Víťazstvo proti béčku Detvy

01.11.2015 14:14

Na druhý zápas v novom ročníku ligy cestovali hráči FBC Slovan znova do Detvy, kde bolo ich súperom domáce béčko. Najväčšou zmenou voči prvému zápasu bola absencia brankárskej jednotky Gergelya Szaba, ktorého nahradila dvojka Majo Štofaník, ktorý sa poctivo zúčastňoval posledných tréningov pred zápasom a ukazoval na nich pohodu. Tím si preto proti Detvancom veril.

Na súpera naši chlapi vybehli ako je u bielo - modrých zvykom a po góloch Milka Kostoviča a Matesa Blahutu bolo v 4.minúte zápasu 2:0. Tretinu Slovanisti ukončili 4:1, podľa predzápasových predstáv. Druhá tretina - tak ako zvyčajne - bola pre našich prekliatou. Štyri minúty pred jej koncom dovolili súperovi prvý a napokon jediný krát v zápase vedenie. Dôležitý vyrovnávajúci gól však vzápätí strelil Radnóti po rozohrávke Krisztiána Nádora. Ten v Detve trávil druhý deň, keďže v sobotu tam ako tréner úspešne doviedol maďarskú reprezentáciu k víťazstvu nad lídrom slovenskej 1.ligy - domácou Detvou - 7:2.
Aj keď sme nepremenili množstvo šancí a súper premenil každé naše zaváhanie, naši hráči sa nepoložili a v tretej tretine konto unaveného súpera (striedal len troch hráčov) zaťažili šiestimi gólmi. Dobrým zistením bolo, že tím ťahali obe päťky a ak sa náhodou nedarilo jednej, druhá to za ňu potiahla. Zrodilo sa tak prvé dôležité víťazstvo Slovana v tomto ročníku druhej ligy.


DTF Team Detva  B - FBC Slovan Rimavská Sobota 5:11 (1:4, 4:1, 0:6)

Zostava Slovana: Štofaník - Blahuta Janko (0+1), Kostovič Milko (1+1) - Blahuta Mates (3+0), Peter Mrnka (0+1), Zadrobilek Gregor - Brozman Tomáš (0+1), Repka Peter, Totkovič Richard (0+1), Farkaš Denis (0+1), Nádor Krisztián (3+2), Radnóti Michal (3+3) - Mišurák Michal (1+0), Bíro Peter.

Slovo kapitána Matesa Blahutu:
Zápas sme tradične začali útočne a v rýchlom tempe. Dostali sme sa do vedenia a po celú tretinu viac menej kontrolovali hru. V druhej časti sme dosť zvolnili tempo, čo viac vyhovovalo Detve, ktorá bola len v ôsmych mužoch do poľa a teda hrala florbal asi ako my pred dvoma rokmi - spoliehali sa na brejky a nahadzované loptičky. Podarilo sa nám zahodiť obrovské množstvo šancí, súper taký dobrosrdečný nebol, nuž tretina skončila 5:5. Cez prestávku sme si povedali, že horšie to zahrať už nevieme, tak skúsme lepšie. Vedeli sme, že súper už melie z posledného a tak sme výrazne zvýšili obrátky, vytrestali dve presilovky a jedno oslabenie (tradične Mišom Radnótim) a zaslúžene zobrali body domov. Tím podal svedomitý a bojovný výkon. Obrana sa zdala kompaktnejšia oproti minulému zápasu, v útoku sme sa dlhšie hľadali, strelecký koncert sa spustil až v tretej tretine. Štofi v bránke podržal.

Perličky zo zápasu:

  • Hráči Slovana mali po šiestich minútach strelené tri góly , no stav bol len 2:1 pre Slovan. Tradičná opora defenzívy Rišo Totkovič si tradične dal vlastný gól krásnym tečom.
  • Mates Blahuta strelil všetky svoje 4 góly (z toho jeden neuznaný pre údajné postavenie v bránkovisku) v presilovkách.
  • Murheadovi vydržal čistý štít "až" 9 minút  a 22 sekund, keď bol vylúčený. Súper z Detvy si však presilovku užil len sekundu, keďže sa na ňu postavili šiesti hráči v poli a brankár.
  • Rovnaký priestupok sa podaril aj hráčom Slovana...
  • Súper bol vylúčený celkovo 7x, hráči Slovana 3x.
  • V opäť nie najšťastnejšej druhej tretine po Detvianskej sérii gólov, vyrovnával na 5:5 Mišo Radnóti (ne)podarenou štandardkou

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode