Víťazstvo nad Bystricou na zasneženej Orave

21.01.2019 13:46

Dorastenci Slovana vyrazili za ďalšími ligovými súpermi na zasneženú Oravu. Stretli sa s tímami z vrchných priečok tabuľky: Banskou Bystricou a Nižnou. Počínali si lepšie, než sa čakalo.


Vo veľmi oklieštenej zostave sa Slovanisti pokúsili niečo uhrať najmä proti FPS Banská Bystrica. Bojovnosťou nahradili kvalitu v obrannej činnosti a napokon po priebehu, keď ani raz v zápase neprehrávali, zavŕšili víťazstvo gólom 43 sekúnd pred koncom zápasu!

Základom víťazstva bol výborný výkon Lea v bránke, ktorý nepustil za seba loptičky ani z vyložených príležitostí a nová výstroj mu zjavne sedí. V obrane dobre zahral Sebi, útok dirigoval Oli, veľa lôpt vybojoval Maťko a v zakončení sa mimoriadne darilo Adamovi Drakovi s ôsmimi presnými zásahmi sumárne v oboch zápasoch. Strelil aj ten víťazný po parádnom nahodení od Olivera od vlastnej k súperovej bránke. Aj ostatní hráči - medzi nim dve dievčatá, ktorí pomohli najmä nedostať pokutu za nízky počet hráčov na lavičke, sa pričinili svojim dielom o prekvapujúce víťazstvo.

Kapitán dorastencov Adam Drak zaznamenal počas víkendu na Orave 8 gólov

V druhom zápase sa proti Nižnej presadzovalo veľmi ťažko, kým hrala organizovane a točila nás v útočnom pásme. Za stavu 1:6 v tretej tretine súper poľavil v obrane, hralo sa uvoľnene štýlom hore dole a góly už padali po protiútokoch na oboch stranách. Konečný výsledok vďaka tejto časti hry nevyznieva tragicky, no na víťazstvo Slovan v tejto zostave proste nemal nárok.

FPS Monacor Banská Bystrica - FBC Slovan Rimavská Sobota 4:5 (0:1, 2:1, 2:3)
Góly Slovana: Drak 4, Daňuš

TJ A - FbO Nižná - FBC Slovan Rimavská Sobota 11:7 (2:1, 4:0, 5:6)
Góly Slovana: Drak 4, Daňuš 2, Jakuba

Zostava Slovana: brankári Hlodák, Tömösváry (striedavo jeden chytal, druhý hral obranu) - obrancovia Paúk, Čiči, útočníci Adam Drak, Daňuš, Jakuba, Benda jr. a Beka Nr.11.

Späť

 

 

 

 

 

 

Slovo trénera Joža Alušíka: "Chlapci toho v poslednom čase veľa nenatrénovali, no aspoň sme sa medzi sviatkami zúčastnili turnaja v Košiciach, kde si štvorka Drak - Daňuš - Jakuba - Hlodák posilnená o Miška Mišuráka pomerala schopnosti s na naše pomery viac než skvelými súpermi. Výsledky ich určite potešili. Inak sa venovali viac hraniu hokeja na zamrznutých plochách ako tréningu vo vyhriatej Osemnástke :)) No už sa to zlepšuje.

Škoda neúčasti "Maroša" Dovalu, našej obrannej jednotky i mladších verzii Draka a Daňuša pre rôzne zranenia. Cez víkend k nim asi pribudol aj Maťko s výronom... K zápasom - získali sme o tri body viac, než sme dúfali. Zahrali sme solídne individuálne, horšie je to s kombináciami, ktoré by som chlapcov rád naučil. Chce to viac ich dostať do krvi. Naši chlapci aj vypomáhajúce dievčatá však podali každý jeden výkon na hranici svojich florbalových a fyzických schopností. To ma teší najviac. Musíme sa dať dokopy, bo o tri týždne nás čakajú dva zápasy sezóny. Ak ich oba zvládneme, s najvyššou pravdepodobnosťou splníme výkonnostný cieľ, s ktorým sme do sezóny vstupovali - skončiť v prvej pätorke. Preto je práve teraz dôležité zamakať."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode