Zápas hviezd 2015

26.02.2015 18:18

V piatok večer 20.februára 2015 zorganizoval klub FBC Slovan Rimavská Sobota tretí ročník Zápasu hviezd MFL. Zápas odohrali osobnosti rimavskosobotskej MFL ako spomienku na založenie športového klubu Slovan 23.februára 1922.


Na tribúnu telocvične ZŠ M.Tompu v Rimavskej Sobote prišlo množstvo hráčov z MFL, rodinní príslušníci účastníkov zápasu hviezd a potešilo množstvo mladých, menších či väčších florbalistov a florbalistiek. Dohromady približne 160 divákov vytvorilo zápasu príjemnú atmosféru.


Predzápasový program bol tento rok plne v réžii florbalistov, ktorí pripravili nielen chytľavý nástup s dymom, stroboskopmi a vlajkami, ale aj ukázali to, čo vedia robiť najlepšie - niekto hrať na harmoniku, niekto byť otravný a niekto sa dokonca pobiť. Aby to nevyznelo násilnícky, mottom programu bolo - "netreba sa biť, len florbalom žiť".


Potom už na palubovku nastúpil výber Modrých a Bielych. Kto sa napokon v týchto výberoch predstavil?

Modrí: brankári Maťo Šándor a Andrej Poljak, hráči Miro Bubenka, Jozef Dobrocký, Ján Gondáš, Rado Ivarg, Martin Šagát, Milko Kostovič, Mišo Radnóti, Peťo Repka a Maťo Sojka.
Bieli: brankári Heňo Gašparovič, Majo Štofaník, hráči Mišo Forgáč, Denis Farkaš, Igor Golian, Jano Kurek, Peter Mrnka, Lukáš Nôta, Peťo Bíro, Samo Sarvaš a Rišo Totkovič.

Zvláštnymi hosťami večera boli naši kamaráti z Budapešti hrajúci v tejto sezóne za FBC Slovan Rimavská Sobota v druhej lige mužov, ktorí sa napokon predstavili aj na palubovke v plnom nasadení medzi hviezdami MFL, brankár Gergely Szabó a útočník Krisztián Nádor.


Zápas mal typický exhibičný priebeh, hralo sa rýchlo s voľnou obranou a vyrovnaným stavom po každej tretine. Zápas napokon po prvý krát v krátkej histórii skončil zmierlivou remíziou
Bieli - Modrí 12:12 (3:3, 6:6, 3:3)
0:1 Radnóti (A:Dobrocký), 1:1 Farkaš (A:Mrnka), 2:1 Forgáč (A: Bíro), 2:2 Ivarg, 2:3 Bubenka (A: Kostovič), 3:3 Bíro (A: Totkovič), 3:4 Nádor, 3:5 Kostovič, 4:5 Bíro, 4:6 Nádor (A:Radnóti), 4:7 Ivarg, 5:7 Bíro (A: Farkaš), 5:8 Sojka (A: Repka), 5:9 Nádor (A: Radnóti), 6:9 Totkovič (A: Nôta), 7:9 Totkovič (A: Farkaš), 8:9 Farkaš (A: Totkovič), 9:9 Golian, 9:10 Kostovič (A: Ivarg), 9:11 Kostovič, 9:12 Ivarg (A: Kostovič), 10:12 Farkaš (A: Mrnka), 11:12 Mrnka (A: Golian), 12:12 Totkovič (A: Nádor)


V prvej prestávke si ako zvyčajne zmerali hráči svoje schopnosti v súťaži zručnosti - samostatných nájazdoch. Najúspešnejším likvidátorom samostatných nájazdov sa stal brankár Flyers Henrich Gašparovič. Najviac samostatných nájazdov sa podarilo premeniť Rišovi Totkovičovi, v tejto sezóne MFL hráčovi Titans a White Blue Gamblers. Ako zaujímavosť sme pripravili netradičný súboj našich hostí, keď si do bránky musel zakľaknúť rodený strelec Krisztián, na ktorého si samostatný nájazd vyskúšal vyhranený brankár Gergely. Takéto situácie sa totiž v MFL stávajú neraz, že do bránky musí ísť inak hráč, respektíve niektorí brankári to skúšajú občas aj v poli. V tomto prípade bol brankár Krisztián úspešnejším a nájazd vychytal.


Po zápase boli vyhlásení najlepší hráči za oba výbery. V tíme Modrých si tento prívlastok zaslúžil Milko Kostovič, ktorý v tejto sezóne MFL obliekal najprv dres Slovagre a teraz už zarezáva v Dyname Diviaky. Zápas skončil s bilanciou 3+2 a bulvár tvrdí, že úspešný deň ukončil s alkoholom v krvi. Ale verte v dnešnej dobe bulváru... V tíme Bielych bol za najlepšieho hráča vyhlásený Peter Bíro, kapitán Flyers, ktorý sa pôvodne ani do nominácie nemal dostať, ale na poslednú chvíľu zaskakoval za zraneného Martina Pajtáša. Za toto ocenenie musí poďakovať nielen svojej zápasovej bilancii 3+1, ale najmä svojej manželke, ktorá ho na zápas pustila.

 

Vydarený večer mal aj svoje chyby, ako to už pri organizovaní podujatí nami amatérmi zvykne bývať. Ale pre nás podstatným je, že pozápasová odozva divákov (potlesk), hráčov (pochvaly) i zahraničných hostí (Krisztián: "na tento večer určite nezabudnem", Gergely: "bol to pre mňa neuveriteľný zážitok, cítili sme sa na zápase ani čoby sme boli profíci zo Švédska. Atmosféra, prostredie, všetko bolo fantastické!"), boli kladné a námaha, ktorú sme si prípravou podujatia od Vianoc dali, sa vyplatila. Bola to dobrá reklama pre náš spoločný obľúbený šport, bola to solídna propagácia rimavskosobotského florbalu. Za to patrí vďaka každému jednému, kto v piatok večer zavítal do telocvične!
Dovidenia na zápasoch MFL!


 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode