Nový rok 2015 v stredoslovenskej lige

09.02.2015 14:14

Od začiatku roka odohrali mládežníci Slovana už niekoľko súťažných zápasov. Ako sa im darilo?

Starší žiaci
Zápasy 4.kola odohrali 1.februára 2015 v nafukovačke v Slovenskej Ľupči.
Výsledky:
FBC Slovan - Horehronec Brezno 4:10
Góly Slovana: Nôta (Talán), Nôta, Nôta (Rapčan), Nôta (Nociar)

FBC Slovan - DTF Detva 6:6
Nôta (Talán), Nôta (Rapčan), Nôta, Rapčan (Talán), Talán (Linduška Viktor), Nociar

Hodnotenie:
Do Slovenskej Ľupče sme cestovali po dvojmesačnej prestávke od veľkého ihriska a oslabení o dvoch lídrov tímu - Bodora a Útisa, čo sa prejavilo nielen na výsledkoch, ale žiaľ aj na výkonoch, ktoré boli jedny z najslabších v doterajšom priebehu súťaže. V prvom zápase proti Breznu naši neukázali také bojovné srdce, ako tomu bolo doteraz. Prehra 10:4 nemrzela tak veľmi, ako výkon ktorý družstvo predviedlo. Do druhého zápasu nastúpili chlapci s čistými hlavami, no chybám sme sa aj tak nevyhli. V dramatickom a emotívnom zápase sme remizovali 6:6. Výborne zachytal Paľo Kršák, a Lukáš Nôta spoľahlivo strieľal góly v oboch zápasoch napriek tomu, že sa len nedávno vyliečil po zranení. Kapitánsku pásku dostal prvý krát Paľo Rapčan, ktorý sa k tomu postavil ako obrovský bojovník a v druhom zápase k remíze prispel aj gólom. V obrane skvele zahral Nociar.
Na zápasoch sa potvrdila stará slovenská povesť o tom, že prúty sú silné a nezlomné len keď sú pohromade. Nech sa preto v dalších dvoch zápasoch všetci uzdravia a rozhádaní spoja pre úspech výnimočného tímu, akým tohtosezónne družstvo starších žiakov Slovana určite je. Veď ako vraví naše motto: "Umrieť treba s úsmevom a v stoji!"

Mladší žiaci
Zápasy 4.kola odohrali 17.januára v Nemeckej. Chlapci si za zápasy zaslúžia pochvalu. Ukázali, že dobrý kolektív dokáže vyhrávať zápasy. Každý hráč sa snažil podať na svojom poste čo najlepší výkon a splniť všetko, čo od neho tréner požadoval a toto prinieslo ich prvé víťazstvo v súťaži v zápase proti Banskej Bystrici. Na každom zo žiakov je badať nárast výkonnosti voči začiatku sezóny. Jednotlivcov nechválime, pochváliť musíme celý kolektív. Slovan sa môže tešiť, že nás o pár rokov nahradí táto generácia hráčov hrajúcich s radosťou a hrdosťou na náš klub.

Hodnotenie hráčov trénerom Mišom Radnótim:
Matej Hriň - 8,8
Peter Čížik (kapitán) - 7,3
Sebastián Bodor- 7,5
Lukáš Pilz - 8,8
Jakub Sojka  - 7,2
Aďo Szoke - 7,1
Oliver Daňuš - 7,5
Adam Drak - 7,9
Daniel Csépe - 7,0
Aďo Šulaj - 7,4
Bruno Košík - 7,2

7.februára 2015 odohrali mladší žiaci už zápasy 5.kola, tentoraz na "letisku" v Detve.
Výsledky:
FBC Slovan - DTF Detva 1:4
Gól: Lukáš Pilz
FBC Slovan - Nemecká 2:6
Góly: Lukáš Pilz (Paľo Deme), Aďo Szöke (Lukáš Pilz)

Najväčším rozdielom voči zápasom v Nemeckej bola obmedzená zostava. Kým do Nemeckej cestovali dve päťky, v Detve chlapci striedali len dvoch hráčov. Výkonmi však hráči potvrdili pokrok, v oboch zápasoch sa nenechali ubiť súperom. Najmä v druhom zápase proti Nemeckej podali chlapci v prvých dvoch tretinách jeden z najlepších výkonov v sezóne - čítali hru v obrane, hrali pokojnejšie a kombinačnejšie v útoku, vypracovali si niekoľko čistých šancí, nastrelili tri žrde. Najmä kvôli smole v koncovke po dvoch tretinách prehrávali 2:3. V tretej tretine si nechali streliť dva lacné góly a na návrat do zápasu im už nezostali sily. Len tak ďalej!

Hodnotenie hráčov trénerom Mišom Radnótim:
Matej Hriň 7,8 (80% a 77% úspešnosť zákrokov...)
Aďo Šulaj - 7,8
Kubo Sojka - 7,8
Riči Tomošvári - 6,9
Lukáš Pilz - 8,1
Paľo Deme (kapitán) - 7,9
Aďo Szőke - 7,9
Sebastián Bodor - 8,3

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode