Žiaci: Prvé skúsenosti

20.11.2014 18:18

Vôbec prvé kolá vo svojich súťažiach odohrali žiaci FBC Slovan Rimavská Sobota. Zápasy síce odohrali už pred nejakým tým týždňom, s ich zhodnotením však prichádzame až dnes, keď sa najmladší florbalisti v meste chystajú na ďašie súboje, ktoré ich čakajú počas nasledujúcich dvoch týždňov.


Starší žiaci
Svoje zápasy odohrali 9.novembra v Slovenskej Ľupči. Na to, že z celého tímu mali skúsenosti s hrou 5+1 len dvaja hráči, odohrali chlapci výborné zápasy.
FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FBC Zvolen 4:4 (1:1, 0:2, 3:1)
9´Talán, 37´Útis (Talán), 41´Útis, 43´Nôta
Prvým súperom bol dobre hrajúci Zvolen. Žiaci sa trápili v koncovke, na druhej strane treba pochváliť výborného Patrika Kršáka v bránke. Začiatok bol opatrný, nik nechcel urobiť chybu. Skóre sme otvorili gólom Viktora Talána, potom sa však výborne rozchytal súperov brankár, na čo hráči zareagovali útočnejšou a útočnejšou hrou, avšak chybyli v obrane a naopak dostali dva góly. V tretej tretine sa našťastie herne a kombinačne prebudili Lukáš Nôta a Viktor Talán. Dve minúty pred záverečným hvizdom sme sa ujali vedenia na 4:3, avšak následne chlapci neustrážili výborne hrajúci prvé zvolenskú formáciu ktorá vyrovnala na 4:4.

FPS Banská Bystrica - FBC Slovan Rimavská Sobota 5:9 (2:3, 2:4, 1:2)
1´Bodor (Nôta), 14´Útis (Nôta), 15´Talán (Čížik), 16´Nôta (Útis), 17´Útis, 21´Bodor (Talán), 22´Nôta, 35´Útis, 42´Rapčan (Útis)
V druhom florbalovom zápolení s mužstvom Banskej Bystrice už chlapci nemali takú veľkú trému na hokejkách, ako v prvom zápase. Chalani hneď od začiatku veľmi zodpovedne bránili a nepúšťali súpera do zakončenia, naopak z protiútokov sme strieľali góly. Postupne sme preberali zápas do svojich rúk, v poslednej tretine sme už len kontrolovali priebeh a držali loptičku vo svojej moci. Chlapci zahrali dobre a s chladnou hlavou.

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu: brankári Patrik Kršák a Daniel Kováč, v poli Lukáš Nôta, Andrej  Bodor, Alex Nociar, Viktor Talán, Pali Rapčanň, Dominik Szabari, Patrik Kovács, Peter Čížik a kapitán Lukáš Útis.  

Mladší žiaci
Na svoj premierový štart nastúpili najmladší Slovanisti v sobotu 25.októbra v Detve. Mladší žiaci sa šli učiť hre na veľkom ihrisku, zázraky sa od nich čakať nedali a ani sa nekonali. V prvom zápase však len tesne podľahli Banskej Bystrici 0:2. Ak by hrali od začiatku odvážnejšie, mohli pomýšľať na lepší výsledok. Na striedanie sme však nemali celú druhú päťku, čo sa ukázalo ako rozdielový faktor v druhom súboji proti Nemeckej (prekrstenej na Tureckú...), ktorej žiaci podľahli 1:7. Skvelé však je, že sa prvý krát aj gólovo presadili, keď premierový gól v tejto kategórií strelil Pavol Deme.

Hodnotenie hráčov trénerom Mišom Radnótim (1-10):
Adrián Šulaj - 6,8
Adrián Szőke - 5,3
Adam Drak (tentoraz v bránke) - 7,0
Daniel Csépe - 7,1
Leonard Hlodák - 7,0
Peter Čížik - 8,1
Lukáš Pilz - 7,6
Sebastián Bodor - 6,8
Matej Furman - 6,8

Najbližší program mladých Slovanistov - starší žiaci hrajú už túto sobotu 22.novembra v Detve dva zápasy - o 08:00 proti mladým Brezňancom a o 11:00 proti silnej domácej Detve. Mladší žiaci odohrajú svoje ďalšie zápasy budúci víkend v nedeľu 30.novembra na domácej pôde v Osemnástke. Ich súpermi budú Detvanci a Banskobystričania. Časy zápasov budú upresnené do konca týžňa a uvedené tu na stránke. Rodičia, spolužiaci a ďalší florbaloví fanatici sú samozrejme na zápasoch vítaní, i keď im je zatiaľ možné ponúknuť len stiesnené podmienky.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode