Zmŕvychvstanie Mačos Lokos!

24.04.2016 18:18

Sobotné druhé semifinálové predpoludnie prinieslo dva zápasy hodné play off, po ktorých sme spoznali aj prvého finalistu 5.ročníka MFL. Druhý finalista bude známy po rozhodujúcom zápase medzi Flyers a Mačos Lokos, ktorý sa odohrá v piatok 29.apríla od 19:30.

V prvom stretnutí medzi "letcami" a "býkmi" skóre opäť otváral mladý Peťo Havran. Po necelých šiestich minútach polčasu zvyšoval na 2:0 strelec dňa Kubo Škantár. Prvá polovica polčasu hráčom Flyers vychádzala, šancí na skórovanie mali ešte viac, než sa im podarilo streliť gólov, keďže obrana Mačos Lokos nestála spočiatku na pevných nohách. K obratu zavelil kapitán Igor Slovák. Jeho gól na 1:2 z pohľadu Mačos Lokos vrátil hráčom modro - bielych sebavedomie a psychicky im mimoriadne pomohol. Druhá polovica polčasu sa už hrala podľa ich nôt a sériou štyroch gólov v rade sa ujali vedenia 5:3.

Letcov hrajúcich bez Miša Radnótiho znova na nohy postavili ich najskúsenejší hráči, keď Peťo Bíro rozbehol peknú rýchlu akciu a prihral minútku pred koncom na gól Totkovičovi. Na začiatku druhého polčasu Totkovič rýchlo vyrovnal. Zaujímavá to paralela s prvým semifinálovým zápasom, keď sa hneď po vhadzovaní do druhého polčasu presadili hráči Mačos Lokos - a napokon zápas prehrali! Avšak nepredbiehajme udalosti, po vyrovnaní sa totiž stroj "letcov" znova rozbehol na plené otáčky a ťahal ich do finálových výšav. Flyers veľmi pomohla situácia z 24.minúty, keď nedovolene bránil Ugvarský a presilovku čierno - oranžoví využili na získanie dvojgólového náskoku. Hráči Flyers prepli na taktický spôsob hry s cieľom hlavne nespraviť chybu.

Keď sa blížila posledná minúta stretnutia, Peter Bíro po Havranovej nahrávke zvýšil na 9:6 a na Mačos Lokos by už nik nestavil ani omylom... Kdeže, kdeže, v športe sa bojuje do poslednej sekundy zápasu, lebo dovtedy preda žije nádej na obrat. A takýto ojedinelý obrat sa podaril práve mladým hráčom Mačos Lokos! Minútku pred koncom najprv fantasticky Gašparovič zlikvidoval pokus Totkoviča do opustenej strany bránky. Potom necelých 50 sekúnd pred koncom Igor Slovák znížil na 7:9 a Mačos Lokos začali s power play. Hráči Flyers sa snažili triafať opustenú bránku, čim v podstate odovzdávali loptičku súperovi. Toho nevyrušili ani problémy s časomierou a 30 sekúnd pred koncom bolo po Ungvarského zásahu 8:9. Jedenásť sekúnd pred koncom mali Mačos výhodu voľného úderu na súperovej polovici, Šprlák to ťukol Pajtášovi a bolo vyrovnané!

Nasledujúce predĺženie začali aktívnešie bielo - modrí, no rozhodujúci úder svojmu súperovi zasadili po úlne nevinne vyzerajúcej akcii, keď na nahodenú loptičku nedotiahol brankár Šándor, tú si za bránkou vybojoval bojovný Božík, predral sa spoza nej pred brankára a na dvakrát presne zakončil - 10:9! Pre fanúšikov miniflorbalu to znamená možnosť vidieť boj na život a na smrť už v piatok 29.apríla od 19:30 v Telocvični ZŠ M.Tompu na Sídlisku Západ!


Flyers - Mačos Lokos 9:10pp (4:5)
Škantár 5, Totkovič 2, Bíro, Havran - Slovák Igor 4, Pajtáš 2, Ungvarský 2, Božík 2

Druhý zápas nebol tak bohatý na góly, ale bol rovnako kvalitný a zaujímavý. Opäť dominovali obrany nad útočnými snahami. Do vedenia šiel Retex po peknej spolupráci bratrancov Šagáta a Zadrobileka. Záver polčasu však patril Titánom. Najprv využil chybu v obrane Retexu Julo Kováč a potom sa dvakrát presadil Peťo Astaloš, semifinálový hrdina Titánov spred roka. Najmä jeho druhý gól bol z pohľadu obrany Retexu úplne zbytočný a znamenal psychickú záťaž do druhého polčasu.

Hneď v jeho úvode sa presadil delovkou Jany Blahuta a Titáni sa chystali otvoriť finálovú bránu. V týchto chvíľach ukázal svoj prínos pre tím Mišo Karásek, ktorý sa začal vo väčšej miere zapájať do útočenia. Retexu vyšli v polovici druhého polčasu dve akcie po ktorých bol rozdiel skóre už len jednogólový. Titáni sa však nestiahli do obrannej ulity, ale znova sa snažili o gól. Po Janyho prihrávke zakončoval druhý krát v zápase Julo Kováč, následne Janymu nabil Peťo Astaloš a rozdiel skóre bol necelých 5 minút pred koncom opäť trojgólový. V útoku Retexu bol znova najnebezpečnejším mužom Gregor Zadrobilek, ktorý opäť strieľal dôležitý gól. No nedlho po rozohrávke pochoval nádeje Retexu svojim tretím zásahom Jany Blahuta. Brány finále MFL sa tak pre Titánov otvorili opäť po roku!

Titans Rimavská Sobota - FBL Retex Lučenec 7:4 (3:1)
Blahuta Ján 3, Kováč 2, Astaloš 2 - Zadrobilek 2, Karásek Michal, Šagát Martin

Individuálne štatistiky Vyššej ligy MFL

Najviac bodujúci hráči
1. Radnóti Michal (Flyers) 122 bodov
2. Blahuta Jany (Titans) 102 bodov
3. Blahuta Mates (Titans) 86 bodov
4. Farkaš Denis (FBK Hornets ) 81 bodov
    Totkovič Richard (Flyers) 81 bodov
6. Božík Denis (Mačos Lokos) 69 bodov
7. Kostovič Milko (Titans) 67 bodov
8. Jakuba Peter (Retex) 66 bodov
9. Bíro Peter (Flyers) 65 bodov
10. Nôta Lukáš (Vlci) 64 bodov

Najúspešnejší brankári Vyššej ligy (aspoň 7 odchytaných zápasov)
1. Štofaník Majo (Titans) 81,6%
2. Šándor Matej (Flyers) 80,8%
3. Šándor Juraj (Dynamo) 78,4%
4. Krštieň Samuel (Hornets) 75,6%
5. Gašparovič Henrich (Mačos) 75,5%
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode