1.liga žien: December nás potrápil

22.12.2019 12:31

V polovici decembra vycestovali prvoligové Slovanistky do Mútneho na prvé kolo odvetnej časti súťaže.

Na dievčatá čakal dôležitý zápas v boji o medailu, no zostava na to nevyzerala. Pre rôzne, no ťažko pochopiteľné príčiny, vypadli hráčky, ktoré by boli v základnej zostave. To si vzhľadom na šírku kádra tím nemôže dovoliť. Okrem toho v posledných týždňoch pre zdravotné problémy netrénuje kapitánka Janoštiaková a zvyšné - vynímajúc pätorku Uhrinová, Molnárová, Mikušová, Vargová a Benčíková - tiež nemali optimálne natrénované. Našťastie mali svoje problémy aj súperky, ktoré tiež nenastúpili v najlepšej zostave a pohode.

Kvalita zápasu tomu zodpovedala, bolo to pomalé a góly padali zväčša po hrubých chybách. Po vari jedinej vydarenej kombinácii šli po prihrávke Čintalanovej a zakončení Staššákovej do vedenia naše dievčatá. Potom to už bolo o chybách na oboch stranách, prvú tretinu si Soboťanky prehrali gólom do šatne 3:4.

V druhej tretine možno Slovanistky pochváliť, že ich nezlomilo dvojgólové vedenie súperiek. No stále tam bolo množstvo nepresností a keď už sa aj podarilo pekne si prihrať, alebo vystreliť, gólu zabránila žrďka. Na konci druhej tretiny Slovan využil presilovú hru. Keď Čintalanová na začiatku tretej časti hry vyrovnala, verili sme v otočenie priebehu zápasu. To však neprišlo. Hráčky naň nemali dosť síl, celý zápas dobýjali bránku súperiek, ktoré sa stále poctivo zakopávali pred vlastnou branárkou a čakali, čo Slovanistky vymyslia.


Slovanistky v zombie tričkách "This is Z1" :)

FBK Hornets Mútne - FBC Slovan Rimavská Sobota 6:6 (4:3, 2:2, 0:1)
Góly Slovana: Čintalanová 2, Staššáková, Molnárová, Janoštiaková, Uhrinová Denisa
Zostava Slovana: brankárka Udvardyová - hráčky Becze, Uhrinová Denisa, Uhrinová Rebeka, Mikušová, Mihályiová, Kučeráková, Molnárová, Staššáková, Čintalanová a kapitánka Janoštiaková


Dorastenky Slovana v Brezne

V lige dorasteniek nás po úvodných zápasoch na Kysuciach čakala dohrávka prvého kola proti FBC Horehronec. Opäť v oklieštenej zostave s debutantkou Horčíkovou vycestovali za súperkami do Brezna.

Domáce sa viditeľne z mesiaca na mesiac zlepšujú - hrávajú veľa zápasov v rámci školských líg a tiež nastupujú pravidelne v ligových súťažiach za chlapcov. Vyrastajú tam veľmi šikovné florbalistky. Tentoraz ich však Slovanistky dokázali poraziť, keď bojovali najmä samé so sebou - ich problémom bolo celozápasovú prevahu pretaviť v góly. Buď bola streľba naivná a dobre chytajúca domáca brankárka si so strelami, na ktoré videla a šli z väčších vzdialeností poradila, alebo bol problém prihrať si tak, aby bolo možné zakončiť z prvej. Napokon rozhodujúce góly padli cez cloniace domáce obrankyne od Sandry Benčíkovej, ktorá sa takto presadila dvakrát a Nikolety Mikušovej. Pre obe to boli prvé zápisy za Slovan a odmena za dobrú tréningovú morálku.



Po zápase Horehronec - Slovan
 

FBC Horehronec - FBC Slovan Rimavská Sobota 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Góly Slovana: Benčíková 2, Vargová, Mihályiová, Mikušová
Zostava Slovana: brankárka Becze, hráčky Mihályiová, Vargová, Benčíková, Molnárová, Horčíková, Mikušová, Bujnová a kapitánka Uhrinová Denisa

Späť


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovo trénera Joža Alušíka:
"V Mútnom potešil len bod za remízu a konštatovanie, že máme lepšie vzájomné zápasy s našim konkurentom o bronz. Na chrbát nám však dýchajú dievčatá z Kysúc, proti ktorým hráme v polovici januára. Dievčatá samotné vedia, že si už musia vstúpiť do svedomia. Máme pred sebou ešte dva mesiace súťaže, tak sa treba zatnúť a škola - neškola, rodičia - nerodičia pracovať na tréningoch a zúčastňovať sa zápasov. Nech si dobre rozbehnutú sezónu nepokazíme.

Dorastenky v Brezne mali celý zápas hernú prevahu, problémom bolo streliť gól. Slovanistické srdiečko týmto dievčatám nechýba, lebo aj keď sa nedarilo a súperky hrýzli, dokázali zvíťaziť. Potešilo ma, že prvé góly za Slovan strelili Sandra a Tigríček. Je to pre nich povzbudením do ďalšej práce. Po roku tréningov sa ukazuje, ktoré dievčatá z Fiľakova pochopili, o čom je veľký florbal. A samé vidia, že k dobrým florbalistkám toho musia ešte veľmi veľa odtrénovať a odohrať. Bez práce tie koláče nebudú.

Celkovo v roku 2019 práve Slovanistky dokazovali, že florbal v našich končinách neumrel a žije. A že majú srdiečka na správnom mieste. Radosť s takými dievčatami pracovať. Prajeme si všetci ešte úspešnejší rok 2020. Nech sme zdraví a šport nás baví!"

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode