Závery 2. Zhromaždenia Slovanistov

18.11.2018 08:08

 
Ešte 8.októbra 2018 sa uskutočnilo Zhromaždenie Slovanistov, zasadnutie najvyššieho orgánu klubu. Zásadnou zmenou, ktorá sa na rokovaní udiala bolo odstúpenie doterajšieho Vedúceho klubu Michala Radnótiho z funkcie. Príčiny svojho rozhodnutia uviedol na zhromaždení osobne a prinášeme ich v plnom znení:

"V dnešnom dátume 8.10.2018 som našiel peknú symboliku - je ho možné prečítať od predu, aj od zadu a stále je to rovnaký deň. V takýto symbolický deň som sa rozhodol odstúpiť z funkcie Vedúceho klubu FBC Slovan Rimavská Sobota. Nie je to pre mňa ľahké rozhodnutie, veď som zasvätil klubu desať rokov života a určite by som v ňom rád pôsobil aj naďalej, ale už ako radový člen. S klubom sme zažili úspechy aj pády. Dostal som sa však do fázy, keď na základe môjho pohľadu na florbal, na ľudí vo florbale, ako aj na skutky ľudí pôsobiacich v našom klube, či okolo neho ťažko hľadám motiváciu a zmysel v tom, čo robíme.
Myslím si, že si zaslúžite bližie poznať dôvody môjho rozhodnutia. Začnem negatívnymi vecami, pričom ich zoraďujem ako ma napadli, nie podľa poradia v akom sa udiali, či váhy, ktorou prispeli k môjmu rozhodnutiu.
Vždy som sa snažil vychádzať s každým, či už v rámci Slovana, MFL, so súpermi v ligách. Snažil som sa pomôcť. A väčšinou som cítil, že sa mi to rovnako úprimne od ľudí vracalo. Samozrejme, niekedy som zistil, že od niektorých to nebolo až také úprimné, no takí dúfam nie sú tu teraz medzi nami. Problém však je v tom, že napriek mojej snahe druhí členovia klubu nevedia spolu vychádzať a tak sa klub nedá viesť. Samé "ja nemám rád toho, ja toho nemusím" a pod. Ak by som to bral pod heslom "Tvoj nepriateľ je aj mojim nepriateľom", tak by som už v klube nemal priateľov. Takto sa nedá napredovať. A kto ma pozná vie, že ja chcem napredovať, nie stagnovať. Z tohto dôvodu vznikali situácie ako "klub v klube" a podobne. To sa mi nikdy nepáčilo, ani teraz sa mi to nepáči. S tým ďalej súvisí neochota si pomáhať. Ďalej k môjmu rozhodnutiu prispela arogancia mladých, neúcta voči starším, nevýchova, žiadna zodpovednosť. To nie sú vlastnosti, ktoré by som ja chcel u mládeže pestovať. To ani nehovorím o jej drzosti.
Nejdem osobne menovať ľudí, ktorí ma sklamali, oni si to nezaslúžia. Ale chcem poďakovať ľuďom, ktorí mi pomáhali a napriek všetkému pomáhajú. Sú to moji dvaja spolubojovníci Rišo a Jozef, ktorí sú v klube od začiatku, ďalej Lukášovi Bendovi, ktorý sa pridal do klubového vedenia, aj keď sa teraz vydal do sveta :) Murheadovi a trénerom Kristiánovi Nádorovi, Gabrielovi Gálikovi a v posledných rokoch Petrovi Nôtovi.
V poslednom období som - možno aj kvôli mojej zaneprázdnenosti - videl v klube diať sa veci bez môjho súhlasu. Od klubu tak necítim podporu, ani pomoc, ktorú by som ako Vedúci klubu potreboval.
Pre toto všetko odstupujem z pozície Vedúceho klubu."
 
 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po odstúpení Michala Radnótiho z postu Vedúceho klubu bol za jeho nástupcu navrhnutý Jozef Alušík, ktorého následne Zhromaždenie Slovanistov na túto pozíciu zvolilo. K činnosti klubu a k plánom v najbližšom období sa v blízkej budúcnosti uskutoční verejná diskusia cez FB konto klubu.

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode