1.liga žien: Načnú novú víťaznú sériu?

25.11.2019 13:19

V polovici novembra odohrali Slovanistky v domácom breznianskom azyle ďalšie zápasy prvej ligy žien. Ich súperkami boli družstvá z Bratislavy.

V sobotu to bol nováčik Snipers Bratislava, ktorý má však v tíme viacero skúsených hráčok z Florpéda i ďalších bratislavských tímov a tie dopĺňajú talentované 15 ročné florbalistky. Pred zápasom to bol súboj našich priebežne tretích dievčat s druhým celkom tabuľky.

Úvod stretnutia však bol ako zo zlého sna. Už po 14 sekundách Slovanistky prehrávali po chybe pri bránení hráčok v priestore pred vlastnou brankárkou Udvardyovou. A toto sa v prvej tretine opakovalo pravidelne. Súperky boli už v 6.minúte na koni 0:3. Vtedy to na seba zobrala Denisa Uhrinová a ukázala, že aj Soboťanky vediať hrať agresívne a účelne v útoku. Za normálnych okolností by to dievčatá prebralo, škoda však, že ich výkon v obrane mal klesajúcu tendenciu a súperkám stačilo loptky pred bránku nadhadzovať a dorážať.


Pred bránkou Slovana bolo veru rušno (zľava Mikušová, Udvardyová, Vargová a Rebeka Uhrinová)

Za stavu 2:6 zatrúbil milosrdný klaksón. V šatni si hráčky vysvetlili problémy pri bránení a priority do ďalšej tretiny. V tej Slovan neinkasoval, no napriek šanciam sa vpredu nepresadil aj vďaka veľmi dobrému výkonu súperovej brankárky Kurčinovej. Hráčky Snipers rozumne zmenili hru, prestali hrať nátlakovo a snažili sa udržať najmä najlepšiu strelkyňu Čintalanovú, hoc za cenu faulu. Bratislavčankám tak väčšmi robili problémy vlastná pravá a ľavá noha (vyvrtnúť si pri Beatkynej zasekávačke členok, či sa zraniť pri pokuse vyhodiť Kristínu faulom za mantinel, na to treba zvláštne schopnosti...), ako naše zvyšné hráčky. Na konci druhej tretiny spravila hrubú chybu kapitánka Janoštiaková, ktorá si zbytočne vyšliapla na súperku od chrbta a oslabili tím na 5 minút. Dva inkasované góly z tejto oslabovky úplne znegovali zlepšený výkon tímu a v nervóznej nevraživej atmosfére sa zápas už len dohral.

Na druhý deň na Soboťanky čakali súperky z opačného konca tabuľky - B tím Hurikánu Bratislava. Slovanistky hrali chaoticky a nebyť pohotovej Čintalanovej, mali by v zápase problémy. Najlepší úsek mali súperky v druhej tretine, keď sa Slovan snažil točiť tri útočné formácie, aby sa aj nové hráčky zžili s 1.ligou. No práve vtedy naše najskúsenejšie hráčky robili na ihrisku najväčšie chyby, čoho výsledkom bolo vyrovnanie zápasu. Opäť raz tím upokojila Mihályiová a po nej najmä Čintalanová. Slovan zvíťazil, no výkonom nenadchol a nikomu do úsmevu po zápase nebolo...

FBC Slovan Rimavská Sobota - Snipers Bratislava 4:9 (2:6, 0:0, 2:3)
Góly Slovana: Čintalanová 2, Uhrinová Denisa, Uhrinová Rebeka
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, hráčky: Ružičková, Becze, Uhrinová Denisa, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Mihályiová, Kučeráková, Vargová, Staššáková, Čintalanová a kapitánka Janoštiaková

FBC Slovan Rimavská Sobota - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava "B" 7:4 (2:0, 2:3, 3:1)
Góly Slovana: Čintalanová 4, Staššáková, Mihályiová, Janoštiaková
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová, hráčky: Ružičková, Uhrinová Denisa, Darabošová, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Mihályiová, Kučeráková, Benčíková, Vargová, Molnárová, Staššáková, Čintalanová a kapitánka Janoštiaková

P.S. Aj My sa máme radi. Len nie až tak prehnane..

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom:

"V sobotu sme mali na palubovke určite lepšie florbalistky, no žiadny tím. Súperky hrali, čo vedia a zaslúžene zvíťazili, lebo strelili viac gólov. Opäť raz v súboji s bratislavským súperom nie sme schopní hráčky udržať koncentrované na zápas, nie na veci okolo neho. Najstaršia hráčka, ktorá má ostatné upokojiť a ísť príkladom spraví najväčšiu hlúposť. Došlo jej to po zápase, keď sa tímu ospravedlnila. Snáď sa z toho poučíme a už naše konanie nebudú ovládať emócie viac, než rozum a dôvera v schopnosti svojho tímu.

Druhý zápas sa hodnotí ešte ťažšie, zle sa na to pozeralo. Ale práve minulý ročník v Nemšovej nám uzkázal, že aj také zápasy sa stávajú. Dôležité je, aby sme ním začali ďalšiu víťaznú sériu. Avšak pre to sa bude potrebné vrátiť k základným princípom - hráčky hrajú, kapitánka motivuje, asistentka trénera dáva postrehy z ihriska trénerovi, ten vedie lavičku a striedania, diváci držia palce. Keď sa každý snaží robiť niečo iné, výsledkom je chaos a znechutenie. Napokon si našu najlepšiu sezónu v histórii ani neužijeme, lebo vystresujeme jeden druhého. Pritom nejde o život."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode