme podali najlepší výkon v ročníku a určite jednej z najlepších výkonov počas 3,5 roka, čo tím trénujem. Ublížilo nám zranenie Eriky, ktoré vyzerá byť dlhodobejšieho charakteru. Ukazuje sa, aká dôležitá hráčka pre výkon celého tímu sa z nej stala. Okrem tradičných opôr - Kristínky a Denisky v zápase veľmi dobre zahrala Beátka, Čiči a na súperky svojou fyzickou hrou veľmi dobre platila Lucka.
Dohrali sme prvú polovicu súťaže a s výnimkou prvej tretiny zápasu proti Snipers Bratislava musím hráčky za výkony pochváliť. Nadviazali sme na víťaznú vlnu ešte z dresu NTS Nemšová. Predsezónny cieľ - skončiť v prvej polovici tabuľky a aby nové hráčky z Fiľakova veľa hrávali a získavali skúsenosti - zatiaľ plníme. Pokryvkáva len dopĺňanie kádra o nové hráčky, keď sa v pár zápasoch objavila len Emília Becze a Dorinka Darabošová - tu som dúfal, že ešte 2-3 hráčky pribudnú... Pre získanie medaile - čo by bol obrovský úspech - bude potrebné zvládnuť dva najbližšie zápasy proti Mútnemu a Kysuckému Novému Mestu. Je v silách hráčok v týchto zápasoch uspieť, ale bez pravidelného tréningu to nepôjde."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode