Zo Žiliny bez bodov

16.10.2018 13:48

V sobotu 13.okóbra odohrali dorastenci zápasy 3. a 4.kola Stredoslovenskej ligy. V Žiline si zmerali sily s FPS Banská Bystrica a Nižnou. V oboch zápasoch ťahali za kratší koniec povrazu.

Kapitán Slovana Adam Drak nám k zápasom povedal: "Do zápasov sme nastupovali, že ideme vyhrať, aj keď nás čakali papierovo silnejší súperi. To, čo v Slovane býva zvykom, teda "hrať bez striedania" sme našťastie zmenili. Na striedačke sa objavil nový hráč Sebi Paúk, ktorý nám aspoň trocha pomohol pri prestriedaní, ale aj v obrane. Vyzdvihol by som obrancu Mareka Dovalu, ktorý konečne nemal svoje dni a svoju úlohu v obrane splnil. Po skoro ročnej prestávke náš káder posilnil aj Peter Čížik, ktorý sa poctivo zahryzol do tréningov a pracuje na sebe."

Adam Drak, v pozadí Peter "Iskra" Čížik

Proti Bystrici mali Slovanisti opatrný začiatok, báli sa jej útočnej sily. Po prvej tretine sa začali viac tlačiť dopredu, viac strieľali, no často smolne. V zápase Soboťanov držal svojim výkonom Leo Hlodák. Pri vedení 3:2 chlapci zahodili ďalšiu 100% šancu, naopak súper vyrovnal a po zbytočnom vylúčení Čížika pred koncom využitou presilovkou napokon zvíťazil.
K tomu Adam dodáva "V prvom zápase sme mali na dosah výhru, lenže sa prejavila naša stará klasika "keď dáme gól, okamžite aj inkasujeme" a takto sa to tiahlo až do konca zápasu. Leo nás zachránil nie v jednej situacii a mohli sme sa naňho spoľahnúť. Prehru spôsobila hlavne naša koncovka, pretože zápas sa vyhráva ťažko, keď dávajú góly dvaja hráči z tímu."

Do druhého zápasu nastúpili Slovanisti po 30 minútovej pauze. Prvú tretinu doplácali na chyby v obrane  a zbrklosť v útoku. V druhej tretine si začali lepšie prihrávať a využili nerozchytanosť striedajúceho brankára súpera. Škoda gólu na 3:5 z florbalky Nižnej minútku pred koncom druhej časti hry. V tej tretej skúšali viac strieľať, no do siete Nižnej si loptička našla cestu až 4 minútky pred koncom. Slovanisti skúsili potom power play, z ktorej však inkasovali a nasledovali zbytočné vylúčenia prameniace frustrácie. Slovan tak zo Žiliny cestoval bez bodu.
Kapitán tímu pridal perličku "Peter Čížik bol po dnešnom tréningu veľmi prekvapený, keď sme mu povedali, že sa nemôže zaháňať počas zápasu florbalkou na protihráča, lebo dostane červenú... Našťastie to rozhodcovia neriešili a iba sa uje...smiali. No aspoň v tomto sme mali šťastie. Ale celkovo môžem zhodnotiť náš tím ako jeden velmi dobrý kolektív a môžem pochváliť každého hráča, ktorý trénuje a pomáha pri zápasoch."
 

Oliver Daňuš (s loptou) podal aj v Žiline svedomitý výkon, napriek silným bolestiam chrbáta najmä v druhom zápase. Jeho spoluhráči mu odkazujú...


FBC Slovan Rimavská Sobota - FPS Monacor Banská Bystrica 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)
Góly Slovana: Adam Drak 2, Daňuš

FBC Slovan Rimavská Sobota - TJ A-FbO Nižná 4:8 (0:4, 3:1, 1:3)
Góly Slovana: Daňuš 3, Adam Drak
Zostava: brankár Hlodák (86% úspešnosť zákrokov v prvom zápase, 83% v druhom zápase) - Dovala, Podstavek, Paúk - Čížik, Jakuba, Daňuš, Erik Sojka a kapitán Adam Drak

Najbližšie cestujú dorastenci 11.novembra do Tvrdošína, kde sa postavia proti Likavke a Zákamennému.

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovo trénera Joža Alušíka:
"Nastúpili sme s jediným klasickým obrancom Dovalom, vzhľadom k sile súpera sme tomu na začiatku prispôsobili taktiku a nešli sme do rizika v útoku. Po prvej tretine sme zistili, že na Kuba Podstavka v obrane je spoľah a tak sme preskupili rady a hrali chlapcami obľúbenejší 2-1-2. Prišli šance, často však nevyužité. Ku koncu dochádzali sily, keďže kvôli chorobám v posledných dvoch týždňoch bola tréningová dochádzka slabšia. Napriek tomu sme na bod mali, nebyť zbytočného oslabenia Iskrom. To je však už údel chlapcov v tomto veku, že na prvom mieste sú u nich emócie až potom rozum.
V druhom zápase sme narazili na dobre kombinujúceho súpera. Našimi chybami sme ho dostali do štvrgólového vedenia. Chlapcov musím pochváliť za to, že napriek tomu zdvihli hlavu, znížili na 3:4. Na viac už nebolo síl, pretože nás proste veľa nie je a hrať po sebe 3x20 minút je pre 8 hráčov zabiják. K tomu treba pripočítať Oliverove bolesti v chrbte, napriek tomu šiel až do konca naplno.

Do ďalšieho kola nám je potrebné dobehnúť zameškané na tréningoch, odohrať čo najviac zápasov v tejto zostave v rámci Miniligy vo Fiľakove a po ostaršení u niektorých hráčov skúsiť aj 2.ligu za mužov. Čaká nás teda veľa práce."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode